ACSI FreeLife

Menu

V&A: Boormachine voor de uitdraaisteunen

Waarom je zelf in het zweet werken met de uitdraaisteunen van je kampeermiddel als je daarvoor ook een accuboormachine kan gebruiken. Tijdens het laatste seizoen van de kampeerserie We zijn er Bijna! van Omroep Max kwam het boormachine regelmatig in beeld voor het uitdraaien van de vier pootjes. Maar welk vermogen heeft zo’n boormachine nodig voor deze klus? Dat wil Aart Klaassen uit Zeist graag weten.

Auteur
Joop Stam
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

De uitdraaisteunen mogen niet gebruikt worden om de caravan waterpas te stellen. Daarom is bijna elke twee-standen (omschakelbaar links/rechts en hoog/laag) boormachine met een accu van 14,4 volt DC en hoger geschikt.

Boorkop van 13 millimeter

De opnamecapaciteit van de boorkop moet 13 millimeter zijn, de accucapaciteit 1,5 tot 2,0 Ah Li-ion. Deze machines zijn vrijwel allemaal geschikt om de uitdraaisteunen uit te draaien. Gebruik de uitdraaisteunen alleen voor stabilisatie. Zodra de uitdraaipoot grond raakt, stop je met krikken. Voorwaarde is dat de draadspindel van de stelpoot gemakkelijk draait. Een likje vet zo nu en dan kan wonderen doen.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. JP
  Johan Pasmans

  Inderdaad zoals je zelf al schrijft, het is in feite niet anders, maar wel heel erg ccomfortabel ik heb ze nu voor tweede kampeerseizoen in gebruik van het merk Enduro en het is gewoon Top!!

  Reageer
  0
  0
 2. Bl
  Bart van der luijt

  Hoe zit het dan met de elektriche uitdraai steunen, deze zetten toch ook de caravan waterpas, zijn in principe hetzelfde als de gewone uitdraai steunen alleen elektrich aangedreven????

  Reageer
  5
  1
  1. JP
   Johan Pasmans

   Inderdaad zoals je zelf al schrijft, het is in feite niet anders, maar wel heel erg comfortsbel, ik heb ze nu voor tweede kampeerseizoen in gebruik van het merk Enduro en het is gewoon Top!!

   Reageer
   0
   0
 3. MG

  Beste,
  Gebruik een accu boormachine met een moment instelling.
  Wanneer de steun de grond raakt stopt de machine met verder te zakken. Met de instelling (van 1 tot 10 of 15) op de boormachine bepaalt ge de druk op de grond en overbelast ge uw machine niet.

  Reageer
  0
  0
 4. FR

  Bij Ikea hebben ze de perfecte boormachine voor een goeie prijs.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Boormachine voor de uitdraaisteunen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht