ACSI FreeLife

Menu

Naar de camping met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren

Het kampeerseizoen staat weer voor de deur. Wat is er nu leuker dan kamperen tijdens de lange weekenden van Pasen (traditioneel de opening van het kampeerseizoen), Hemelvaart en Pinksteren? De natuur begint langzaam weer tot leven te komen en de dagen worden langer. Dat betekent extra veel tijd om van je kampeeravontuur te genieten!

Auteur
Laura Mestrum
Datum
ReactiesReageer
Pasen_Onscaravanneke_gezin op de camping

Of je nu met de hele familie gaat of met je vrienden, kamperen tijdens deze feestdagen zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. En natuurlijk mogen de traditionele paasbrunch, hemelvaartsbarbecue en pinksterpicknick niet ontbreken.

Dus maak de camper of caravan klaar of pak je tent, slaapzak en kampeerspullen bij elkaar en ga eropuit. Heb je geen eigen kampeermiddel wacht dan niet te lang met het boeken van een vakantiehuisje of accommodatie op de camping.

Naar de camping met Hemelvaart

39 dagen na eerste paasdag is het Hemelvaart. In 2023 is dat op 18 mei. Een weekendje weg met Hemelvaart is een geweldige manier om te genieten van de natuur in volle bloei. Het is bijvoorbeeld de ideale periode om de tulpenvelden in Zuid-Holland te bezoeken.

Jaarlijks weten miljoenen buitenlandse bezoekers de weg naar de Nederlandse bloemenpracht te vinden. Maar ben jij er weleens geweest? Het tulpenseizoen loopt van eind maart tot eind mei, dus je combineert je kampeervakantie in het voorjaar makkelijk met een bezoekje aan de tulpenstreek. Neem de fiets mee of huur er een bij de camping en maak een mooie tocht langs de bloemenvelden.

kamperen_campings_Vakantiepark-de-Kuilart

Koetjes en kalfjes op een boerencamping

Het Hemelvaartsweekend is daarnaast een perfect moment om te kamperen bij de boer. Kampeerboerderijen bevinden zich vaak in landelijke gebieden, wat betekent dat je omringd bent door groen en rustige landschappen. Dit kan een welkome verandering zijn van de stedelijke omgeving waarin veel mensen wonen en werken.

En wie in de lente gaat kamperen op een boerderijcamping geniet vaak nog van extra verrassingen zoals de geboorte van jonge lammetjes, veulentjes of kalfjes. Benieuwd naar waar je dieren kunt knuffelen en de boer een handje mag helpen dit voorjaar? Laat je inspireren door ons blog 5 leuke campings met dieren in Nederland.

Kamperen in het Pinksterweekend

Tien dagen na Hemelvaart – op 28 mei – is het Eerste Pinksterdag. Tijdens een vakantie met Pinksteren geniet je van de vroege zomer. De dagen zijn bijna op z’n langst en het weer in Nederland is meestal aangenaam en zonnig. Perfect dus voor een kampeerbestemming aan het water. Wat dacht je van een camping aan de kust of een camping aan een meer?

Activiteiten met Pinksteren

Ook worden er tijdens Pinksteren vaak leuke evenementen georganiseerd, zoals Pinkstermarkten, muziekfestivals of sporttoernooien. Als je niets van dat alles wilt missen is een stadscamping zoals Stadscamping Deventer misschien wel iets voor jou. Hier kampeer je op een groene, kleinschalige camping aan de IJssel met uitzicht op de eeuwenoude Hanzestad. Het pontje naar het centrum van Deventer vertrekt vlak naast de camping.

De evenementen in dorpen en steden kunnen een leuke toevoeging zijn aan je kampeerervaring tijdens de pinkstervakantie. Veel campings hebben met Hemelvaart en Pinksteren zelfs speciale arrangementen waardoor je kunt profiteren van mooie aanbiedingen en leuke activiteiten.

Wat zijn jouw kampeertips met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart?

Waar ga jij het liefst een lang weekend kamperen in het voorjaar? Laat het ons weten in een reactie? Direct een kampeerplaats of accommodatie boeken? Dat kan eenvoudig op eurocampings.

Praat mee

Praat mee: Naar de camping met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht