ACSI FreeLife

Menu

Kamperen met de motor

Kamperen geeft al een gevoel van vrijheid. Kamperen met de motor doet daar nog een schepje bovenop. Toeren door Europa over de mooiste motorroutes en trekken van motorcamping naar motorcamping. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
motor

Het aantal motorrijders in Nederland steeg het afgelopen jaar met maar liefst 18 procent en dat zorgt ervoor dat campings steeds beter zijn ingericht voor motorrijders.

Motorcampings

Zo zijn er gespecialiseerde motorcampings die een aparte werkplaats hebben en waar motors binnen kunnen worden gestald. Sommige campings organiseren toertochten in de omgeving of hebben speciale motorarrangementen. Er zijn ook steeds meer campings met bijvoorbeeld een aparte ‘biker-only’ kampeerterrein waar de motor naast de tent geparkeerd kan worden. ACSI FreeLife ging op zoek naar de mooiste motorroutes en bezocht een aantal motorvriendelijke campings.

Campings met de motor

Als je als motorrijder direct vanuit huis op vakantie wil, kun je je hart ophalen in bijvoorbeeld Duitsland. Net over de grens ligt het mooie Eifelgebied waar je langs de rivier de Moezel motortochten kunt maken. Iets noordelijker ligt Niedersachsen met veel uitdagende slingerwegen en haarspeldbochten. Je vindt er een aantal motorvriendelijke campings zoals Sonnenberg en Aller Leiner Tal.

Verder van huis zijn bergachtige landen als Italië en Zwitserland ideaal voor motorrijders. Door een gedeelte per trein te reizen, word je niet alleen uitgerust wakker, maar kun je daarna direct met je motor de bergpassen in. Boek bijvoorbeeld de Autozug. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

Bijzondere motorroute

Ook Tsjechië is met de motor makkelijk te bereiken. Door het gevarieerde landschap is het bij uitstek geschikt voor een motorvakantie. Doorkruis Tsjechië met de motor van het noorden naar het zuiden. Begin in het Reuzengebergte. In dit 1200 meter hoge berggebied zijn diverse motorcampings te vinden, zoals Pension/Camping Papillon. Verder naar het zuiden, op ongeveer 100 kilometer van Praag kun je overnachten op motorcamping Ondrejov. Voor de motorrijder is hier een regeling getroffen met een motorzaak in de buurt voor kleine reparaties. Voor de echte motorliefhebber is er op korte afstand van de camping het motormuseum Kamen.

Kijk op Eurocampings.eu voor campings in de regio van je keuze. In de beschrijving hebben veel campings vermeldt of zij ingericht zijn voor motorrijders. Onderweg een camping vinden kan ook heel makkelijk via de mobiele website van Eurocampings of de app.

Praat mee

 1. FB
  F(J)R-AnS van Baal

  Beste Ivo,
  Bent u nog steeds werkzaam in dit werkveld? Posting is van 6 met 2013.
  Neem dan aub contact met mij op, want wij hebben dan wat te bespreken.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen met de motor

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht