ACSI FreeLife

Menu

Testteam Actievelingen: Stephan & Kim

In september vertrekken voor het tweede jaar op rij vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour. In 2018 voert het grootste testavontuur van Nederland naar het Spaanse Catalonië. Kim en Stephan, voor wie een actieve kampeervakantie standaard is, zijn een van de hoofdrolspelers tijdens de tour. Tijd voor een kennismaking.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
header team 05 1

De 21-jarige Stephan uit Delft en de even oude Kim uit Voorburg ontmoetten elkaar 2,5 jaar geleden in de winkel waar ze beiden werkten. Naast hun passie voor fotografie, delen ze sindsdien ook hun passie voor kamperen. Ze dromen van een eigen caravan waarmee ze door Europa kunnen trekken. Want drie weken kamperen op dezelfde plek is niet voor de actievelingen weggelegd. Tijdens de tour testen ze de Jeep Compass met de retro Eriba Troll 530 Rockabilly aan de haak.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Kim: “Wij kamperen al zo lang we ons kunnen herinneren. Natuurlijk niet samen, allebei zijn we vanaf jongs af aan met onze ouders mee geweest tijdens het kamperen.”

Stephan: “Mijn ouders hebben zowel een vouwwagen als een caravan gehad, waar zij jaarlijks mee op vakantie zijn geweest in meerdere landen in Europa.”

Kim: “Mijn eerste kampeeravontuur was in het Franse Grimaud, in een tent op het strand. Toen ik wat ouder was stond ik met mijn ouders op een camping in Zeist. Daar hadden ze jaarlijks een seizoensplek. Ieder weekend gingen we daar naartoe en in de zomervakantie meerdere weken.”

Met welk kampeermiddel hebben jullie kampeerervaring opgedaan?

Kim: “De afgelopen zomers zijn we samen op kampeervakantie geweest met Stephan zijn gezin. Zijn ouders sliepen dan in de caravan en wij in een tent. Als wij nu samen zouden gaan kamperen zou dit met een tent zijn, simpelweg omdat wij nog geen caravan hebben. Maar we zouden het erg leuk vinden om er een te hebben in de toekomst!”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Stephan: “Wij hebben ons aangemeld als testers voor ACSI FreeLife, omdat het ons leuk lijkt om samen een caravan te testen, om te kijken waar onze ideale, toekomstige caravan aan moet voldoen. En toevallig hadden we al het idee dat we dit jaar het mooie Spanje wilden gaan bekijken, dus de ACSI FreeLife TestTour komt voor ons als geroepen!”

Wat is voor jullie als Actievelingen belangrijk aan een caravan?

Kim: “Wij hebben ons opgegeven als ‘actievelingen’, omdat we graag bezig zijn tijdens onze vakantie. We vinden het leuk om wat van de omgeving te zien en al wandelend, fietsend of vanaf het water het land te ontdekken en te fotograferen. We gaan er dus op letten of de caravan genoeg ruimte biedt voor onze benodigdheden, zoals bijvoorbeeld onze cameratassen.”

Stephan: “Daarnaast letten we erop of de basisvoorzieningen in de caravan voldoende gebruiksvriendelijk zijn. Ook zullen we testen of de combinatie geschikt is om grote afstanden af te leggen, aangezien we zelf graag ook buiten Nederland op vakantie gaan.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

Kim: “Onze ideale vakantiedag op een kampeervakantie ziet er als volgt uit: we beginnen de dag met een lekker voedzaam ontbijtje, waarna we met de auto naar een mooi natuurgebied rijden. Vanaf daar wandelen we naar de bergtop, waar we een prachtige waterval kunnen bewonderen. Tussendoor gaan we gezellig picknicken. Rond etenstijd zijn we terug op de camping en koken we samen een lekkere maaltijd. Na het eten gaan we nog even iets actiefs doen op de camping, zoals frisbeeën, tennissen of voetballen. Vlak voor zonsondergang zoeken we de beste spot voor het perfecte plaatje. Eenmaal terug bij de caravan spelen we nog een spelletje en denken we na over de plannen voor de volgende dag.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Stephan: “Als vakantiebestemming gaan we het liefst naar plekken die nieuw voor ons zijn, unieke natuurverschijnselen hebben, waar activiteiten te ondernemen zijn in de omgeving en waar het weer lekker zomers is.”

Welke bestemmingen staan er nog op jullie bucketlist?

Kim: “Op onze bucketlist staan zeker nog de fjorden in Noorwegen. Het lijkt ons prachtig om hier rond te trekken. De kastelen in Beieren staan ook op ons lijstje, samen met het noorden van Schotland.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

Stephan: “Wij verwachten van de ACSI FreeLife TestTour dat we een leuke trip gaan hebben, met een caravan die ons op het eerste gezicht erg geschikt lijkt voor actievelingen zoals wij.”

Kim: “We hopen tijdens deze tour een goede indruk te krijgen van Catalonië en de mooie natuur die dit gebied te bieden heeft. Daarnaast verwachten we dat ACSI een gezonde dosis aan activiteit voor ons in petto heeft.”

Volg de TestTour op de voet
Al zin gekregen in de ACSI FreeLife TestTour 2018? Begin september gaat de reis van start. Tot die tijd lees je op deze site het laatste nieuws, interessante achtergrondartikelen en meer. Met als hoogtepunt natuurlijk de video’s en artikelen van de belevenissen van de team tijdens de TestTour. Houd deze website dus goed in de gaten om helemaal niets te missen. Of volg ons op Facebook!

Praat mee

Praat mee: Testteam Actievelingen: Stephan & Kim

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht