ACSI FreeLife

Menu

Kamperen met een handicap

Ook met een handicap is het heel goed mogelijk om te kamperen. Maar waar moet je als invalide op letten tijdens de voorbereiding en op de camping?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is voor kampeerders met een handicap organiseert stichting Handicamp elk jaar aan het begin van de zomer een kampeerweekend. Het doel van stichting Handicamp is het kamperen voor mensen met een handicap bevorderen.

Kampeerweekend van Handicamp

Kamperen met een handicap is goed mogelijk, maar er zijn wel een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Stichting Handicamp geeft informatie en verschillende oplossingen. Ook organiseren ze ieder jaar een kampeerweekend voor gehandicapten. Dit jaar is dat van 24 t/m 26 mei op camping it Wiid in Friesland.

Tijdens dit kampeerweekend zie je hoe anderen kamperen en kun je ervaringen uitwisselingen. Families, waarvan één of meerdere gezinsleden lichamelijk gehandicapt zijn, kunnen aan dit weekend deelnemen. Het is ook mogelijk om naar de open dag te komen op 25 mei, tussen 10.30 uur en 13.30 uur. Bezoekers kunnen dan met deelnemers praten en kijken hoe zij bepaalde zaken hebben opgelost. Ook is er informatie over aangepaste campings in binnen- en buitenland.

Geschikte campings voor gehandicapten

Er zijn veel campings die geschikt zijn voor gehandicapten. Voordat je naar een camping gaat, is het natuurlijk belangrijk om te weten of de noodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn. ACSI stelt jaarlijks een lijst samen van campings die geschikt zijn voor gehandicapte kampeerders. De hiervoor gehanteerde normen zijn in overleg met de Gehandicaptenraad vastgesteld. Je kunt de lijst hier downloaden en printen. Handig voor onderweg!

Op Eurocampings.nl kun je heel handig campings vinden die voldoen aan de normen van de Gehandicaptenraad. Hier kun je zoeken op ‘Vakantiethema’ en kiezen voor de lijst ‘Campings voor gehandicapten’. Met deze informatie ben je goed voorbereid en kun je onbezorgd op vakantie!

Meer informatie: Handicamp.nl

Praat mee

Praat mee: Kamperen met een handicap

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation