ACSI FreeLife

Menu

Met deze luifel kun je maar beter vol in de zon staan

Mobiele zonnepanelen voor je camper of caravan zie je al langer, maar wat te denken van een luifel met flexibele zonnepanelen in het tentdoek? En dan krijg je er ook nog eens een kek kleurtje bij.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Gekleurde luifel zonnepaneel stroom

Met de zogenaamde Artpiece for RV 1000W van het Amerikaanse bedrijf Eco-Dynamic Tech zou het scherm, zoals de naam al aangeeft, tot 1.000 watt kunnen leveren. In plaats van stof zijn dus oprolbare, flexibele zonnepanelen gebruikt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Door de zogenaamde Kalaflex-technologie geven de zonnecellen een kleurrijk patroon. Leuk voor het oog, maar iets minder leuk voor het laadvermogen van je camper. Het systeem is nogal zwaar door de elektrische motor. Het Amerikaanse bedrijf presenteerde de luifel op de All-in Caravaning beurs in Peking. De luifel van Eco-Dynamic Tech kost zo’n 3.000 dollar en is voorlopig niet verkrijgbaar in Europa, maar die ambitie is er wel.

De toegevoegde waarde van een luifel met zonnepaneel

De redactie van ACSI FreeLife is razend benieuwd wat jullie vinden van zo’n luifel met zonnepanelen. Zou jij er eentje aanschaffen als-ie straks ook in Nederland verkrijgbaar is of sta jij liever iets meer in de schaduw met een traditionele luifel? Laat het hieronder weten in een reactie.

Praat mee

  1. S

    Interesse is er wel, maar de uitvoering is nog wel een vraag. Zie ook verticale stangen op de caravan, gaat dit passen bij alle ramen e.d.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Met deze luifel kun je maar beter vol in de zon staan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht