ACSI FreeLife

Menu

Nederlanders snakken massaal naar kamperen

Kamperen blijft ook na de coronapandemie razend populair. Het zoekgedrag rondom termen als ‘kamperen’ en ‘camping’ is in 2022 namelijk vervijfvoudigd! Dat blijkt uit onderzoek van Red Online Marketing in opdracht van de Vakantiebeurs. Wat kun je als kampeerder verwachten tijdens de Vakantiebeurs 2023 van 12 tot en met 15 januari?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
kamperen Kroatië TestTour

Wie puur voor het kamperen komt, zit na binnenkomst meteen goed. In hal 9 vind je onder anderen het kampeerterras en campingspecialist ACSI. Daarnaast maak je hier kennis met partijen als verhuurplatform Goboony en Volkswagen Campercentrum Nederland.

Kampeertheater

In hal 9 vind je op het Fiets & Wandelplein bovendien volop inspiratie voor de actieve kampeerder. In het Kampeertheater kun je op gezette tijden aanschuiven voor de presentaties ‘Camper of caravan: wat kies jij?’, ‘Kamperen, ja! Maar waarmee?’ en ‘Voor het eerst kamperen: waar moet je rekening mee houden?’ De Vakantiebeurs verspreidt zich dit jaar over vijf hallen.

Tickets Vakantiebeurs

Door je vooraf alvast online te verzekeren van een ticket bespaar je € 2. Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari betaal je dan € 14 voor een dagticket en op zaterdag  14 en zondag 15 januari € 15. De Vakantiebeurs is iedere dag geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Behalve op zaterdag, dan is de beurs open tot 20.00 uur.

Kroatië in opkomst

Nog even terug naar datzelfde onderzoek van Red Online Marketing. Daarin kwam ook naar voren dat de interesse voor Kroatië is gegroeid met 60 procent ten opzichte van 2019. Daarmee staat Kroatië – in 2022 nog het decor van de ACSI FreeLife TestTour – net in de top 5 van populairste bestemmingen. Deze top 5 wordt aangevoerd door Spanje (1), gevolgd door Griekenland (2), Turkije (3) en Curaçao (4).

Ook het Comomeer is in opkomst

De snelst opkomende vakantiebestemming van 2022 is Albanië. Marleen Rompen, beursmanager Vakantiebeurs: “Afgelopen jaar was Albanië de bestemming van het tv-programma ‘Wie is de Mol?’ Dit zou de opkomende populariteit van dit land kunnen verklaren.” Costa Rica en Hurghada in Egypte vullen de top 3 aan.

De grootste groei is er voor het Comomeer in Italië. Ook hier lijken de populaire vakantiethema’s doorslaggevend in de keuze voor een bestemming. Zo is Egypte een populaire all-inclusive bestemming en is het Comomeer een rustige bestemming voor een kampeervakantie.

De gegevens van dit onderzoek zijn vergaard door het online zoekgedrag van 2022 te vergelijken met het zoekgedrag in 2019 en de trends in het zoekgedrag van 2022 te vergelijken met 2021.

Special met 9 kampeerbestemmingen

Naast inspiratie op de Vakantiebeursvloer kun je in ACSI FreeLife 1-2023 heel wat reistips vinden. In de eerste editie van 2023 brengen we negen kampeerbestemmingen onder de aandacht. Een daarvan is Wallis, een walhalla voor wintersporters. Want wie niet tot het voorjaar of de zomer wil wachten, kan natuurlijk ook nog gaan winterkamperen.

Handig hulpmiddel bij het plannen van je vakantie zijn de ACSI camping- en campergidsen waarvan zojuist de nieuwe edities zijn verschenen. Om de circa tienduizend beschreven campings en camperplaatsen te checken, aan de hand van een lijst van tweehonderd criteria, zwermden onze inspectieteams weer uit over heel Europa. Zodat jij kan beschikken over de meest actuele en complete informatie.

Lees het voorbeeldmagazine

Nieuwsgierig wat voor inhoud je nog meer kunt verwachten in ACSI FreeLife 1-2023? Dan kan je hier alvast het voorbeeldmagazine lezen. Abonnees krijgen editie 1 binnen in de week van 2 januari. Nog geen abonnee? Dan kan je het nieuwe nummer ook alvast online bestellen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nederlanders snakken massaal naar kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht