ACSI FreeLife

Menu

V&A: 2 tips om overtollige kitresten te verwijderen

Dit keer geen vraag, maar twee tips van lezers. Naar aanleiding van de V&A over tips voor het verwijderen van uitpuilende kitresten in editie 8-2022 zijn er namelijk twee reacties van lezers binnengekomen.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Plukken, plukken en nog eens plukken

Johan Schipper: “Jouw antwoord (‘Er zijn wat huismiddeltjes die misschien helpen. Naast het wegkrabben met een scheermesje wordt inspuiten met WD 40 genoemd. Ook andere smeermiddelen zouden kunnen helpen in combinatie met voorzichtig krabben. Succes is echter niet verzekerd.’) is niet erg hoopgevend. Daarom wil ik een tip uit de oude doos voorleggen. Verzamel een klein bolletje van de uitpuilende kit. Ga hiermee aan de slag door met een klein bolletje te gaan plukken, plukken, plukken en doorgaans meer plukken. Hierdoor zal de overtollige kit van de wand loslaten, zonder dat hierdoor de kit onder de rail of hoeklijst meegaat. Het is een tijdrovende klus, maar succes verzekerd.”

Plantensproeier met wasmiddel

Wim Hendriks: “Ik heb geen vraag, maar een antwoord op het verwijderen van kitresten. Dit moet je zeker niet doen met een scheermesje of ander metaal. Je neemt een plantensproeier met afwasmiddel, verdunt dit met wat water, spuit ruim op de kit en ruim erlangs zodat de kit nergens anders vasthecht. Dan neem je een schuin afgesneden spuitenmond (zacht kunststof) van een kitkoker. Deze spuit je ook in met zeepsop. Vervolgens haal je hiermee zoveel als mogelijk de kitresten weg. Daarna haal je de restanten weg met een vochtig doekje met wasbenzine, niet te veel want dat kan de lak aantasten.”

Deel jouw tip

Heb jij ook te maken (gehad) met overtollige kitresten aan je caravan of camper en heb jij een andere prangende tip die hier niet bij staat? Deel dan jouw tip door onder aan dit bericht een reactie achter of ons te mailen.

Praat mee

  1. C

    Het van te voren goed afplakken is beter dan moeten verwijderen

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: 2 tips om overtollige kitresten te verwijderen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht