ACSI FreeLife

Menu

Nieuw kentekenbewijs

Het papieren kentekenbewijs maakt vanaf 1 januari 2014 plaats voor een fraudebestendiger kentekenbewijs op creditcardformaat.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
5
5
ReactiesPraat mee

Dit nieuwe kentekenbewijs is gebruiksvriendelijker en moeilijker te vervalsen. Ook campers en caravans krijgen uiteindelijk allemaal een handig pasje.

Kentekencard op creditcardformaat

Het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) vervangt het tweedelige papieren kentekenbewijs. Op deze nieuwe kentekencard staan zowel de belangrijkste gegevens van het voertuig als van de eigenaar. Deze staan nu op twee afzonderlijke delen.

Bij een nieuw kentekenbewijs wordt een tenaamstellingscode (een unieke 9-cijferige code) verstrekt. Deze tenaamstellingscode wordt gebruikt bij sloop,overschrijving of uitvoer.

Gevolgen nieuw kentekenbewijs

Wat betekent de komst van een nieuw kentekenbewijs voor jou? Jouw papieren kentekenbewijs blijft gewoon geldig en je hoeft de papieren van je huidige camper of caravan niet te vervangen.

Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als het voertuig op de naam van een nieuwe eigenaar overgeschreven wordt of als het bestaande kentekenbewijs om andere redenen tussentijds vervangen moet worden.

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) verwacht dat binnen vijf jaar het grootste deel van de oude bewijzen is verdwenen door aan- en verkoop.

Meer in ACSI FreeLife magazine

Benieuwd hoe je de nieuwe kentekencard en tenaamstellingscode verkrijgt bij aankoop van een nieuwe caravan of camper (zwaarder dan 750 kilo) en wat de kosten precies zijn? Het antwoord op deze en meer vragen vind je het eerste ACSI FreeLife magazine van 2014.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. RG
  Richard Geervliet

  wat gebeurd er als ik de camper schrorst? ik krijg dan ook elke keer een nieuwe deel 2. blijft dat wel gewoon doorgaan. want hier staat je naam op. of krijgen we dan een deel 2 als creditcard en deel 1 op papier?

  Reageer
  0
  0
  1. Wl
   W.H.van der luit

   Dit is voor mij ook nog erg onduidelijk

   Reageer
   0
   0
 2. BV
  Ben Veldhuis

  Ik vind het een slechte zaak al die jkeine creditkaarten, de mogelijkheid van verlies wordt steeds groten, vind dat het minimale formaat A5 moet zijn, daar zijn ook all;e mappen op berekend

  Groet,
  Ben Veldhuis

  Reageer
  0
  0
 3. T

  Waarom kan je je huidige kenteken bewijs niet omruilen voor een credit kaart????

  Reageer
  0
  0
  1. Wl
   W.H.van der luit

   Ik denk dat het een kostbare zaak is en daarom alleen bij nieuwe campers het nieuwe uitreikt en daarna de oude gaat vervangen.
   groet wim

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Nieuw kentekenbewijs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation