ACSI FreeLife

Menu

Reisboek: kamperen en varen

Fantastische en mogelijke Europese vakantiebestemmingen met de rubberboot is een praktische reisboek en handleiding voor actieve kampeerder én watersporter.

Auteur
Minke Veldhoen
Datum

Volgens Hans Ruijters en Gabriële Gellings gaat kamperen en varen namelijk uitstekend samen. Zonder enige watersportervaring kopen zij – na het behalen van het vaarbewijs I en II – begin 2007 een opblaasbare rubberboot met een krachtige buitenboordmotor (20 pk). Die nemen zij steevast mee op vakantie. Hans Ruijters schreef er een boek over.

Reisboek met vaarkaarten

Het reisboek bevat foto’s, vaarkaarten en informatie over campings, havens en gebruik en onderhoud van de boot. De bestemmingen zijn vaak uitgekiend vanwege lage (CampingCard ACSI-) tarieven.

Waar de reis zoal naar toe gaat? “In ieder geval elk jaar naar Corsica”, vertelt Hans. “Dat is toch wel het mooiste eiland van Europa, met haar gevarieerde stranden en baaien. Voor ons is Corsica één grote speeltuin. Maar we zijn ook in het voor- en naseizoen naar Elba gegaan, en Berlijn, Venetië, de Cinque Terre, de Costa Argentario, het Gardameer, Maastricht, Sneek en de Moezel.”

Kamperen en varen is teamwork

Ruijters over het varen: “Het gebruik van een opblaasbare rubberboot betekent dat de boot opgerold niet veel groter is dan een reiskoffer en de motor kan dwars op de achterbank. Alles bij elkaar nog geen honderd kilogram. Samen met andere bagage kan alles mee. Bovendien: we doen alles met z’n tweeën. Kamperen en varen is teamwork.”

Het boek kost € 9,95 (exclusief € 3,25 verzendkosten) en is te bestellen door een mail te sturen naar funtodo@hotmail.com.

Op Eurocampings.eu kan je heel makkelijk campings selecteren met voorzieningen voor je boot.