ACSI FreeLife

Menu

Skoda Roadiaq, eenmalige e-camper

Wat als je een jonge generatie een kampeerauto laat ontwerpen? Dat dachten ze bij de Škoda Academy. Het resultaat is de Roadiaq, een campervan om in te leven én werken.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Skoda Rodiaq

En het bleef niet bij de tekentafel, de studenten hebben hun ontwerp ook echt mogen bouwen. Zij toverden Škoda’s elektrische SUV Enyaq om tot de Škoda Roadiaq, een kleine camper bedoeld voor digitale nomaden om te leven en werken waar ze maar willen.

Uitgerust om te werken

De kampeerauto is uitgerust met een slaapplek, een kleine keuken en alles wat je nodig hebt om hem ook als werkplek te gebruiken. Genoeg ruimte dus voor een groot computerscherm en de benodigde aansluitingen en extra opbergruimte voor accessoires zoals je muis en een toetsenbord.

De auto is aan de achterkant verhoogd om leefruimte te creëren. Daarvoor is gebruik gemaakt van recyclede materialen om zo de ecologische voetafdruk te verminderen. Met een luifel en een tent kan de leefruimte verder worden uitgebreid.

Niet te koop

Of je met de Roadiaq werkelijk avonturen kunt gaan beleven, is nog maar de vraag. Het is volgens Škoda vooralsnog niet de bedoeling dat hij op de markt komt.

Praat mee

Praat mee: Skoda Roadiaq, eenmalige e-camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht