ACSI FreeLife

Menu

KCJ: joekels van wintercaravans

Royaal (winter)kamperen, dat kun je met de lange caravans van Kabe en Adria. Beide caravanmerken nemen hun grootste exemplaren mee naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht. Het Zweedse merk Kabe toont de ruim 11 meter lange Imperial. Adria komt met de bijna even zo lange Alpina naar de KCJ.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
kabe exterieur a

Met de 11,03 meter lange Adria Alpina 903 HT hoef je niet bang te zijn dat je ruimte tekort komt. Je kunt er nog net niet een heel elftal mee vervoeren. In deze bijna 2,5 meter brede Alpina is ruimte voor negen slaapplaatsen.

De nieuwe Adria heeft onder meer een kopkeuken, een kingsize slaapkamper met eilandbed met inschuifbaar voeteneinde en Alde vloeistofverwarming met vloerverwarming.

Ook is de opwarmtijd van de nieuwe Alpina is verkort van drie naar twee uur. Dat betekent dat de caravan bij een temperatuur van -15 °C  binnen twee uur kan opwarmen tot 20 °C. Mooi meegenomen als je gaat winterkamperen.

Natuurlijk hangt er ook een flink prijskaartje aan zo’n enorme caravan die van zoveel gemakken is voorzien. De Adria Alpina 903 HT is verkrijgbaar vanaf € 47.685 inclusief btw en kosten voor het rijklaar maken.

Kabe Imperial

Toch is de Adria Alpina 903 HT niet de grootste caravan die je van 12 tot en met 16 oktober tegenkomt op de KCJ. Dat is de Kabe Imperial 1000. Deze Zweedse caravan is 11,57 meter lang en heeft een woonoppervlak van 22 vierkante meter.

Daarmee is de Kabe Imperial – die in vijftien verschillende indelingen beschikbaar is – de grootste caravan op de Europese markt. Bij binnenkomst via de voorzijde bevind je je in de woonruimte met rondzit aan je rechterhand en een dinette met daartegenover de keuken aan je linkerhand.

Zelf kiezen

De rest van de inrichting bepaal je voor een groot deel zelf. Een L-salon of dinette? Of heb je toch liever een tweepersoonsbed in het midden? Wel is in alle indelingen de toiletruimte achterin geplaatst, over de volle breedte van de caravan. Daarvoor kan je ook weer kiezen tussen enkele bedden, stapelbedden of een tweepersoonsbed.

De Kabe Imperial 1000 is verkrijgbaar vanaf € 107.355 inclusief btw en kosten voor het rijklaar maken.

KCJ

Kun je het maar moeilijk voorstellen, zo’n caravan van ruim 11 meter? Loop tijdens je bezoek aan de KCJ dan eens binnen in hal 12. Daar vind je zowel de Adria Alpina als de Kabe Imperial. En besluit je na afloop om te gaan winterkamperen? Dan lees je in het nieuwe ACSI FreeLife Magazine alles over de voorbereiding. En we hebben leuke bestemmingen in petto. Zo lees je bijvoorbeeld waar je de beste après-ski feestjes vindt. Bestel hem hier.

 

Praat mee

Praat mee: KCJ: joekels van wintercaravans

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht