ACSI FreeLife

Menu

Liever onder de campingdouche

We douchen ons liever in het sanitairgebouw van de camping dan in onze caravan of camper. Uit een poll op de website van ACSI blijkt dat de douche in de eigen caravan of camper weinig gebruikt wordt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
31
31
ReactiesPraat mee

Slechts 19,0% van de kampeerders geeft aan gebruik te maken van de eigen douchefaciliteiten. In totaal hebben ruim 1500 websitebezoekers de poll ingevuld.

Nederlanders massaal naar het douchegebouw

Van alle respondenten maakt de Nederlandse campinggast het minste gebruik van de eigen douche: slechts 11,7%. De Engelse respondenten kiezen vaker voor de eigen douche, hoewel ook dit percentage niet de helft overstijgt; 47,4%. Van de Duitse kampeerders geeft 79,7% de voorkeur aan het douchegebouw op de camping.

Wat vind jij? Maak jij gebruik van de douchefaciliteiten in je eigen caravan of camper? En waarom doe je dat juist wel of juist niet? Laat hieronder een reactie achter!

Praat mee

 1. J
  J.Ph.Balder

  Wij hebben een aparte douche in onze camper die we regelmatig gebruiken afhankelijk van waar we staan en of als er veel drukte in het sanitairgebauw is, als er een schone douche gelegenheid op de Camperplaats of camping is dan douchen we e.v.t tegen betaling daar.
  Kan me voorstellen dat als douch/toilet combinatie is, je er minder snel gebruik van maakt.

  Reageer
  0
  0
 2. Ij
  Ina de jonge

  Hallo, Mijn man douchet in de douche ruimte van de camping, zelf was ik me aan de wastafel in de camper. Omdat wr op de camping geen cabines zijn met wastafel, heb een hekel aan douchen. Maar als we onderweg zijn en ik wil douchen dan doe ik dat in de camper.

  Reageer
  0
  0
 3. H
  H.Ramakers

  Wij douchen nooit in de caravan , teveel gedoe in een beperkte ruimte en sjouwen met water , wij gebruiken de douche van de camping . Het toilet in de caravan wordt alleen ’s nachts gebruikt . Bij onze keuze van campings moet het sanitair in de beoordelingen minstens een 7 scoren anders gaan wij er niet heen . Wij gaan in voor en naseizoen en tot nu toe hebben wij prima sanitaire ruimtes gehad .

  Reageer
  3
  0
  1. JW
   Jaap Westerink

   Wij zijn het er helemaal mee eens, en handelen en doen precies het zelfde. 1e keus bepaling om op een camping te staan, is , hoe is het sanitair.

   Reageer
   1
   0
 4. HP
  Hans Pennings

  Wij staan bij voorkeur nooit op een camping, daarom willen we in de volgende camper een binnen douche. Nu alleen buitendouche.

  Reageer
  1
  1
 5. hv
  henri verhoeven

  Wij maken veel gebruik van de douche in de camper. We komen geregeld op een camperplaats zonder douche. Wij douchen elke dag en met 100 liter +10 liter boiler kunnen we elk 4x douchen. wel zuinigheid geboden. Het liefst gaan we naar een sanitair gebouw als er dat is natuurlijk maar daar doe ik geen contacten op want aan de wastafel wassen doen wij niet. Helaas zijn mannen en vrouwen bijna altijd gescheiden in het sanitair gebouw, dus de contacten zijn zoiezo altijd eenzijdig, jammer.

  Reageer
  0
  0
 6. GS
  G. Starmans

  In onze vorige caravan gebruikten wij uitsluitend de daarin aanwezige douche. Dit gebruik is gegroeid vanuit het verleden toen het sanitair op veel campings nog te wensen overliet. Tegenwoordig kom je bijna geen slecht sanitair meer tegen door de aangescherpte regels en controles. In onze huidige caravan hebben we de douche slechts een keer gebruikt omdat de omstandigheden ons daartoe dwongen. Het geeft wel een gerust gevoel dat je er een hebt in geval van nood. Wel goed opletten dat alles goed is afgekit en dat je het gordijn op de juiste wijze gebruikt. Het waterreservoir van 5 ltr. is net voldoende voor een douchebeurt. Je lichaam nat maken, inzepen en dan afspoelen. Dus de douche blijft toch een onmisbaar accessoire ook al gebruik je het maar zelden. Het daarin aanwezige toilet is een andere zaak. Hiervan maken wij bijna uitsluitend gebruik.

  Reageer
  0
  0
 7. AZ
  Anja van der Zwaard

  Wij gaan ok naar het sanitair op de camping. Toilet wordt alleen maar onderweg en in de nacht gebruikt. Wij vinden het ook zonde van de ruimte die een douche inneemt.

  Reageer
  1
  0
 8. A

  wij douchen niet in de caravan.

  Reageer
  2
  0
 9. TS
  Tiny Scheermeijer

  Wij hebben geen douche en/of wc in de caravan!

  Reageer
  1
  0
 10. b

  Altijd douche gebouw. Voorkomt vocht in de camper en we staan bijna altijd op een camping.

  Reageer
  1
  0
 11. MC
  Mevr. W. Collignon

  Ook ik maak nooit gebruik van de douche in mijn Sprite caravan. Veel te krap en daarna weer water sjouwen! Nee hoor, lekker naar het sanitairgebouw, ruime hokjes en lekker warm water.
  Had liever gehad dat de fabrikant wat extra kastjes in de toiletruimte had gebouwd.

  Reageer
  0
  0
 12. Vj
  Vanbeselaere j

  Wij staan zelden of nooit op een camping maar wel op zgn camperplaatsen,wij nemen dagelijks een douche kort maar krachtig.In onze knaus camper beschikken we over een afgesloten cabine met draaideur. Wel wassen op een andere manier ,nat maken,kraan dicht,wassen met gel of id,en afspoelen.Dus niet zoals thuis.

  Reageer
  0
  0
 13. HL
  Henri Lauwerijssen

  In onze caravan zit ook een douche. Deze bevindt zich in de toiletruimte. Deze douche is nog nooit gebruikt. Ik zou niet weten hoe ik me in dit kleine hokje moet douchen. Wat mij betreft mogen ze de douche wel weglaten.
  Wij douchen altijd in het sanitair gebouw op de camping.

  Reageer
  0
  0
 14. Jo
  Jos opdebeeck

  Aangezien wij zelden gebruik maken van een camping gebruiken we al de toebehoren die aanwezig zijn in onze camper (douche – wc). Onze douche is afgesloten door middel van plooi- en schermen op een glijder. Ikzelf ben niet van de slankste maar heb wel voldoende plaats om een lekkere douche te nemen. Met een boiler van 10 l en totaal 100 l water in het reservoir kunnen wij gemakkelijk enkele dagen verder. Als wij verblijven op een camping gebruiken we de douches hier, aangezien wij er dan ook voor betalen. In de zomer. Verbruik gas: zonder gebruik van de verwarming, maar wel douche en koken komen wij een drietal weken toe met een gasfles.
  Mvg

  Reageer
  0
  0
 15. t
  timmerman

  Wij douchen ook regelmatig in de camper, omdat we veel op camperplaatsen staan. Wij hebben ook een aparte douche met deur. Maar ik kan me voorstellen dat mensen het wel te klein vinden. En je leert meteen zuinig met water om te gaan. Als we op een camping staan douchen we daar meestal, als het nodig is. Hoef ook niet iedere dag te douchen.

  Reageer
  0
  0
 16. RZ
  Rob van Zee

  Wij staan niet vaak op campings met onze Knaus camper van 18 jaar oud, We maken dan ook graag en veel gebruik van onze eigen douche, heerlijk na een lange wandeling of fietstocht.
  Staan we op een camping en hebben ze een prima sanitair, dan gebruiken we dat wel. Maar vaak vinden wij het sanitair op campings onder de maat.
  Tijdens de wintersport is het vaak een ander verhaal en een extra luxe. Dan zijn ook meestal de sanitairgebouwen verwarmd. Daarbij scheelt dat dan een aantal keer lozen en vullen. Dat is in de sneeuw vaak geen feest.
  De verhalen over vocht in de camper ervaren wij zeker niet. 18 jaar en vorig jaar nog als volledig vochtvrij getaxeerd.

  Reageer
  0
  0
 17. J
  J.Landzaat

  zo is het e-mail adres goed.

  Reageer
  0
  0
 18. J
  J.Landzaat

  Ik vind het grote onzin om in de caravan te douchen. Ten eerste denk ik dat het meer een verkoopargument is, dan dat het functioneel is. Ten tweede lijkt het mij ook helemaal niet goed voor de conditie van de caravan, bovendien kan je er je kont niet keren.
  Gewoon lekker in het sanitairgebouw. Geen extra water halen en verwarmen, plus dat hele kleine hokje in de caravan weer droog zien te krijgen en in het sanitairgebouw onder de mansen maak je ook nog eens een sociaal praatje of kan je tips uitwisselen over allerhande zaken.

  Reageer
  1
  0
 19. RH
  Ruud van Herpt

  Wij hebben de doucheruimte in de caravan en nu in de camper nog nooit gebruikt.
  Reden: de ruimte is beperkt, een natte bende, het energie en waterverbruik en het sneller vol raken van de afvalwatertank. Samengevat douchen in de camper meer last dan voordeel.
  Op de camping is het gebruik van de douchegelegenheid comfortabeler dan nu in de camper.
  Wat mij betreft: ik wil de doucheruimte graag “inruilen” voor bergruimte. Wanneer de dealer een actie zou hebben doucheruimte uitbouwen en bergruimte inbouwen dan zal ik daar waarschijnlijk gebruik van maken, dit is afhankelijk van de prijs.

  Reageer
  0
  0
 20. KG

  Wij gebruiken de camper douche regelmatig.
  We staan ook bijna nooit op een camping.
  Wel hebben we een afgesloten douchecabine (geen plastic douchegordijn.) En het bevalt ons prima.

  Reageer
  0
  0
 21. MR
  Metens Roger

  Wij hebben een douche in onze camper , en hebben die na 20jaar nog nooit gebruikt.
  Ten eerste moeten we niets anders dan water inhalen en afvoeren .
  ten 2 de in de meeste douchegebouwen gebruik je zoveel water als je wil.
  en ten 3 de , vooral in het voor en najaar heb je de hele camper vol met stoom

  Reageer
  0
  0
 22. JB
  Jan Broekhof

  Wij douchen ook niet in onze camperbus. De bouwers denken nog slecht over de ruimte die je nodig hebt. Vooral als de mensen wat ouder worden en forser.

  Reageer
  0
  0
 23. A

  Wat mij betreft mag de fabrikant de douche als optie aanbieden of helemaal weglaten.
  Ïk ken niemand die de douche gebruikt.

  Reageer
  0
  0
 24. KR
  K. Rosema

  Lekker naar het douche gebouw, ook voor de sociale kontakten erg goed wanneer je eens moet wachten.

  Reageer
  0
  0
 25. A

  Wat kan ik nog toevoegen aan de vorige reacties. Onze caravan heeft zelfs geen douche. De toiletruimte is daarvoor te klein; inderdaad de watervoorraad leent zich er niet voor (wat te denken van de afvoer…). En je wilt toch de charme van het kamperen beleven?

  Reageer
  0
  0
 26. C

  Wij gaan altijd in het toiletgebouw, hebben een caravalair met toilet en douche erin maar vind niet dat een caravan geschikt is om in te douchen het blijft spaanplaat de binnenkant.

  Reageer
  0
  0
 27. C

  Wij gaan meestsl naar het douch gebouw. Alleen op camperplaatsen en als het ons niet zo aanstaat gebruiken we onze douch in de camper.

  Reageer
  0
  0
 28. I

  Lekker douche in het douche gebouw ook de w.c. in de caravan wordt alleen gebruikt door de kleinste om te oefenen. Toilettas onder je arm hoort bij de charmes van de camping..

  Reageer
  0
  0
 29. J

  Als een douche in het toiletgebouw ons om welke reden niet zint, gebruiken wij in onze Elddis caravan onze eigen douche. Een ruime cabine met deur i.p.v gordijn en een 10 ltr. heet water uit de boiler en 50 ltr. schoon water tank zijn voldoende voor een fijne douche beurt.

  Reageer
  0
  0
 30. SR
  Smets Roger

  heb een douche in de cv, maar word niet gebruikt. Ruimte is te klein, douchegordijn blijft aan mijn lichaam kleven. De hoeveelheid warm water is te klein. Water sijpelt langs de voegen in het houd, want is nooit 100% dicht. Het is daar dat het vocht begint aan het houd.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Liever onder de campingdouche

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation