ACSI FreeLife

Menu

Maak van je camper een smarthome met CaraControl

Al je apparaten in je caravan of camper bedienen met één enkele app op je mobiele telefoon. Hoe makkelijk zou dat zijn? Met de CaraControl van Leisure Telematics kan het en verander je jouw kampeermiddel in een slimme mobiele woning.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
CaraControl

Tekst: ACSI FreeLife samen met CaraControl

Verlichting, verwarming, airconditioning, warm water, waterpompen, batterijen, alarm, rook- en CO2-detectoren. Met behulp van de CaraControl-app kun je alles in een caravan of camper bedienen en bewaken. Zo kun je bijvoorbeeld maximaal tien lampen in-en uitschakelen of dimmen.

Binnentemperatuur op afstand instellen

Daarnaast wordt de thermostaatregeling van warm water, verwarming en airconditioningsystemen gecontroleerd. Doordat de binnentemperatuur op afstand eenvoudig te monitoren en te regelen is, is het mogelijk alvast een aangename temperatuur in te stellen voor als je terugkomt van een wandeltocht. Of om te zorgen dat huisdieren in de caravan of camper veilig kunnen worden achtergelaten.

CaraControl iPhone

Handige extra’s CaraControl

Ook informatie over de binnen- en buitentemperatuur, status van de zonnepanelen, accuspanning en niveaus van aanwezige vers- of afvalwatertanks kun je op de app aflezen. CaraControl biedt bovendien diverse handige extra’s, zoals een nivelleringassistent die toont of je kampeermiddel waterpas staat en een geïntegreerde GPS waardoor je je camper of caravan altijd kan terugvinden.

Compatible met elk kampeermiddel

In moderne caravans en campers kunnen sommige apparaten al worden bediend via individuele apps. Maar met CaraControl is het mogelijk om alle apparaten te bedienen en alles op afstand te monitoren met slechts één app. Het bijbehorende kastje communiceert via LIN-bus connector of via een infraroodtransmissie (zoals een TV-afstandsbediening). Maar beïnvloedt niet de werking van apparaten en tast ook eventuele garanties niet aan. Door de universele bouw is CaraControl geschikt voor elke caravan of camper en met elk apparaat dat erin is geïnstalleerd. Bovendien is het systeem compatible met nieuw nog te ontwikkelen technologieën en dus toekomstbestendig.

Energiezuinig

Het CaraControl-systeem gebruikt bluetooth laag-energie, en heeft dus een minimale impact op de huishoudaccu in de caravan of camper (ca. 50 milliampère stroomverbruik). Ben je niet in de buurt van het voertuig, dan wordt gecommuniceerd via NB/M1-netwerken. Het is ook klaar voor smalband netwerken in de toekomst, wanneer 2G/3G verdwijnt. Het systeem wordt geleverd met een simkaart waar je een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding voor betaalt, maar je kunt ook een eigen kaart gebruiken.

Beschikbaarheid CaraControl

CaraControl werd geïntroduceerd in 2016. Inmiddels is de derde generatie op de markt. In tegenstelling tot de rest van Europa zijn er in Nederland en België nog geen dealers. De CaraControl koop je rechtstreeks bij Leisure Telematics in Rotterdam of in de E-shop. Het basispakket is er vanaf ongeveer € 1.000. De CaraControl app is gratis beschikbaar voor zowel iOS en Android-apparaten.
Kijk op de website voor meer info en om het unieke apparaat direct te bestellen.

Beveiliging op afstand
Als er een beveiligingssysteem is geïnstalleerd, kan de CaraControl tot 16 draadloze deur- en raamsensoren monitoren. Als het alarm afgaat door een raam of deur die wordt geopend, zal het systeem je informeren via een tekstbericht (push notificatie).

CaraControl CCP002 Security Package

Daarnaast is een 120 decibel alarm beschikbaar om dieven tegen te houden en om eventuele inzittenden wakker te maken. Met de Keyless-Go-kaart kan de ‘Welkom-thuis-functie’ automatisch het beveiligingssysteem uitschakelen en de voorlichten inschakelen, wanneer het de kaart detecteert binnen een bepaalde straal van het voertuig, en schakelt het opnieuw in bij het verlaten.

Draadloos gasmeetsysteem

CaraControl telt ook een gasmeetsysteem dat een nauwkeurige inhoudsmeting biedt van maximaal twee gasflessen – elk type, inclusief composieten. De afzonderlijk aan te schaffen gasmeetpad heeft ook een ingebouwde gaslek-detectie en monitoring voor verdamping of hellingsysteem. Tevens kan de CaraControl werken met een automatisch gas extractiesysteem. Als er een gassensor is gemonteerd en er is een gaslek, dan zal het systeem het automatisch detecteren en zal de luchtafzuiging worden gestart om het gas eruit te zuigen.

CaraControl set

Praat mee

Praat mee: Maak van je camper een smarthome met CaraControl

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht