ACSI FreeLife

Menu

Sneeuwpret in de zomer

Ook in de zomermaanden is het mogelijk om de sneeuw op te zoeken en je uit leven op de lange latten. Op een aantal Europese gletsjers in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kun je namelijk ook in de zomer lekker skiën.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Fanatieke wintersporters die geen zin hebben om in de zomer op het strand te liggen kunnen hun strandhanddoek dus thuis laten en de ski’s weer uit de kast halen.

Zomerskigebieden in Frankrijk

Een van de grootste zomerskigebieden in Europa is Les 2 Alpes in Frankrijk met een oppervlakte van maar liefst 90 ha, 8 pistes en 13 skiliften. De Mont-de-Lans gletsjer in Les 2 Alpes is geopend van halverwege juni tot begin september en richt zich vooral op freestyle skieërs en boarders.

Een ander zomerskigebied in Frankrijk is Tignes met een gevarieerd terrein met zowel blauwe, rode als zwarte pistes. Je kunt hier op de Grand Motte gletsjer midden in de zomer nog genieten van 20 km pistes, 12 skiliften en een snowpark waar het ‘s zomers erg gezellig is.

Oostenrijk en Zwitserland

Niet alleen in Frankrijk kun je in de zomer de sneeuw opzoeken, maar ook in Oostenrijk en Zwisterland kunnen skiliefhebbers zich vermaken in de zomer. Zermatt is een van de weinige locaties in Zwitserland waar je het hele jaar door kunt skiën. De Theodul gletsjer in Zermatt biedt 20 km aan pistes aan. Van 6 mei tot 13 oktober kunnen skiliefhebbers zich hier uitleven. Zermatt is aangesloten op het skigebied van Breuil-Cervinia in Italië. Met een speciale pas kan je zo de grens over skiën.

Ook in Zell am See in Oostenrijk kan je in de zomermaanden op de piste staan. Op de gletsjer in Kaprun combineer je het beste van twee jaargetijden. ’s Ochtends kun je lekker skiën op de sneeuwzekere gletsjer Kitzsteinhorn en ’s middags kun je een duik nemen in het meer van Zell am See, één van de schoonste meren van Europa.

Zomerskiën tijdens kampeervakantie

Een kampeervakantie is goed te combineren met zomerskiën. Op de website Eurocampings.eu vindt u diverse campings dichtbij hoog gelegen skigebieden waar het ook in de zomermaanden mogelijk is om op de lange latten te staan.

  • RCN Belledonne
    In de buurt van de stad Bourg d’Oisans, in de Franse Alpen, vlak bij de beroemde Alpe d’Huez ligt deze kleine bergcamping. Vanaf de meeste plaatsen heb je een schitterende uitzicht op de Alpentoppen. Combineer een actieve kampeervakantie in de bergen met ontspannen in de sauna, hammam en het zwembad. Zowel in de zomer als in de winter kun je skiën op de sneeuwzekere Sarenne Gletstjer.
  • Camping en sportpark Woferlgut
    Deze sportcamping bevindt zich in Zell am See in Oostenrijk. De camping is zeer geschikt om je op sportgebied lekker uit te leven. Zwemmen in het privémeer, wandelen, watersporten of zomerskien op de nabijgelegen gletsjer in Kaprun behoren tot de mogelijkheden. Na een actieve dag kun je op de camping heerlijk bijkomen in de spa.
  • Camping Attermensen
    Alpencamping in de buurt van Zermatt in Zwitserland met uitzicht op de Matterhorn. Zeer geschikt voor sportieve wandelingen, mountainbiken en een goed uitgangspunt voor bergsport. Via een shuttletrein en een rechtstreekse taxiservice vanaf de camping zijn de skiliften van Zermatt goed te bereiken. Hier geniet je het hele jaar door van de eeuwige sneeuw.

Praat mee

Praat mee: Sneeuwpret in de zomer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation