ACSI FreeLife

Menu

V&A: Watersysteem reinigen

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van Berry Beijer uit Barneveld:

Hoe en waarmee kun je het beste de schoonwatertank en de boiler reinigen?

Antwoord van Joop:

In feite is het kwaad al geschied als er behoefte aan reiniging is. Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom vervuiling van de schoonwatertank en de boiler zo goed mogelijk door de dompelpomp(en) te verwijderen en door te blazen voordat het systeem langere tijd buiten werking wordt gesteld. Zet alle kranen open en blaas het leidingsysteem goed door zodat geen waterresten achterblijven. Tap de tank af en droog hem zorgvuldig.

Als het systeem reeds vervuild is, moet u doorzichtige plastic slangen met groene of zwarte aanslag (alg) weggooien en vervangen. Spoel de watertank met warm sodawater. Als de vulopening groot genoeg is, veegt u eerst met een doek de binnenzijde zo goed mogelijk schoon. Naspoelen met schoon water. Een tank die ernstig met alg vervuild is, dient te worden vervangen. Spoel de boiler goed door met warm sodawater en spoel hem rijkelijk na met schoon water.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

  1. N

    Bedankt voor de tips. Het is belangrijk dat je watertank ten alle tijden schoon is. Anders kan je daar goed ziek van worden.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Watersysteem reinigen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation