ACSI FreeLife

Menu

Nieuw Testteam Cultuurliefhebbers: Rob & Anna

De afgelopen weken hebben jullie kennisgemaakt met de vier testteams van de ACSI FreeLife TestTour. Helaas kunnen Joop en Tonny, het team Cultuurliefhebbers, niet meer mee vanwege gezondheidsredenen. Erg jammer, want we waren graag met ze op reis gegaan. Gelukkig waren er tijdens de selectieavond meer enthousiaste kampeerders die achter het stuur van de Jeep Compass willen kruipen om de LMC Musica mee naar Catalonië te nemen voor een uitgebreide test.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
header team 03

Graag stellen we jullie het nieuwe team Cultuurliefhebbers voor: Rob van der Woude en Anna Mulder uit Driehuis.

Hoe lang kamperen jullie al? Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Rob: “Al van huis uit is het kamperen me met de paplepel ingegoten. Vroeger vooral in eigen land: Drenthe, de Achterhoek of Limburg waren favoriet. Vanaf mijn zestiende trok ik er alleen of met vrienden op uit. Op de brommer met kampeerspullen achterop. Verder dan België kwam je dan niet. Wat later werd dat een Lelijke Eend, en ja daarmee ontdekte ik de charmes van Frankrijk.

Anna: “Het kamperen is voor mij begonnen toen ik Rob leerde kennen. Daarvoor ging ik met mijn ouders vaak naar een vakantiehuisje.

Rob:  “Vanaf 1985 gingen we samen vaak op pad met de tent, meestal in Frankrijk. In 1992 voor het eerst met z’n drieën. Anna was toen hoogzwanger van onze eerste dochter.”

Met welk kampeermiddel hebben jullie kampeerervaring opgedaan?

Rob: “Heel vroeger was dat de bekende vierkante bungalowtent. Een crime om op te zetten, maar het hele gezin hielp mee. Later gingen we met ons eigen gezinnetje met een De Waard tent op pad: wel even werk om op te zetten, maar hij stond als een huis. Toen de auto toch wat krap werd met inmiddels twee dochters op de achterbank en heel wat spullen om mee te nemen schaften we een aanhanger aan. Ook gingen we wel enkele vakanties in een huurtent of huurcaravan, altijd in Frankrijk. Maar toen we een keer een vreselijke huidaandoening opliepen via de matrassen in de huurtent besloten we in 2001 een caravan te kopen.”

Anna: “Met onze meiden in hun eigen stapelbedje was dat een verademing. Altijd schoon en droog en ook comfortabel. Al snel wilden ze een eigen tentje, eerst om alleen overdag in te kunnen spelen en later ook eens een nachtje slapen in dat tentje. Bij onweer haalden we ze natuurlijk snel de caravan in.”

Hoe kamperen jullie nu als jullie samen op pad gaan? Hoe vaak kamperen jullie?

Anna: “Nu onze dochters het huis uit zijn en al lang niet meer meegaan op vakantie konden wij de ‘lawaai’-camping verruilen voor de charmecamping: kleinschalig met mooi uitzicht en rustiger.”

Rob: “Met nog steeds dezelfde caravan trekken we eerst in het voorjaar naar het zuiden. Onze vaste stop is een heel mooi natuurcampinkje in de buurt van Mâcon. Die 850 kilometer redden we net in één dag. Na Frankrijk hebben we ook Spanje ontdekt en trekken dan verder naar het zuiden. In het najaar gaan we vaak ook een paar weken weg, tenzij Anna moet werken dan vind ik het heerlijk om in mijn eentje naar die camping bij Mâcon te gaan.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Rob: “Toen we in mei op een camping in Catalonië stonden lazen we in het ACSI Freelife magazine over de TestTour. Dat vonden we allebei een geweldig idee: nog een keer naar deze mooie streek en dan als testers van een caravan en auto. Anna heeft vooral de kritische blik op de caravan en ik ben een zeer geïnteresseerde autoliefhebber.”

Wat is voor jullie als Cultuurliefhebbers belangrijk aan een caravan? 


Anna: “De caravan moet voldoende comfort bieden. Keuken en badkamer vinden we belangrijk, en als het ‘s avonds wat frisser wordt, moet je goed binnen kunnen zitten. We hebben nu een dwarsbed maar een bed in de lengte lijkt ons prettiger.

Rob: “De caravan moet solide zijn-, en aanvoelen en een goede wegligging hebben.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

Rob: “Anna gaat regelmatig ‘s ochtends eerst een rondje hardlopen. Ik pas dan op de caravan vanuit bed. Na het ontbijt ga ik meestal op de fiets naar het dorp voor een broodje en een Frans krantje. Heerlijk om bij de koffie die krant door te spitten, en goed voor mijn Frans. Meestal gaan we vervolgens op de fiets of met de auto de streek in voor een mooie tocht.”

Anna: “Vaak gaan we eerst naar het toeristenbureau voor informatie. We proberen dan de bezienswaardigheden in de route op te nemen. Eind van de middag, weer terug op de camping doen we vaak nog een spelletje. We zijn fanatieke Keezbord-spelers.”

Rob: “Dan wordt het tijd voor de maaltijd: Anna maakt de salade en ik bak buiten op een 1-pittertje een lekker visje. Met een goed glas erbij voelen we ons als God in Frankrijk. ‘s Avonds pakt Anna vaak een boek en ik kijk graag naar de sterren. Soms doen we nog een spelletje binnen als het buiten te fris wordt.”

En hoe besteden jullie je tijd tijdens een kampeervakantie?

Rob: “We hebben niet elke dag een programma. Juist even niks of doen wat er in ons op komt vinden we prettig. Naar het zwembad, of gewoon luieren met boek of krant is prima. Als we de streekinformatie hebben doorgenomen gaan we regelmatig op pad naar interessante dorpjes, bouwwerken of andere bezienswaardigheden.”

Anna: “Een keer een marktje bezoeken of een speciaal restaurantje hoort er ook altijd bij. We mengen ons graag tussen de lokale bewoners om ook wat meer van de streek te weten te komen.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Rob: “Frankrijk is toch onze favoriet, al is Spanje inmiddels ook bij ons erg in trek. En je moet eerst door Frankrijk om in Spanje te komen dus hoeven we Frankrijk nooit over te slaan. De Bourgogne en de Gers zijn onze favoriete streken. In Spanje is dat vooral Catalonië.”

Welke bestemmingen staan er nog op jullie verlanglijstje?

Rob: “We lezen veel goede berichten over Kroatië. Als Anna ook gestopt is met werken willen we een mooie rondreis in die richting maken. Ook een rondje Spanje – Portugal en Scandinavië staat op ons lijstje.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

Anna: “We gaan naar een deel van Catalonië waar we nog niet eerder zijn geweest. De streek is rijk aan interessante bezienswaardigheden: er staat veel genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst. We nemen aan dat we ook van de nodige ‘kampeerrust’ kunnen genieten. Het is natuurlijk heel leuk om verslag te doen van alle belevenissen en ook van de bevindingen met de caravan en de auto.”

Volg de TestTour op de voet

Al zin gekregen in de ACSI FreeLife TestTour 2018? Begin september gaat de reis van start. Tot die tijd lees je op deze site het laatste nieuws, interessante achtergrondartikelen en meer. Met als hoogtepunt natuurlijk de video’s en artikelen van de belevenissen van de teams tijdens de TestTour. Houd deze website dus goed in de gaten om helemaal niets te missen. Of volg ons op Facebook!

Praat mee

 1. jt
  joop temmink

  Rob en Anna, heel veel plezier bij deze testreis van 2018 als Cultuurliefhebbers. Door een hernia-operatie bij Tonny waren we helaas genoodzaakt om het stokje aan jullie door te geven. Maar jullie zullen het ongetwijfeld uitstekend doen. Met een beetje weemoed zullen we jullie belevenissen blijven volgen. Heel veel groeten van Joop en Tonny.

  Reageer
  5
  0
  1. ML
   Mildred Lagrouw

   Zo jammer dat jullie niet mee kunnen. Ik hoop dat Tonny snel herstelt. Groetjes mildred en Jan

   Reageer
   1
   0
  2. RW
   Rob van der Woude

   Hallo Tonny en Joop, we wensen Tonny vooral beterschap en een goed herstel. Wat beroerd dat jullie moesten afhaken. We zullen de honneurs zo goed mogelijk waarnemen en verslag doen van onze belevenissen.
   Vriendelijke groeten van Rob en Anna

   Reageer
   2
   0

Praat mee: Nieuw Testteam Cultuurliefhebbers: Rob & Anna

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht