ACSI FreeLife

Menu

‘IJskoude’ kampeervuurdoop voor dj Gerard Ekdom

Wakker gemaakt worden door een cameraploeg overkomt de meeste kampeerders niet. Maar Gerard Ekdom ritste in alle vroegte, op een lek luchtbed, zijn tent open voor het oog van de camera. “Ongelooflijk! Ik heb gewoon in een tent geslapen!” ACSI FreeLife sprak de Radio 10-dj over zijn kampeervuurdoop.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Ekdom-in-de-Morgen-vanaf-camping-De-Krakeling-Zeist

Kamperen is voor trouwe Radio 10-luisteraars een vaak terugkerend item in de uitzending van Ekdom in de Morgen. Nieuwslezeres en sidekick Evelien de Bruijn, zelf fervent kampeerster, probeerde Gerard Ekdom, “écht geen cara-fan”, al lange tijd enthousiast te maken voor het leven op de camping. Zonder succes.

Luxepaard

Maar deze week was het dan eindelijk zover en zetten de twee hun tent op bij vakantiepark De Krakeling in Zeist. “Gelukkig zit het weer in ieder geval mee”, zei  de radio-dj vooraf. “Het horrorscenario is toch dat je in de stromende regen ergens onder een zeiltje moet schuilen. Wat vakantie betreft ben ik echt een luxepaard. Maar het primitieve van kamperen heeft ook wel wat, moet ik toegeven. We maken het in ieder geval gezellig en knus met z’n allen.”

Platte matrassen

Stromende regen bleef uit, maar het was wel “ijs- en ijskoud”, bibberde Ekdom na zijn nacht onder het canvas. Ook het slaapcomfort van zowel de deejay als zijn sidekick liet te wensen over. “Onze opblaasmatrassen zijn gaandeweg de nacht langzaam leeggelopen.”

Gerard Ekdoms kampeertrauma

Als kind bracht de deejay met zijn ouders vakanties door in een stacaravan in Zuid-Frankrijk, waar hij mooie herinneringen aan heeft. Zijn ‘kampeertrauma’ liep hij op toen het gezin-Ekdom eens op de terugweg uit Spanje een collega van zijn vader op de camping opzocht. “We troffen die man aan in een half instortend tentje, waarin hij bij 32 graden met jengelende kinderen om zich heen een blik bonen zat op te warmen. Toen dacht ik: dit nooit!”

Live-uitzending vanaf de camping

Vol enthousiasme toverde Gerard, aangestoken door de campingsfeer, voorafgaand aan zijn campingnacht het liedje Als De Zon Schijnt van André van Duin om tot Op De Camping!

Na het ontwaken in de tent deed Gerard donderdag in de geïmproviseerde studio live vanaf de camping verslag van zijn kampeervuurdoop. Is hij nu wel “cara-fan”? Nou nee. De campinguitzending  van Ekdom in de morgen is terug te luisteren via de website van Radio 10.

Deel jouw eerste kampeertrip

Doet dit bericht jou ook meteen terugdenken aan jouw eigen eerste kampeertrip? Deel dan hieronder jouw kampeervuurdoop of stuur ons een mail, en we nemen contact met je op.

Praat mee

Praat mee: 'IJskoude' kampeervuurdoop voor dj Gerard Ekdom

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht