ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe zit het met de stroomspanning van mijn moveraccu?

Wim Aarts uit Mierlo heeft een vraag over de spanning van zijn moveraccu. “Na wat metingen met onze moveraccu (Power Xtreme X20, capaciteit 20 Ah) hebben we ontdekt dat de accu met pluspool aangesloten en tussen minpool en de minkabel een stroom meet van 9 tot 13 milliampère.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Joop

Onze accu is alleen geschakeld met de mover. Met een mover heb je permanente spanning nodig en dan gebruik je dus stroom. Kan het zijn dat deze stroom ongeveer 10 milliampère is?”

Antwoord van Joop:

Of dat de voeding van de bediening ongeveer 10 milliampère weet ik niet. Duidelijk is nu wel dat de niet losgekoppelde accu door het gemeten verbruik leeg is geraakt. Reken maar na: 13 milliampère staat gelijk aan 0,013 ampère.

De capaciteit van de 20 Ah accu is dus na 20 gedeeld door 0,013 = 1.538 uur volledig opgebruikt. Daarin is het eigen verbruik door de zelfontlading nog niet meegerekend. Na ongeveer 9 weken zal de niet-losgekoppelde accu wel leeg zijn. Een accu die je op dat moment niet gebruikt moet je altijd loskoppelen of aan de (druppel)lader aansluiten.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Hoe zit het met de stroomspanning van mijn moveraccu?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht