ACSI FreeLife

Menu

Thetford introduceert innovatief toiletsysteem Indus

Het legen van de afvaltank van je toilet in je kampeermiddel is niet het allerleukste klusje van je kampeervakantie. Over de camping wandelen met je toiletcassette is met het nieuwe Indus-systeem van Thetford verleden tijd. Een melding in de speciale Indus-app geeft aan wanneer je cassette vol is en waar je hem automatisch kunt legen. Thetford maakte deze nieuwe vinding dinsdag 26 mei bekend tijdens een online persconferentie.

Auteur
Sander Cox
Datum
6
6
ReactiesPraat mee

Dat automatisch legen werkt als volgt. Je plaatst je kampeermiddel naast een leegstation en rolt de slang uit die is gekoppeld aan de afvaltank. Geen idee waar dat allemaal kan? Op de Indus-app zie je in één oogopslag op welke camperplaats of camping je in de buurt de afvaltank kan legen. Aan het uiteinde van de slang zit een ontlader die je met één druk kan activeren.

Eén keer in de week legen

Normaal gesproken zit de toiletcassette na twee tot drie dagen vol. Met Indus ligt de capaciteit een stuk hoger doordat een van de drie toiletvloeistoffen die je nodig hebt voor het systeem, hergebruikt wordt bij het doorspoelen van het toilet. Thetford garandeert dat je de tank nog maar één keer in de zeven dagen hoeft te legen.

Bekijk hierboven een animatie van het Indus-systeem

Indus-systeem: 5 modules

Het toilet zelf vormt samen met de ontlader, afvaltank, toiletvloeistoffen en de app een van de vijf modules van het Indus-systeem. Dat betekent dat het niet mogelijk is om je huidige cassettetoilet aan te sluiten op dit systeem.

Bürstner heeft de primeur
De nieuwe Bürstner Elegance is de eerste camper die straks is uitgerust met het innovatieve toiletsysteem. Thetford richt zich in eerste instantie dan ook op het hogere campersegment. De Indus-app die via Bluetooth wordt gekoppeld aan het toilet in je kampeermiddel kan je nu al downloaden via de App Store of Google Play Store. In die app kan je ook precies bijhouden wat de vulstand van de  toiletvloeistoffen op is.

 

Thetford_iNDUS_AppDe Thetford Indus-app

Lees meer over Indus in ACSI FreeLife 5-2020

Benieuwd wat dit nieuwe toiletsysteem van Thetford nog meer uniek maakt? In ACSI FreeLife 5-2020 die vanaf 25 juni in de boekhandel ligt, lees je meer over deze toiletinnovatie.