ACSI FreeLife

Menu

Lezerstip: Schoonmaken waterleidingen

In het oktober/november magazine van ACSI FreeLife werd een vraag behandeld over het schoonmaken van waterleidingen. Lezer Ben Schnitger deelt graag zijn ervaring.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
6
6
ReactiesPraat mee
lezerstip 2

Lezerstip voor het schoonmaken waterleidingen

‘Jaren geleden gingen wij met de caravan naar Frankrijk en toen smaakte het water steeds een beetje naar jodium. Eerst dachten we dat het aan het lokale water lag, maar op volgende campings gaf het afgetapte water dezelfde smaak.

Op een gegeven moment stonden we in het midden van Frankrijk en was het echt bloedheet. Wij waren de hele dag weg, zochten de koelte op in de bergen. Eind van de middag kwamen we terug en ik wilde wat drinken uit de kraan…

Het water uit de kraan was heet en bruin gekleurd. Ik liet het water doorstromen tot er koeler water uit de tank kwam en toen bleek dat de bijsmaak weg was. Mijn advies is dus:

Laat heet water, van zo’n 60 tot 70 graden Celsius, door de leidingen stromen en het probleem is over.’

Lezerstips

Heb jij ook tips voor het schoonmaken van waterleidingen? Deel je ervaring door een reactie te plaatsen onder dit bericht.

Praat mee

 1. N

  Dit is een belangrijke tip. Schoon drinkwater is namelijk erg belangrijk. http://www.waterprojecten.com/ontijzeringsinstallatie/

  Reageer
  0
  0
 2. TW
  Tj. van der Weit

  10 liter water in de vaste watertank + 3 tabletten Steradent
  een uur wachten , dan het water door alle leidingen laten stromen ook de boiler en warm water leidingen , 24 uur laten staan en dan tank leeg laten lopen met open kranen ook de boiler af tappen . Met vers water alles goed doorspoelen klaar .

  Reageer
  0
  0
 3. A

  Gebruik een sterke luchtbedpomp, zo een waar je mee kan blazen en zuigen, zorg dat je ergens een slang los maakt. Ik doe dat bij de vaste tank. en zet de kranen open nadat je alles heb laten leeglopen dus ook de kraantjes bij de boiler. En begin te pompen, gaat zwaar maar je haalt al het water eruit! Bij aanvang van het kamperen het spul gewoon doorspoelen met water. Nooit geen vlokjes gezien in mijn water. 🙂

  Reageer
  0
  0
 4. av
  a.de visser

  bericht van ellen 9-01 vraag: wat is een Floë? Hoe /waar gemonteerd?
  Hoor graag Uw uitleg. Bedankt.

  Reageer
  0
  0
 5. E

  Als je de waterleiding onder druk droog spuit voor je de caravan 2 weken of langer niet gebruikt kan er geen bacteriegroei ontstaan en heb je altijd schoon water zonder bijsmaak. Bij het aftappen op traditionele wijze blijft er altijd 1 tot 1,5 l water in het leidingsysteem achter. Dit kan bacteriegroei veroorzaken, maar er ook voor zorgen dat de leiding of boiler in de winter kapot vriest. Met het monteren en gebruiken van de Floë kunt u op heel eenvoudige wijze de waterleiding droog spuiten.

  Reageer
  0
  0
 6. Bl
  Bert langeveld

  Elk jaar als de caravan uit de winterstalling komt doe ik een zevental steradent tabletten in het waterreservoir en laat ze uit bruisen. daarna de kranen open zetten tot de tank bijna leeg is dan een aantel uurtje laten staan en doorspoelen . Een tweetal tanks doorspoelen en het hele jaar geen last van nare geurtjes of kleurtjes

  Reageer
  2
  0

Praat mee: Lezerstip: Schoonmaken waterleidingen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht