ACSI FreeLife

Menu

Blunders op de camping deel 1: VOEM!

Of je nu een ervaren kampeerder bent of niet, iedereen doet wel eens iets waarvan hij of zij achteraf denkt ‘Oh nee, wat heb ik nu weer gedaan’. In deze rubriek deelt de redactie van ACSI FreeLife kampeerblunders die je zo meteen tijdens het lezen ongetwijfeld voor je ziet. In deel 1 trapt redacteur Sander af met zijn ‘laat-dit-alsjeblieft-niemand-gezien-hebben-moment’.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Illustratie kampeerblunder_steekvlam

Afgelopen zomer test ik op camping Gervanne in de Drôme voor het eerst een nieuw kooktoestel. Vlak na mijn ‘die-doet-het’-conclusie hang ik boven mijn mobiele kookeiland om de gastoevoer dicht te draaien. VOEM! In een fractie van een seconde stijgt er een steekvlam op, die in een even kleine fractie ook weer verdampt.

Helaas toch gesnapt

Dankzij de schrikreactie trek ik als de wiedeweerga mijn hoofd terug. Met het schaamrood op de kaken kijk ik rond. Laat alsjeblieft niemand dit gezien hebben. Vijftien meter verderop wordt vrouwlief met twee handen voor het hoofd roder en roder. Gesnapt.

Gratis knipbeurt

De schade lijkt reuze mee te vallen, totdat ik het toiletgebouw binnenloop en in de spiegel kijk. Mijn kuifje en de puntjes van mijn wenkbrauwen zijn bijgewerkt en lichtgrijs geblakerd. Vandaar die penetrante geur om mij heen. Materieel gezien heb ik eveneens geluk. De gascartridge is aan de bovenkant wat gesmolten, maar nog steeds bruikbaar. Voor de zekerheid sluit ik een nieuwe gasslang aan en draai ik de aansluitingen nog een keer extra goed vast. Naar rechts draai je een kraan open en naar links draai je ‘m dicht, of is het nu andersom?

Kom maar op met die kampeerblunders

Heb jij net als ik (Sander) ook wel eens zo’n ‘oh-nee-verhaal’ op de camping meegemaakt dat nog wel eens voorbijkomt op verjaardagsfeestjes? Stuur dan een mail naar info@acsifreelife.nl en lees jouw kampeerblunder terug in ACSI FreeLife.

Praat mee

Praat mee: Blunders op de camping deel 1: VOEM!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht