ACSI FreeLife

Menu

Kies nu je plek bij de Caravan Salon

Het Caravan Center, de tijdelijke camping op het beursparkeerterrein P1, is populair bij de caravaningfans die bij een bezoek aan Caravan Salon Düsseldorf graag in hun eigen reismobiel willen overnachten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Luftaufnahme Caravan Center

Dit jaar is er een nieuw reserveringssysteem voor het Caravan Center. “De bezoekers van Caravan Salon Düsseldorf hebben herhaalde malen de wens geuit om al vóór aanvang van hun reis een staplaats op P1, het Caravan Center, te kunnen reserveren. Messe Düsseldorf willigt deze wens nu in,” aldus projectleider Stefan Koschke. Door het nieuwe reserveringssysteem verwacht men ook dat de check-in minder tijd in beslag zal nemen. Bij een volle bezetting van het Caravan Center moesten in de afgelopen jaren regelmatig nieuw gearriveerde gasten naar naastgelegen staplaatsen worden doorgestuurd. “Het nieuwe online-systeem toont overzichtelijk de nog beschikbare plaatsen zodat men direct kan zien wanneer de staplaats volgeboekt is,” aldus Koschke.

Kamperen bij de beurs, zo werkt het

Het boekingssysteem voor reserveringen is reeds vrijgegeven en kan door alle geïnteresseerden worden gebruikt. In het gebruikersscherm kan na het invoeren van de persoonlijke gegevens de voertuigklasse (personenauto met caravan, camper, camper met aanhangwagen) worden geselecteerd. Aan het eind van de bestelling dient een reserveringsticket te worden uitgeprint dat ter plaatse door het personeel van het Caravan Center wordt gecontroleerd. “Het gebruik en de bediening is relatief eenvoudig. Er kan zelfs tot twee weken voor het begin van de beurs zonder bijkomende kosten worden geannuleerd,” zegt Detlef Erkeling van de afdeling Logistiek van Messe Düsseldorf.

Flinke getallen bij de Caravan Salon Düsseldorf

“Gedurende de tien beursdagen worden op het Caravan Center circa 6.000 kW. stroom en 2.000 kubieke liter water verbruikt. Daarnaast worden er 60 gasflessen van 11 kilo en 15 van 5 kilo omgewisseld,” vertelt Detlef Erkeling. Bovendien bieden verschillende partners ter plaatse kosteloos hun diensten aan. Zo doet de politie van NRW samen met de TÜV Rheinland op vastgestelde tijdstippen gratis lichttesten, remoefeningen en metingen van de belasting van assen van campers. In totaal stelt Messe Düsseldorf meer dan 3.500 staplaatsen, zowel met als zonder stroomvoorzieningen, ter beschikking. Caravan Salon Düsseldorf 2015 is van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september dagelijks van 10 tot 18 uur geopend. Het boekingssysteem vind je op www.caravan-salon.de.

Wil je al het beursnieuws met alle nieuwe modellen al lezen voordat de grootste kampeerbeurs ter wereld – Caravan Salon Düsseldorf – van start gaat? Bestel dan snel ACSI FreeLife 5-2015.

Praat mee

Praat mee: Kies nu je plek bij de Caravan Salon

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht