ACSI FreeLife

Menu

Is kamperen uit de gratie?

Ben je ook al druk bezig met de voorbereidingen voor je volgende kampeervakantie? Of kies je dit jaar voor een andere vorm van vakantie vieren? Volgens de Telegraaf is kamperen hopeloos uit de gratie.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
266
266
ReactiesPraat mee

Dit was te lezen in de krant van donderdag 8 mei. De krant baseert zich op een sectoronderzoek van de ABN Amro waaruit blijkt dat de interesse in kampeervakanties is gedaald.

Tijd voor een tegengeluid!

In de ‘Visie op verblijfsrecreatie’ van de ABN Amro is te lezen dat de recreant in Nederland steeds minder vaak kiest voor een tent of caravan. “Het aantal overnachtingen op kampeerterreinen in Nederland is in tien jaar met 25% gedaald”, aldus de bank. Hoewel ook NBTC Marketing, verantwoordelijk voor de marketing van Nederland, in diverse rapporten laat zien dat het aantal kampeervakanties afneemt, is het wat rigoureus om te stellen dat kamperen hopeloos uit de gratie is.

Er trekken jaarlijks nog steeds miljoenen Nederlanders op uit om te gaan kamperen in eigen land of in Europa. Tijd dus voor een tegengeluid. Wat vind jij er van? Is kamperen echt uit de gratie?

Laat je reactie achter onder dit bericht.

Praat mee

 1. I

  Door leeftijd caravan verkocht, op vakantie naar hotel, nooit meer tot driemaal toe zeer slechte ervaring , ook van reisbureau’s, dus maar weer gauw op zoek naar de vrijheid van een eigen caravan.
  .Leve de vrijheid!

  Reageer
  1
  0
 2. ar
  arnold van der rijst

  We zijn net terug van 6 weken kamperen Duitsland en Frankrijk. Het was mooi, gezsllig met een prachtige omgeving. Wij zien nog stedds drukke campings en zouden het kamperen niet willen ruilen voor 6 weken hotel.
  laat Zalm maar naar een hotel gaan, hebben we ook geen last van hem.

  Reageer
  1
  0
 3. H

  Kamperen is voor niet kampeerders met een rol toilet papier naar een niet al te modern of schoon sanitair gebouw lopen, mistroostig in een dikke trui naar buiten kijken waar het altijd maar schijnt te regenen. Campings spelen hier op in met meer voorzieningen en uiteraard moeten die ook betaald worden. Die voorzieningen maken het kamperen in het seizoen niet goedkoop! Dat is ook de stempel die er op drukt. Maar hoe anders is het voor de kampeerders die met hun kampeermiddel de kleinere campings opzoeken, genoegen nemen met minder voorzieningen, al valt dit in de praktijk meestal nog mee. Een goede voorbereiding, informatie opzoeken in campingboeken, internet, etc. is een eerste stap die voor ons kamperen zo leuk en aantrekkelijk maakt. En och die toiletrol………gewoon onder je armen.

  Reageer
  0
  0
 4. W

  Met onze buscamper op pad geeft zoveel vrijheid! Als we de straat uitrijden zijn we al op vakantie. Onderweg op camper plekken of een paar dagen peen een mooie camping of bij de boer. Van ’s morgens tot ‘ s avonds buiten zodra het weer het ook maar een beetje toelaat. Genieten van gaan en staan waar we willen.

  Reageer
  0
  0
 5. TG
  TRAPPENIERS GINA

  Lang leve onze kamper. Geen gedoe met hotelboekingen waar hondjes wel of niet toegelaten zijn.Hebben we zin om te vertrekken, geen probleem. Weekendje of voor een paar weken? We laden in en weg zijn we.Steeds onze zin kunnen doen dit is de max valt het niet mee dan rijden we verder als dat geen luxe !!!

  Reageer
  0
  0
 6. aL
  anneke Lamers

  Kamperen is geweldig!!! Wil niks anders al 30 jr!!

  Reageer
  0
  0
 7. AG
  Ardy Groeneweg

  Deze week in Toscane neergestreken na een rondreis van 6 weken door Italië.
  Een geweldige kampeervakantie gehad en ben vele medekampeerders tegengekomen. Hoe komt de ABN-AMRO erbij dat kamperen terrein verliest.

  Reageer
  0
  0
 8. R

  6 maanden in een comfortabele caravan aan de Costa Blanca met veel gezellige mensen om je heen waar je gezellige dingen mee doet o.a. samen naar de markt lid worden van een shantie koor, samen lekker uit eten, te veel om op te noemen.
  Dit overkomt je alleen op de camping.

  Reageer
  0
  0
 9. WW
  Willem Warbout

  Vandaag terug van vier weken vakantie met de caravan.
  Normandie D-Day 70 jaar.

  Dat is juist zo mooi van kamperen. De vakantie begint bij de voordeur en niet even racen van A naar B maar na enkele uren rijden een camping aandoen.
  Bevalt het, blijf je nog even staan en anders ppotjes opdraaien, betalen en wegwezen naar de volgende camping.

  Het komt ook wel eens voor dat je er drie weken blijft.
  Zeker op een goede camping en een omgeving naar wens met bezienswaardigheden.

  Kijk, dat is het mooie van kamperen, vrijheid in en met de natuur en je ziet nog eens wat plus dat je het zelf in de hand hebt!

  Groeten. Willem uit Rhoon.

  Reageer
  0
  0
 10. PO
  Piet Oortwijn

  21-602014.
  Vandaag net terug van een fantastische kampeervakantie van 4 weken, met over het algemaan mooi weer in Normandie en het Loire gebied.
  Wie daar niet blij van wordt, is een ……. vul zelf maar in.

  Reageer
  0
  0
 11. EB

  Ik ben het totaal oneens, de vrijheid die je hebt met caravan en tent., die heb je niet in een andere locatie.
  Gelukkig denkt niet iedereen er zo over, anders zaten de hotels leeg en de campings vol.
  Wij zullen nog in lengte van dagen blijven kamperen

  Reageer
  0
  0
 12. WB
  Wietse Bosma

  IK heb zeker niet de indruk dat kamperen uit de gratie is. Wij gaan er 3 keer per jaar met de caravan op uit ( in voor- en naseizoen 2 x 1 week in Nederland en in de zomer 3 tot 4 weken in Frankrijk). De campings waar wij komen hebben geen complete animatieprogramma’s maar er worden, over het algemeen, wel activiteiten georganiseerd. Zij vallen bijna nooit in de categorie grote campings. De tarieven vinden wij heel acceptabel. Soms reserveren wij (in ieder geval als dat wordt aanbevolen) en soms gaan wij op de bonnefooi. Elk jaar staan wij minimaal 1 keer op een camping die helemaal vol is. Vaak is dat een week vakantie in mei, maar ook in juli treffen wij in Frankrijk wel volle campings aan in de categorie 50 tot 200 plaatsen
  Voordelen van kamperen zijn: gemakkelijk contacten leggen, eigen dagindeling bepalen, comfortabel eigen bed, mogelijkheid om te kiezen voor zelf koken, heel veel buiten zijn. Andere plezierige bijkomstigheden: samen afwassen, in de rij staan bij de bakker, zelf bepalen hoe lang je op een bepaalde plek blijft, bij slecht weer de zon achterna kunnen reizen, etc.
  Wij hopen nog vele jaren te kunnen kamperen. Ook 1 van onze beide kinderen kampeert elk jaar met zijn gezin met 3 kleine kinderen. (de andere is een watersporter).
  Ik vermoed dat het onderzoek van de Telegraaf geen representatief onderzoek is geweest!

  Reageer
  0
  0
 13. PK
  Piet Korsten

  Kampeer al ruim 40 jaar met de caravan. Vrijheid blijheid. Af en toe wel eens anders gedaan, maar met je eigen huis op pad is het einde.

  Reageer
  0
  0
 14. SR

  Heb voor mijn beroep veel op hotel overnacht en daarna een paar maal op vacante geweest op hotel. Geef mij maar de vrijheid, niet meer tussen dat uur en ratuur om te ontbijten , maar wanneer wij willen. Wij rijden en stoppen, overnachten waar wijzigen. Op hotel als het slecht moet u blijven,wij met caravan pakken in en zijn weg. Leve de vrijheid! Dat de jeugd weinige interesse heeft is normaal met die goedkopere aanbiedingen van reisagentschappen. Onze zoon ging vroeger met ons mee met de caravan. Nu gaat hij met de caravan met zijn twee kinderen, die zijn ook gebrand om er mee weg te gaan. Voor een woonwagen en trekauto heeft men een goed kapitaal nodig, toch voor jonge mensen die een huis te betalen hebben.
  Leve kamperen , wij zitten nu in Italië aan het Gardameer.

  Reageer
  0
  0
 15. HW
  Henk Worst

  Ik ben van mening dat kamperen juist van nu is in deze jachtige tijd.
  Een perfect middel om relaxed vakantie te houden vooral gezinnen met jonge kinderen.
  Dus met z’n allen de camping op, gezellig en ontspannen.
  Gr. Henk

  Reageer
  0
  0
 16. NS
  Nellie Smit

  Echt niet! Ik vind het heerlijk om in mijn eigen bedje te slapen en onze eigen spullen bij de hand te hebben. Toen de kinderen nog meegingen, reserveerde ik de camping altijd van te voren, helaas heb je geen invloed op het weer dus kwam het wel eens voor dat we twee tot drie weken slecht weer hadden. Vorig jaar zijn we voor het eerst op de bonnefooi gegaan. Wat een vrijheid, lekker de zon achterna!

  Reageer
  0
  0
 17. B
  B.G.Post

  Onbegrijpelijk kamperen is volgens mij helemaal in,denk allen maar aan je vrijheid ,en het niet afhankelijk zijn van etens tijden in bv hotels ,en als het ergens niet helemaal bevalt verkas je gewoon lang leven het vrije kampeer leven.

  Reageer
  0
  0
 18. H
  Hennerika

  Kamperen is heerlijk. Er is zo enorm veel keuze aan typen campings, van eenvoudig tot zeer luxe, in binnen- en buitenland. E kunt ze kiezen passend bij je favoriete bezigheden.Als je geen kampeerspullen hebt kun je op campings iets huren. Veel buiten, barbecuen, leuke plaatsjes bezoeken of dagjes uit met de kinderen of lekker uitslapen en lezen. Je hebt je eigen spullen bij je, zet wel of niet een voortent of bijzettentje op, je hebt meer keuzevrijheid dan in een hotel. De sfeer is gewoon leuk op campings! Wakker worden van de vogeltjes, zwemmen, etc.

  Reageer
  0
  0
 19. S

  Kamperen doen we al vanaf 1980 en de vrijheid die je hebt bij kamperen, is veel prettiger dan een appartementje of hotel. Zolang wij kunnen en de gezondheid hebben, blijven we de caravan achter de auto koppelen, en waar we heen gaan? Jelle zal wel zien.!

  Reageer
  0
  0
 20. H

  Waar haalt de Telegraaf de info vandaan? Volgens mij halen ze die bij de slager, en die gaat niet kamperen, of de kruidenier?

  Reageer
  0
  0
 21. RJ
  Roelof en Jeannet

  Wij vinden kamperen helemaal niet uit de tijd. We gaan ieder jaar 4 weken kamperen en genieten van de vrijheid die het kamperen je geeft. Als je een bestemming hebt waar het je niet bevalt dan verhuis je gewoon een paar kilometer verder. Dit kun je niet wanneer je een hotel hebt geboekt.
  Wel worden de meeste campings steeds duurder en we kunnen ons voorstellen dat een gezin met meerdere kinderen dit niet meer op kan brengen. Dat er dan gekozen word voor een all inclusive vakantie kunnen we ook begrijpen.
  Dat is het fijne van kamperen ook daarin heb je alle vrijheid.

  Reageer
  0
  0
 22. km
  kees mol

  wij vinden kamperen fantastisch..destijds met de kinderen in een grote bungalow tent, later in kleine tentjes en nu in een caravan. dit laatste omdat we omstreeks 70 jaar zijn geworden, meer kamperen in voor- en naseizoen. we gaan in het voorjaar een trektocht maken en in het najaar zijn we 6 weken op texel en kamperen daar naturistisch….

  Reageer
  0
  0
 23. JK
  Jan Krijnen

  Vlg mij is het houden van zo’n enquette weinig zinvol als men alleen de Nederlandse campings daarin betrekt. Wij staan op dit moment in Zwitserland (Wallis) en de Camping staat vol en niet alleen met Zwitsers en Duitser maar ook vele Hollanders met caravans. Reserveren was zelfs noodzakelijk.

  Reageer
  0
  0
 24. tz
  th zandstra

  kamperen uit gratie? onzin wij gaan al vijf jaar met de caravan op pad altijd goed bevallen alleen het weer he zijn een paar weken terug weg geregend maar naar huis gegaan dan is het niet leuk meer niet dat we mooi weer kampeerders zijn hoor maar 5 dagen regen hoeft voor mij ook niet maar het bevalt nog steeds gaan nu een paar weken naar duitsland goede campings een stuk goedkoper dan in eigen land moet ik zeggen .we gaan altijd in het voor en naseizoen moet ik er wel zeggen.
  groet

  Reageer
  0
  0
 25. M
  M.A.Maas

  Kamperen is voor mij (ons) het mooiste vakantie gevoel wat er bestaat.
  Kijk wat er vanaf het voorjaar aan campers en caravans op de weg zit, geen interesse meer voor Kamperen?

  Reageer
  0
  0
 26. L
  L.Huibers

  1 Is het wel verstandig om de Televaag serieus te nemen?
  2 Ik en mijn vrouw vinden kamperen nog steeds te gek.
  3 Als we meer jeugd voor kamperen willen interesseren, zullen wij een aantal
  voor in genomen meningen moeten pareren.
  Bv kamperen is smerig aan de grond leven in de nattigheid en de kou !!!!!
  Antwoord : Bij de aanschaf van camping spullen kun je dit op vele manieren
  voorkomen. Geen klein tentje, goede luchtzakken en slaap zakken.
  Ook kun je meteen kampeerwagen of caravan aanschaffen.
  Als je een reis boekt via een reis bureau is het ook niet allemaal halleluja en dan kun je ook nog niet doorrijden en een andere slaapplaats gaan zoeken.
  Afsluitend wil ik mededelen dat er inmiddels een variatie aan campings is , waarin iedereen een fijne vakantie kan vinden.

  Reageer
  0
  0
 27. JC
  John en Carla

  Kamperen is helemaal “hot” voor ons. De vrijheid is heerlijk en als je verder wilt doe je de caravan weer de achter je auto en gaat verder. Ook ontmoet je op deze manier veel mensen, het contact is zo gelegd op een camping.

  Reageer
  0
  0
 28. AR
  Amerlynck Raphael

  kamperen is nog altijd de goedkoopste manier van op verlofgaan , als je gebruik maakt van de ACSI card .
  wij als 60 plussers genieten nog altijd van de vrijheid dat je hebt op een camping,
  wat je niet kunt zeggen van iemand die op hotel gaat, je bent daar nog altijd gebonden aan de uren van het hotel .
  de jongere generatie wil als ze op verlof gaan alleen nog niets doen .

  Reageer
  0
  0
 29. C
  C.Liebrand

  Kamperen blijf een leuke en gezellige bezigheid. Wij doen dit al jaren en de vrijheid die je daarbij geniet is niet te vergelijken met de normen van een hotel.
  Toch vinden wij dat het vertoeven op een kamping de laatste tijd vrij prijzig is en dan te bedenken dat er in ons eigenland toeristen belasting betaald moet worden. wij als echte Nederlanders in eigen land?
  Wanneer wij in Holland blijven zijn wij geen toerist, vinden wij.
  Wij gaan altijd in het laagseizoen met de ASCI Card omdat de campings dan enigszins betaalbaar zijn. Maar de huidige jeugd ziet kamperen niet zitten, zij willen harde muziek ,alcohol en s’nachts leven en dat is op een camping niet mogelijk.
  Wij denken dat op basis van het onderzoek kamperen voor hun niet meer van deze tijd is.
  Maar wij oudjes voelen ons er nog erg happy bij.

  Reageer
  0
  0
 30. B

  Wij kunnen er tot nog toe weinig van merken, in welk seizoen we ook gaan
  het wordt nog steeds drukker op de campings.
  Wij gaan vooral naar Frankrijk, maar komen ook wel in Nederland of Duitsland.

  Reageer
  0
  0
 31. JW
  J.W.van Waardenburg

  Kamperen is al jaren onze fijnste vakantie omdat het ons een grote vrijheid geeft en relatief een goedkope vakantie is omdat we buiten het hoogseizoen gaan. Tevens ben je niet gebonden aan een vaste plek, bevalt het niet, dan ga je ergens anders heen.

  Reageer
  0
  0
 32. VH
  Vermeyen Hendrik

  Kamperen is tof.
  Wij kamperen in het laagseizoen. Dan zie je oudere kampeerders die “het gemaakt hebben in het leven”: oudere welstellende levensgenieters die het kunnen betalen om maanden door Europa te reizen.
  Maar jonge gezinnen die al een huis afbetalen, kunnen de uitrusting (grote gezinswagen en caravan) niet betalen! Dat is de grootste reden dat er minder gekampeerd wordt!

  Rik.

  Reageer
  0
  0
 33. dd
  dedecker dirk

  wij hebben jaren gaan kamperen in zuid Frankrijk tot de kinderen niet meer mee gingen,toen hebben we enkele jaren all inclusief gedaan maar zijn uiteindelijk toch terug gaan kamperen om dat het ons meer vrijheid geeft in wat we eten en doen.nog een voordeel je bent van ’s morgens tot ’s avonds laat buiten.

  Reageer
  0
  0
 34. co
  cees overhand.

  wij kampeerders laten ons niet uit de* tent* lokken door een onderzoekje .

  met vriendelijke groet,

  kampeerder cees.

  Reageer
  0
  0
 35. jc
  jean-pierre casteleyn

  Geachte,
  Wij hebben met de trein en het viegtuig(20jaar) weg geweest in alle chique hotels geslapen ‘Europa -Canada en Afrika en Azie).
  Er kan niets aan “kamperen” u bent vrij te doen wat U wilt, wij hebben zowel met de caravan'(14jaar) of met de camper weg geweest, wij hebben nu een camper( 2jaar) en doen de camperplaatsen alsook de campingplaatsen aan( Frankrijk), beide plaatsen zijn zeer goed. Leve de vrijheid van reizen, dit is pas genieten van de weinige tijd in het “leven”.
  met vriendelijke groeten.
  Car & JP

  Reageer
  0
  0
 36. vj
  vanbeselaere jacques

  Kam-per-ren is gewoon fantastisch ,de vrijheid is ongelooflijk.Van kindsbeen af heb dan ook met mijn ouders overal gaan kamperen.Nu ben ik 65 plus en reis ik met een camper.Dat het kamperleven stagneert kan ik best begrijpen,als je tegenwoordig de prijzen bekijkt in het hoogseizoen voor een staanplaats en alles wat er nog komt bij kijken .( in het bijzonder italie,frankrijk ) reken daarbij uw investering,afschrijving,tol wegen,verbruik en ga zo maar door….ja dan is de keuze vlug gemaakt.Veel jonge gezinnen boeken steeds meer een all in vakantie,zonder risico’s.Ik begrijp het wel alles heeft zijn prijs maar enige nuance vanwege camperuitbaters zou best mogen,want tegenwoordig zitten we volop in de graaicultuur.Maar desondanks lang leve het camperleven.

  Reageer
  0
  0
 37. AZ
  Ariën Beersma Zwanenburg

  Al meer dan 30 jaar kamperen wij met onze caravan in geheel Europa.
  Ook in de wintersport maken wij gebruik van de caravan.
  Voor de liefhebbers een site: snowcamping.com
  Groeten Ariën.

  Reageer
  0
  0
 38. JE
  Jan Lubbers Eelde

  Voorlopig nog wel ,we zijn 77 en75 jaar en net terug uit buurse (we zijn Twentenaren ) en willen de bekende plekjes wel een terug zien en dat is goed bevallen ,een super en gast vrije camping van vekabo,een aanrader (de Beek.)

  Reageer
  0
  0
 39. JS
  J. de Vries Stadelaar

  kamperen doen wij inderdaad weinig of bijna niet. Als we met de boot onderweg zijn komen we ook vrijwel niet in jachthavens en als we met de camper en route zijn vermijden we als mogelijk de camping. Maar als we toch gebruik maken van het verblijf in jachthaven of camping dan doen we dat welbewust en maken een keuze uit de vele mogelijkheden mede vanwege de korte duur.

  Reageer
  0
  0
 40. JM
  Jans Mathilda

  Wie nooit gekampeerd heeft kent het geluk van kamperen niet. Je bent vrij, veel buiten, vooral voor kinderen is een camping een paradijs!!!! Je zit op je eigen stek en toch mensen om je heen die je goede morgen, goeden avond zeggen. Wie nooit gekampeerd heeft kan daarover geen zinnige uitspraak doen. Laat die negativiten maar in hun mening. Wij vinden kamperen het einde ! ! ! !

  Reageer
  0
  1
 41. JJ
  Janssen J.H.

  Door de steeds voordeliger wordende vliegreizen hoor en zie ik dat mensen vaker kiezen voor een kortere vliegreis dan voor kamperen. Ook jonge gezinnen die buiten het seizoen op vakantie kunnen kiezen vaker voor een huisje, of vliegries dan voor kamperen. Voorheen hoorde dat mensen gingen kamperen omdat het voordelig was maar je ziet dat kamperen ook niet meer voordelig is (binnen hoogseizoen). Al met al denk ik dat kamperen inderdaad steeds meer uit de gratie raakt.

  Reageer
  0
  0
 42. JR
  Joyce en Rob van Rijn

  grote onzin!
  niets moet en alles kan op een camping.
  Heerlijk buiten vertoeven, wat wil je nog meer.

  Laat de mensen die vinden dat kamperen uit de gratie is fijn op hun hotelkamertje blijven, des te gezelliger hebben wij het met z’n allen….:-)

  Reageer
  0
  0
 43. ML
  Mary en Peter Lemmers

  Wij kamperen al vele jaren en genieten er nog steeds van. Wat ons zo bevalt is het contact. Je groet elkaar en wanneer je wilt maak je een praatje. Als je dag weg bent geweest is het altijd weer prettig op de camping te komen.
  Deze vrijheid bevalt ons prima en we hopen het nog vele jaren te blijven doen. In een hotel of appartement heb je veel minder contact.

  Reageer
  0
  0
 44. GB
  Greet en Theo Berendsen

  Kamperen reeds sinds 1962. Eerst met de tent en vanaf 1974 met een Alpen Kreuzer. In 1983 kwam de eerste caravan en nu reizen we sinds 2002 met een Beijerland 460 F-lite. Het is een lust om iedere keer de caravan te kunnen pakken en er heerlijk op uit te gaan. Dit jaar wordt ik 80 jaar en mijn vrouw 77. We hebben net ons 55 jarig huwelijksfeest gevierd en a.s. zaterdag vertrekken we weer eens voor een vakantie naar Frankrijk. De laatste 20 jaar waren we in Tsjechië. We kamperen dus al 52 jaar en het heeft ons geen moment verveelt. We leven ervoor. De vrijheid, de gezelligheid op de campings, het vele moois dat wij tijdens de reizen hebben gezien, de rust die van kamperen uitgaat, daar kan geen hotel of pension tegenop.Bij leven en welzijn proberen wij het nog wel een tijdje uit te houden.
  Kamperen: het ultieme gevoel van vrijheid.

  Reageer
  0
  0
 45. FS
  Freek Stuivenga

  Hoe durven deze mensen dat beweren. Wij hebben net weer voor 5 weken plaats besproken op een camping. Deze mensen hebben hun camping met 40 plaatsen uitgebreid en stonden tijdens de Paasdagen helemaal vol.
  Misschien dat de grote massa recreatieparken wat minder bezoek hebben, maar de kleinere campings, niet voor massatoerisme doen het nog steeds geweldig.
  Wij gaan richting 80 lente’s maar wwe hopen nog een hele tijd mee te kunnen, zeker daar waar je heerlijk kunt fietsen e.d.

  Reageer
  0
  0
 46. JD

  Kamperen doen wij inmiddels ruim 30 jaar en nog steeds bevalt het ons prima.
  Je kunt op een camping doen en laten wat je zelf wilt.

  Reageer
  0
  0
 47. b

  Uit de gratie??? Dan toch niet voor ons hoor! Wij wonen ongeveer de helft van het jaar in de camper en bezochten intussen plekken waar je nooit komt als je op hotel bent. Is een camping minder leuk dan verwacht? Geen probleem dan trek je gewoon verder. Doe dat maar eens als je hotel tegen valt. Ach, ieder doet zijn zin natuurlijk maar ons krijgen ze niet in een hotel waar alles op tijd en stond moet gebeuren en waar bovendien een massa mensen op elkaar geperst zitten.

  Reageer
  0
  0
 48. CJ
  C. Jacobs

  Kamperen is vrijheid, blijheid. Je kunt het zo lux maken als je wilt, heb zelfs een douche in onze caravan. Bevalt het je niet op de camping ga je de volgende dag naar een andere. Wijn zijn 4 weken weg voor de kosten van een 14-daags hotelvakantie. één keer 14 dagen naar Egypte geweest “all in clusive”. Nooit meer, eten niet te vreten en als jij graag watermeloen als toetje wil moet je wel voordat het avondeten begint een tafel bezetten en je partner een paar stukken meloen laten scoren. Want de Russen lopen met hele meloenen en 30 eieren weg. Dus laat ons maar kamperen, niemand die zorgt dat je voor je eten moet rennen, het is een stuk goedkoper en veel gezelliger.

  Reageer
  0
  0
 49. AT
  Antje Tj.

  Juist het kamperen geeft je rust en ruimte. Kinderen worden ingeschakeld om mee te helpen bij b.v. de afwas, terwijl Pa en Ma de andere werkzaamheden voor hun rekening nemen. Juist DIT geeft een enorme band onderling.
  Zit je in een hotel dan gaat ieder zijn of haar gang; kamperen geeft saamhorigheid.

  Reageer
  0
  0
 50. K

  Kamperen is heerlijk. Campings liggen dikwijls zo dicht bij de natuur dat je zo weg kunt wandelen om te genieten. En van de rust kunt genieten. Andere campings liggen weer vlak bij een leuke plaats of stad. Voor elk wat wils dus.

  Reageer
  0
  0
 51. CP
  Carel Pool

  We kamperen in tenten al sinds ons trouwen in 1975 en elke keer met even veel plezier. De vrijheid, de ruimte, het dichtbij de natuur zijn en het simpele huishouden. Wel een goede tent kopen!!

  Reageer
  0
  0
  1. EP
   Erik Peers

   Misscien is kamperen voor een “jongere” generatie wel uit. Ik geef het je te doen, man en vrouw werken vanwege de (te) hoge hypotheek, eventueel een tweede auto (je moet toch op je werk zien te komen en je kinderen naar school kunnen brengen) en oppas. Waarvan moet dan een caravan van zo’n € 25.000,00, de stalling, de extra benzine en niet te veregeten het sta geld in het hoogseisoen op een luxe camping betaald worden? Dan is kamperen al snel niet leuk meer en ben je verplicht all-incl op vakantie te gaan. Heb wel eens naar zo’n SBS6 gekeken, zag er smakelijk en proper uit allemaal………………………………….
   Ben blij dat ik uit de “Toen was het geluk nog heel gewoon” tijd kom.
   We hadden zo’n 25 jaar ‘s-winters een half jaar de caravan in Oostenrijk staan en reden daar regelmatig naar toe om van de sneeuw te genieten. Zijn daar een paar jaar gelden mee gestopt (ja, ook geen 20 meer) maar karren nog wel ieder jaar een paar maanden door Europa met onze sleurhut, geweldig !

   Reageer
   0
   0
 52. JB
  Jan en Gerda Beun

  Wij willen niets liever dan onze vakantie door brengen met de caravan.
  Ieder jaar staan we op een camping in de Pilion (Griekenland) van eind April tot eind Juni.
  De maand September staan we in Istrie.
  Er gaat niets boven deze vrijheid.

  Reageer
  0
  0
 53. MJ
  Meynendonckx J.F.L.

  Niet omdat ABN-AMRO misschien meer georgniseerde groepsreizen financiert, dan beter geinformeerde privé-campeerders dat zo negatief moet uitlaten zou die organisatie eens kunnen uitpluizen waarom zovelen internet verkiezen boven een reisburo… misschien zou ze dan tot andere bevindingen komen.

  Reageer
  0
  0
 54. WK
  Wim Kappert

  Kamperen is een mooie ontspanning en doen dit twee of drie maal per jaar.
  In 1977 begonnen met een tent en vanaf 1987 met een caravan.

  Reageer
  0
  0
 55. JP
  Janssens Paul

  wij kamperen ongeveer een 100 dagen per jaar met onze kamper en zijn van de winter nog eens een weekje op 5 sterren hotel geweest in Turkije .
  Wat heb ik mijn camper gemist , een weekje was echt genoeg want ik voelde mij er echt niet goed het was zelfs decadent
  geef mij maar mijn vrijheid die ik op de camping vind en onze hond gaat lekker mee

  Reageer
  0
  0
 56. JH
  Jan en Henny

  Kamperen doen we al vanaf 1967!
  We hebben al twee weken met regen gekampeerd. Heerlijk. Straks weer enkele weken.

  Reageer
  0
  0
 57. E

  Welke gek heeft die onzin bedacht het is zeker niet uit de tijd het is hot het is fijn het is vrijheid, zo denk ik erover steek die maar in je broekzak.

  Reageer
  0
  0
 58. HH
  H.Martens-Huizing

  dat is nonsens ,kamperen is en blijft leuk veel vrijheid en keuze om ergens naar toe te gaan in voorjaar , hoogseizoen en najaar vakantie

  Reageer
  0
  0
 59. M

  Kamperen geeft je nog steeds de meeste vrijheid. Wij kamperen zes weken per jaar in het voor en naseizoen, heerlijk. De gezelligheid die je op een camping vindt, dat is in geen één hotel te vinden. Een praatje met je buurman of overbuurman, Frans, Spaans of Duits is gezellig. In een hotel weet je vaak (meestal) niet wie er op de kamer naast je ligt. Een hotel is heel onpersoonlijk. Wij blijven nog jaren kamperen.

  Reageer
  0
  0
 60. W

  Onzin. ga lekker kamperen neem de rust met je tentje of caravan.
  Kamperen “uit” komt voornamelijk door ons haastige leven.
  Even snel naar een warm land voor weinig ( vliegen,eten zitten beetje bewegen ) en weer terug aan het werk.
  Beste mensen KAMPEREN is leuk ga genieten en neem vooral rust.
  het voor oordeel van en plee rol onder de arm moeten we maar eens vergeten.
  Campings zijn overal voorzien van mooie toilet gebouwen met papier.

  Reageer
  0
  0
 61. bs
  bert steenbergen

  van mijn generatie (na oorlogse babyboomers en nu pensionado’s) vinden velen kamperen fantastisch. De campings in zuid Spanje en Portugal staan bomvol met enthousiaste kampeerders. Maar veel jongeren geven de voorkeur aan andere en luxere vakantievormen. Daarnaast zal het “oudere” kampeerras letterlijk en figuurlijk uitsterven. Dit zijn 2 m.i. redenen dat het onderzoek van ABNAMRO helaas wel eens juist zou kunnen zijn.

  Reageer
  0
  0
  1. JM
   Jan van Houten, Moordrecht

   Kamperen is voor ons nog steeds de ultieme vorm van vakantie vieren.
   Ik kampeer zelf al zo’n ruim 60 jaar. Begonnen met de ouders in een huurtent, via een vouwwagen, diverse caravans en nu een prachtige camper. Gemiddeld zijn wij zo”n 17 weken per jaar onderweg. Heerlijk. Heb zelf regelmatig in een aantal van de mooiste hotels in de wereld gezeten, maar ……niets gaat boven de vrijheid die je hebt met kamperen.

   Reageer
   0
   0
 62. w
  w.v.Leeuwen

  Wij kamperen al 38 jaar en de laatste 10 jaar dat we zijn gepensioneerd zelfs 5 maanden per jaar en zouden het niet willen missen

  Reageer
  0
  0
 63. DB
  Dick Bos

  Klinkt mij als onzin. Kamperen is juist hartstikke leuk. Het beeld van vieze wc’s en slechte douches is erg verouderd. Tegenwoordig, zelfs in Frankrijk, is al het sanitair goed. Ga zelf maar kijken.
  En teruggang? Deze week ben ik op 2 campings geweest om te reserveren voor in het hoogseizoen en de keus uit vrije plaatsen was erg gering.

  Reageer
  0
  0
 64. Fg
  F grolle

  Ik ben een buiten mens en soms ga ik met de rugzak op en klimmatriaal de bergen in.
  en de andere keer met het gezin naar buiten.
  ik heb veel landen bezocht en er is geen betere manier dan kamperen dan beleef je de natuur op zijn best ook mijn kinderen zijn hier in opgevoed en genieten van de vrijheid.
  ik heb zelfs weer een nieuwe tent gekocht om dat de kinders niet meer met ons meegaan, die gaan nu zelf kamperen.
  het is net een virus als je besmet bent kom je er niet van af.

  Reageer
  0
  0
 65. MS
  Mahieu Stephane

  Gezien de toenemende accommodaties op de campings, en het comfortpeil van de nieuwe caravans, mobilhomes en tenten is kamperen nog nooit zo aangenaam geweest. Bovendien geniet je van veel meer vrijheid dan op hotel, zeker als je honden hebt die meereizen. En last but not least, overal heb je een beetje het gevoel van thuis te zijn aangezien je in je eigen bed kunt slapen.

  Reageer
  0
  0
 66. gb
  georges de backer

  je eigen bed, geen achtergelaten potten en pannen met etensresten van de vorige huurders, maar steeds kunnen beschikken over je eigen zuiver materiaal. Eens de deur van de woning dichtgetrokken begint jouw vakantie. Onderweg stoppen waar je wil en slapen waar je wil. Zelf de duur en de route bepalen. Eens op de camping eten wanneer je wil, geen verplichting zoals ontbijt tussen xxx en xxx uur, idem met middagmaal en avondmaal. Een gezellige BBQ voor je caravan, wanneer en hoe lang je zelf wil…
  Dolce far niente,,, niets moet, alles mag… Zelfs zalig niets doen

  Reageer
  0
  0
 67. TV
  Teus Veenendaal

  Wat een onzinnige uitspraak!!! Kamperen is genieten van de natuur, vrijheid. Ook juist als je kunt kamperen (vooral wanneer de kinderen nog jong zijn) is dit een manier van recreatie die nog betaalbaar is en wanneer je 65+ bent verruimt het je mogelijkheden om langer op vakantie te gaan buiten de seizoensdrukte om, en dat is nog goedkoper ook als je lid bent van ASCI.

  Reageer
  0
  0
 68. W

  Kamperen is helemaal niet uit de gratie. Heerlijk rondtoeren met je caravan of kampeermiddel door Europa. Zowel in de omgeving van een mooie stad of natuurgebied. Overdag de omgeving verkennen, veel buiten in de frisse lucht en ’s avonds neerploffen in je eigen bed. Er zijn veel moderne campings met hedendaagse faciliteiten, nette sanitairgebouwen en WiFi. Ook Voor jonge kinderen en tieners blijft een camping de ideale plek om leuke leeftijdsgenoten te ontmoeten.

  Reageer
  0
  0
 69. GE
  G. Esser

  Zij die dit stellen hebben waarschijnlijk meer aandelen in huisjes, appartementen en/of hotels zitten, maar begrijpen niets van het gevoel van camperen of caravannen.
  Het vrije gevoel te gaan en te staan waar je wilt, en als het niet bevalt doortrekken naar een andere camping. dat je die vrijheid hebt is toch het mooiste wat er is. Wij camperen gemiddeld 3 maal per jaar (met caravan) voor een langere periode, onze leeftijd laat dit toe. Wij zouden dit nog niet willen ruilen voor een vacantiewoning of iets dergelijks al hadden zij dit graag.

  Reageer
  0
  0
 70. JR
  J. Romberg

  Stomme vraag!!!, kan alleen gesteld worden door iemand die nog nooit gekampeerd heeft.

  Reageer
  0
  0
 71. D

  Laatste vliegvakantie vorig jaar naar mooi Kreta geweest. Bij terugkomst bleken twee reistassen van ons aan barrels gegooid te zijn door de bagage afhandelaars.
  Als we koffers hadden meegenomen waren ze bij deze “behandeling” zeker opengesprongen. We gaan ook regelmatig met de camper op pad. Heerlijk wat een vrijheid. Duitsland is een prachtig land om met de camper rond te trekken met de vele z.g.” Stellplaetze”. Niks hoeven te reserveren en verder rijden als het er niet bevalt.
  Vrijheid in optima forma.

  Reageer
  0
  0
 72. CR
  Cees Rog

  Wij kamperen al 35 jaar en het blijft leuk en genieten elk moment als we op de camping zijn hetzij Nederland of buitenland de vrijheid en ruimte het blijft een ideale manier van vakantie houden. Leuke contacten met mede kampeerders het is gewoon gezellig. Kamperen uit de gratie? Om een leuke plek te hebben moet je nog steeds reserveren anders is het vol,dus wat uit de gratie . Dus voorlopig nog heerlijk met de caravan er op uit.

  Reageer
  0
  0
 73. H

  Wij kamperen al jaren met de caravan. In het voorjaar in Nederland en gaan in september naar Oostenrijk en het Gardameer. Die hier op commentaar hebben zijn waarschijnlijk de mensen die naar ´n hotel gaan en jaloers zijn dat ze de gezelligheid van kamperen missen. De vrijheid die je op de camping hebt heeft men niet in het hotel. En alleen al dat je ook in ´n bed slaapt waar iedereen al ingeslapen heeft. maar laat zij lekker in ´n hotel gaan, anders wordt het nog drukker met kamperen.

  Reageer
  0
  0
 74. Y

  Duidelijk de mening en uitspraak van de hotelratjes dat kamperen uit de mode is.
  Geef mij maar het zalige onthaasten dichtbij de natuur, terug tijd voor te kijken, te voelen en te beleven wat moois de natuur ons te bieden heeft.
  Zonder televisie, opgefokte media en voorgekauwde literatuur, kortom heerlijk.
  Samen met de kinderen en partner, tijd om van alles te bespreken en terug wat dichter bij elkaar te komen.
  En eenmaal terug thuis weet je die overweldigende luxe thuis toch net iets meer te waarderen (niet dat ik al die luxe mis op reis).
  Lekker ongedwongen opstaan ’s ochtends, ontbijten wanneer je wil, avondmaal wanneer je dat wil, … Liever dat dan al die voorgekauwde boel op hotel met dwingend karakter. Lang leve het kamperen en ons kampeerders

  Reageer
  0
  0
 75. M

  De een kiest een hotel, de ander een appartement en weer een ander kiest de camping. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Dat kamperen uit de gratie is, is grote flauwekul. Vrijheid, blijheid; dat is wat kamperen je geeft. De wijze waarop maakt een ieder voor zichzelf uit.

  Reageer
  0
  0
 76. DK
  Dirk Karten

  De Telegraaf baseert zich op keiharde cijfers. Die te verklaren zijn, want kamperen is schrikbarend duur geworden en een huisje is vaak zelfs nog goedkoper. Dat zorgt ervoor dat mensen hun caravan of tent vaarwel zeggen. Zelf kampeer ik al zo’n 37 jaar. Tent, caravan. Zag het tarief exploderen van twaalf gulden naar 77 euro per nacht. Gelukkig zijn onze kids ouder en kunnen we profiteren van voordeelpasjes al la die van de ACSI. Lachen om voor 15 euro op het mooiste plekje aan het meer te staan. Maar in het hoogseizoen met je familie kost datzelfde plekje gras zomaar 80 euro per nacht. Voegt daarbij de aanschaf, afschrijving en onderhoud van de caravan, plus het hele jaar door een ‘dikkere’ auto rijden en het omslagpunt om een hotel of huisje te boeken is al snel in zicht. Kamperen groeit helaas door naar iets voor mensen met een grote beurs. Ik pleit voor halvering van de (hoogseizoen) tarieven zodat gezinnen gestimuleerd worden om weer te kamperen. Want dat blijkt wel uit bovenstaande reacties: er is niets mooier en socialer. Een mening die ik vierkant deel.

  Reageer
  0
  0
 77. R

  Dat zijn weer van die onderzoekers die altijd in een gespreid bedje willen liggen en neit eens weten wat kamperen is. Wij doen dit al 30 jaar en hopelijk is het ons gegeven om dit nog een tijdje vol te houden. In het voorjaar nemen we wel eens een huisje of chalet maar dat vinden we echt een noodoplossing. Lekker kamperen is het mooiste wat er is en de campings zijn van alle gemakken voorzien. Ze weten echt niet waar ze het over hebben.

  Reageer
  0
  0
 78. BR
  B.van Raalte

  Ik ben het niet eens met deze stelling, ook al zijn er misschien toch wat nadelen. Maar deze wegen niet op tegen de voordelen van het kamperen.
  De vrijheid, het weggaan wanneer je wilt, geen regels van zo en zo laat eten. Geen vertraging op het vliegveld of je laten betasten door beveiligers.
  Wij kamperen al vele jaren en zullen dit zeer zeker blijven doen!

  Reageer
  0
  0
 79. J

  Men weet niet waar men over praat zal wel navraag gedaan hebben bij die dikkoppen in den haag. Niks leuker als kamperen. Zit nu in hotel in spanje leuk hotel maar geen contact met andere gasten. Verheug me nu al op de grote vakantie. Heerlijk 4 weken met de caravan naar croatie. Misschien kunnen ze eens navragen waar de nederlanders kamperen. Ik kom ze overal tegen in duitsland, oostenrijk, croatie en ga zo maar door. Kamperen leuk gezellig. Hier hangt altijd een goede sfeer tussen alle gasten.kamperen is gewoon………………SUPER.

  Reageer
  0
  0
 80. J

  Kamperen is gewoon super. Vorig jaar een jaar van hotels, wat snel gaat vervelen. Gelukkig nieuwe caravan aangeschaft. Dit jaar al de eerste week van maart in Nederland op een camping gestaan. In april en mei 2 weken heerlijk Frankrijk en nu al 4 weken in de buurt om mijn 92 jarige moeder een plezier te doen, zo kan zij bij mooi weer op de camping zijn. Zij kampeert al vanaf de jaren 50. Ze kan door haar handicap wel niet niet de caravan zijn, maar wel genieten van de ruimte.
  En wij zijn niet gepensioneerd, maar werken nog volledig.
  Voor ons gaat kamperen boven alles.
  JcB

  Reageer
  0
  0
 81. R

  Tjah, Telegraaf, kommertijd in nieuwsland, gooi eens een balletje op, nou dan is dit een verkeerd statement.
  De vrijheid van kamperen is niet te evenaren met wat voor soort andere vakantie dan ook.
  Wij kamperen meer dan 25 jaar met kinderen en kleinkinderen, honden, 3 caravans en een speedboot.
  Of is een hotelkamer dan toch echt leuker?!

  Reageer
  0
  0
 82. TZ
  Theu Zegers

  Met de kinderen trokken we erop uit met de caravan. Later huurde we stacaravans of een tent.
  Toen de kinderen op eigen benen gingen staan, hebben we een aantal malen verre reizen gemaakt. Sinds vorig jaar hebben we een camper aangeschaft, hoe bedoelt ABN/ Telegraaf dat camperen uit de mode is, mogelijk heeft ABN geen inzicht meer in de kampeerbedrijf, doordat de kampeerbedrijven elders een bankieren.

  Reageer
  0
  0
 83. BN
  Bas Nijhoff

  Als de journalist, die dit artikel heeft geschreven, eens in het buitenland ging kijken, dan zou hij zeker zijn artikel herschrijven,als wij, op welke camping dan ook aan komen zijn er altijd Nederlanders.
  Afgelopen jaar was er een kampeerder uit Duitsland die vroeg ons waar al die Hollanders vandaan kwamen,hij snapte niet dat waar je ook kwam er Nederlanders waren,dus hoezo, minder animo voor kamperen.

  Reageer
  0
  0
 84. M
  Marianne

  Met de caravan op reis biedt je veel vrijheid en je kampeert midden in de natuur. Je kan veel meenemen om je vakantie zo veelzijdig mogelijk te vieren. Vanaf de camping een prachtige wandeling maken en genieten van natuur en uitzichten. Je maakt snel contact met andere campinggasten. Je kan zelf bepalen of je een eenvoudige, maar mooi gelegen camping, reserveert of een supercamping met alle comfort. En het stigmatiserende beeld van “met wc-rol over de camping lopen” is allang achterhaald. Kamperen is leuk!

  Reageer
  0
  0
 85. PB
  P.M.van Broekhoven

  Wij kamperen al meer dan 35 jaar en genieten nog steeds van de mogelijkheid om te gaan en staan waar we wensen.

  Reageer
  0
  0
 86. L

  Kamperen blijft voor mij de ultieme vorm van vrijheid; vrij van plaats, vrij van programma, vrij van verplichtingen, vrij van het moeten, vrij van gedachten, vrij om creatief te zijn, vrij om de natuur te ervaren, vrij om te wandelen,fietsen en lezen, vrij om te kunnen genieten, vrij om van alles te kunnen bekijken, vrij om jezelf te zijn, vrij om te gaan en staan waar je maar wilt, kortom: het ultieme gevoel van vrijheid….

  Reageer
  0
  0
 87. CH
  Coen van Hulst

  Wat een onzin verhaal vond ik dat, wij gaan graag met de caravan voor korte- of langere periodes op vakantie. Alleen de vrijheid is al heerlijk. Wij merken in onze omgeving ook helemaal niet dat er minder animo is.

  Reageer
  0
  0
 88. B

  Geen gestress op de luchthaven. Geen huurauto of een bus regelen, Je eigen tijd bepalen. Camping ter plekke kiezen en uitzoeken en je hebt je eigen vertrouwde spullen bij je. Is het weer minder dan zoek je een andere camping.

  Reageer
  0
  0
 89. EB
  Els Bonnie

  Wij genieten er ieder jaar weer van om met onze caravan
  op pad te gaan.
  En ervaren dit dan ook als een enorme vrijheid!! Rond trekken
  met onze caravan vinden wij dan ook heel leuk.
  Bevalt het ergens niet dan trek je naar een ander camping.
  En zo zie je ook nog wat van Europa.
  Heerlijk Je eigen bed. Je eigen potje koken.
  Dus voor ons nog lang genieten van het kamperen.
  Kamperen is VRIJHEID en puur genieten van de natuur.

  Reageer
  0
  0
 90. AV
  Arie Visser

  Onzin dat kamperen uit is. De vrijheid om te komen en te gaan op vakantie is heerlijk. Je kunt je reis aanpassen aan het weer, je wijzigende verlangens en je budget. Jammer is dat je op veel campings vooraf moet reserveren, dat je de auto op een parkeerplaats móet zetten (een typisch nl fenomeen) wat vooral bij kort verblijf vervelend is. De menging van vaste (dikwijls onbewoonde) en toeritische plaatsen is vooral in voor en na seizoen niet opwekkend.

  Reageer
  0
  0
 91. J

  Zowel in de zomer als in de winter genieten wij van het kamperen met de caravan. Nee, het echt niet zielig en armzalig, dat kamperen. Je neemt als het ware je eigen, vertrouwde huisje op wielen overal mee naar toe. Wat een vrijheid. Keuze uit een groot aantal campings in binnen- en buitenland. En valt een camping een enkele keer wat tegen, nou dan ga je gewoon naar een andere camping. Maar het is toch vooral dat genieten, dit heerlijke, ontspannen vakantievieren op een camping wat ons al jarenlang goed bevalt. Echt Free Life!

  Reageer
  0
  0
 92. wb
  wytse brokke

  ik ben absoluut van mening dat dit echt niet zo is.
  Op de camping geniet je alle vrijheid temidden van je eigen spulletjes. Gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Heel wat anders dan op een hotelkamertje waar je vaak afhankelijk bent van een klein tafeltje met een paar ongemakkelijke stoeltjes, maar ja ieder het zijne en ik kies voor kamperen

  Reageer
  0
  0
 93. R

  Met kamperen geniet je (praktisch) volledige vrijheid. Met de trekcaravan heb je eveneens geen gesleur met valiezen en je slaapt in je eigen bed. Je vult je dag zoals je volledig zelf wil, en als je wat vooraf plant, sta je op een camping met alle, en goed onderhouden, voorzieningen. Meer moet het niet zijn.

  Reageer
  0
  0
 94. s

  kamperen is gewoon harstikke cool!!
  en de telegraaf, die kan de pot in met z’n verhaaltjes die ze zomaar uit hun duim zuigen.

  Reageer
  0
  0
 95. FL
  F.de Lede

  Wij kamperen al meer dan 30 jaar in het begin met een tent ,later een vouwwagen en daarna verschillende caravans. Wij vinden het geweldig met de caravan Europa door te trekken met je huis achter de auto. Sinds enige jaren heeft mijn vrouw Alzheimer maar wil ze nog steeds heel graag op stap met de caravan. Ondanks het feit dat e.e.a. lastiger wordt i.v.m. mobiliteit (rolstoel) gaan we nog steeds met caravan op vakantie. Dat het aantal overnachtingen afneemt is wel te verklaren. Vakantie met een caravan is geen goedkope oplossing bovendien hebben minder mensen de beschikking over een auto die makkelijk een caravan kan trekken, men is ook vooral in de leasemarkt teruggegaan naar de goedkope en energiezuinige en trekkrachtloze auto’s. Wij gaan nog steeds met veel plezier met de caravan

  Reageer
  0
  0
 96. TB
  T.K. Barth

  Beste mensen,
  Voor mij en mijn vrouw is kamperen een vorm van vakantie waar we de hele winter al naar uitkijken. Voor ons is het een fijne manier van vakantie vieren, doordat je vrij bent in je doen en laten. Als je het ergens niet bevalt ga je gewoon weer en anderom blijf je gewoon langer dan je dacht. Is het weer slecht dan zoek je een ander plekje waar het wel mooi is enz. De kosten zijn daarbij doorgaans redelijk. Daarom blijven we zolang onze gezondheid het toelaat gewoon kamperen.
  Hartelijke kampeergroeten uit Z.Spanje

  Reageer
  0
  0
 97. l

  Wij kamperen al jaren, eerst met de kinderen nu samen.
  kamperen: vrijheid, blijheid!!!

  Reageer
  0
  0
 98. F
  F.v.d.B.

  Ik geniet niet alleen van het kamperen zelf maar ook en vooral van de mensen om mij heen die op de camping veel vrijer zijn dan thuis.

  Reageer
  0
  0
 99. GR
  Gerard Rense

  Te gek om te geloven!!! Zijn inmiddels bijna 6 weken onderweg in Spanje met onze caravan en je moet eens zien hoeveel caravans en campers er op de campings staan.
  Nederlanders, Belgen, Duitsers, Fransen, Engelsen en Spanjaarden , noem maar op.
  Kamperen zelf inmiddels bijna 40 jaar en zijn nog niet van plan er mee te stoppen.

  Reageer
  0
  0
 100. JI
  Jan van IJsseldijk

  Dit is de mooiste manier van vacantie houden .en betaalbaar .lekker vrij zijn Wij hoeven niet zondig in huisje of hotel.lekker weg met ons eigen huisje op wielen.

  Reageer
  0
  0
 101. M
  M.Th.Berendsen

  In november van dit jaar wordt ik 80 jaar en mijn vrouw wordt in oktober 77 jaar. Na eerst 20 jaar met de tent te hebben gekampeerd kochten we in 1974 een Alpen Kreuzer, die werd in 1981 ingeruild voor een Otten caravan, na een Beijerland Sprinter kwam in 1992 een Beijerland 460 F-lite. Daar hebben we de laatste tweeentwintig jaar mee door Tsjechië getoerd en we toeren er nog steeds mee rond en a.s. zaterdag, één dag voor ons 55 jarig huwelijksfeest vertrekken we voor een 5-weekse vakantie in Frankrijk. Ik mocht van mijn vrouw geen route uitstippelen. We gaan op de bonne fooi. We zien wel waar we terecht komen. Met de campingboekjes van de ACSI is het niet moeilijk een camping te vinden.
  Mooiere vakanties zijn niet denkbaar.
  Je eigen huisje mee. De vrijheid die je hebt. De gezelligheid op de campings. Andere mensen ontmoeten. Je komt door mooie streken.. Vind je het ergens mooi dan stop je, je zoekt een camping om een paar dagen te blijven om de omgeving te verkennen,
  Er is niet mooiers dan kamperen. Wij genieten ervan.

  Reageer
  0
  0
 102. H

  Kamperen is de enige manier van volledig vrij zijn om te gaan en te staan waar je wilt. Bevalt een plek je niet? Trek lekker verder. Weer valt tegen? Verkassen maar. Mooie plek gevonden? Blijf ff wat langer. Wij gaan altijd in juni en in augustus, reserveren nooit en kunnen altijd tercht op de mooiste plekjes.
  In het voorseizoen is het met alle kampeervoordeelkaarten ook nog eens zeer betaalbaar. Gelukkig komen wij nog veel kampeerders tegen die het met ons eens zijn!

  Reageer
  0
  0
 103. L

  De meivakantie al met de caravan weg geweest naar Zeist. Hemelvaart t/m pinksteren heerlijk naar Drenthe. In augustus weer fijn naar la douce Frankrijk.
  Voor ons de caravan of misschien nog eens een camper. Vrijheid blijheid niets reserveren er zo op uit.

  Reageer
  0
  0
 104. LS
  Leon Schoenmakers

  Helemaal mee ONEENS. Het is een genot om buiten te zijn, te genieten van cultuur, de natuur en wat je maar wil. Tevens kun je, zoals in ons geval, gaan en staan wanneer en waar je maar wil. Geen boeking in een hotel of pension. Regels zijn er overal ook op een camping maar je hebt wel veel meer vrijheid.
  Leon

  Reageer
  0
  0
 105. AB
  Anne Braaksma

  Ze hebben volgens mij zelf nog nooit gekampeerd. Onze vorige caravan hebben we verkocht omdat we meenden zo nodig in een huisje te moeten bivakkeren. Dit hebben we 1 jaar volgehouden. Daarna snel weer een nieuwe caravan gekocht. Op de camping heb je pas echt vakantie.

  Reageer
  0
  0
 106. T
  Tersteeg

  Hoe komen ze er bij.Kamperen super vrij, gaan wanneer je weg wilt.En de wc rol
  is niet meer van toepassing hoor .Dat hoor je vele altijd zeggen..vinden ze leuk.
  Maar ole,het is genieten.

  Reageer
  0
  0
 107. LK
  Leo Koppelaar

  Echt onzin , misschien dat het de lezers van de Telegraaf aanspreekt, maar voor ons is Kamperen de ultieme manier om in vrijheid vakantie te “vieren”
  We doen ook wel eens een hotelvakantie, maar het zal nooit “ons ding”worden

  Reageer
  0
  0
 108. P
  P.Hanrath

  Camperen is de leukste bezigheid die je kan bedenken wij doen het al ruim 45 jaar bijnaar 20 jaar met de tent door europa getrokken en de rest met de caravan en hopen het nog lang te blijven kunnen doen. Wie zegd dat camperen uit de tijd is weet niet waarover die praat.
  Hartelijke groeten aan alle camperliefhebbers

  Reageer
  0
  0
 109. LB
  Leo van den Broek

  Ook voor ons is vakantie met de Caravan ’n geweldige manier om er op uit te trekken. Het voordeel is dat je altijd in je eigen goede bed ligt. Dat was vroeger wel anders toen we nog geen caravan hadden en in ’n gasthof of zimmer frei gingen overnachten. Vaak waren de bedden slecht en had soms dagen daarna nog last van je rug. Dus we zijn heel blij dat we nu een goede [ engelse caravan] hebben. Verder kom je op elke camping weer andere mensen tegen, waar we in de meeste gevallen goede contacten mee hebben. Met de caravan ben je in alle opzichten vrij. Als je in die streek bent uitgekeken, ga je weer verder.

  Reageer
  0
  0
 110. WR
  Wil Robbe

  Wij staan nu aan de Lago de Maggiore en kamperen vinden wij nog steeds ontzettend leuk en willen dat nog jaren vol houden.

  Reageer
  0
  0
 111. B
  Beeckmans

  Degene die zegt dat camperen niet in is heeft waarschijnlijk nog nooit gecampeerd want anders zou die persoon iik weten dat camperen super is alleen maar de vrijhijd die je geniet

  Reageer
  0
  0
 112. HS
  Harm Schonewille

  Kamperen is de meest ontspannen wijze van vakantie vieren. Lekker met de caravan of tent er op uit, je eigen plekje zoeken, je eigen tijd bepalen en niet gereguleerd door vaste tijdstippen etc. Dag in dag uit in de natuur en direct ervaren wat dit betekent. Kortom, voorlopig ben ik niet overtuigd dat het minder wordt. Het is ook nog een betaalbare manier van vakantie beleven

  Reageer
  0
  0
 113. lp
  luc pannemans

  hoy

  Camperen blijft altijd leuk !!!

  Reageer
  0
  0
 114. LC
  Ludo Cleiren

  Noch voor gezinnen met jonge kinderen, noch voor oudere paren is er iets mooier dan kamperen. Je bent vrij, bepaalt zelf wanneer je wil ontbijten, lunchen of dineren.
  Je bent vrij in doen en laten. Kinderen ontmoeten andere kinderen uit diverse landen en leren op deze wijze al spelend andere talen. Kamperen met tent, caravan of mobilhome is TOP ! !

  Reageer
  0
  0
 115. MG
  Mart en Gonny

  Heerlijk met je eigen Hobby je hobby blijven uitoefenen.
  Wij kamperen al vanaf 1981 met diverse caravans en hopen nog jaren te kunnen genieten.
  We reizen dan ook door Europa en in eigen land en lezen af en toe de onzin in de Telegraaf.
  Mensen, medekampeerders genieten moeten we want morgen kan het te laat zijn en zeker met dit kabinet.
  we proberen het nu al over te brengen op de kleinkinderen.
  Voor ons geldt het niet 50 weken krom liggen om 2 weken krom te kunnen liggen hahahahaha.

  Reageer
  0
  0
 116. JD
  Jacob en Debby

  Ach de media, en dan ook nog de Telegraaf.
  Ze horen iets en maken er dan hun eigen verhaal van, of verzinnen er iets bovenop. .Als het maar negatief is, anders is het niet goed bij de journalisten in dit land!

  Kamperen is fantastisch!
  Journalisten, ga maar eens kamperen dan ontmoet je leuke mensen waar je positief van wordt. Wij gaan volgende week weer er lekker tussenuit met ons huisje, helemaal top.

  Reageer
  0
  0
 117. e
  e.v.spadon

  De vrijheid van kamperen is grandioos komt op vele plaatsen.
  Nooit plaats gebonden veel kontakt met kulturen.
  Allemaal het zelfde doel vrijheid of het een nu een gewone jongen bent pensionada of gestudeerd. het is een familie.

  Reageer
  0
  0
 118. LS
  Lies Schoofs

  wij gaan met een camper heerlijk zwerven; In het eigen huis met eigen spullen kom je overal. Vaak weten we ’s morgens niet waar we ’s avonds zullen zijn. Avontuurlijk, maar toch vertrouwd. Heerlijk ontspannen, met z’n tweetjes of met een groep. We kiezen daarvoor zoals het uitkomt of als we een bepaald doel hebben.
  Advies aan de journalist: ga eens zelf op pad, wellicht wordt het volgende krantenstuk wat objectiever

  Reageer
  0
  0
 119. O
  O.PRUISMAN

  iK BEN VAN MENING DAT HET CAMPEREN NIET UIT DE GRATIE IS, NAUW GAAN WIJ ALTIJD IN HET VOOR OF NA SEIZOEN EN MAKEN DAN GEBRUIK VAN DE KORTINGSKAART VAN O.A ACSI.
  iN HET HOOG SEIZOEN ZIJN DE TARIEVEN VAN DE CAMPING WEL HOOG TE NOEMEN VOORAL ALS OOK NOG MET KINDEREN GAAT CAMPEREN.
  IK KAN MIJ VOORSTELLEN DAT MEN DAN KIEST VOOR EEN ALL INN VAKANTIE MET HET VLIEGTUIG.

  Reageer
  0
  0
 120. tj
  thuur janssen

  kamperen tent, caravan, camper of trekkershut is fantastisch en nog steeds helemaal van deze tijd. Veel fijner als een hotel.
  Binnenkort weer lekker naar frankrijk kamperen heerlijk.

  Reageer
  0
  0
 121. JW
  J. de Weger

  Kamperen uit???
  Hoe verzint De Telegraaf het.
  Vrijheid blijheid en altijd in je eigen onderkomen en in je eigen bed.

  Reageer
  0
  0
 122. L2
  LINDA&JACQUES 27/5/2014

  ONZE FAVORIETE MANIER ON WEG TE GAAN IS MET DE CARAVAN OP VAKANTIE NAAR HET BUITENLAND TE GAAN +VOORJAAR AAN ZEE .
  HELE LEUK VOOR ONZE KLEINKINDEREN DIE KUNNEN VAN ALS DOEN OP DE CAMPING

  Reageer
  0
  0
 123. MV
  MARC Verheyen

  Bij ons in België begint kamperen NU pas hip te worden.

  Van de Nederlanders hoeven wij niet veel te leren, maar het kamperen dat hebben zij
  uitgevonden,… en groot gelijk hebben ze, het is goedkoop en men kan nog eens wat meemaken op reis, veel meer beleven, rondtoeren, gewoon prachtig.

  Wij zijn toch elk jaar 6 maanden onderweg, fantastisch.

  Reageer
  0
  0
 124. l

  Waarschijnlijk meningen van mensen die of nooit gekampeerd hebben of hun neus voor het kamperen optrekken. Wat is nu niet fijner om je eigen gang te gaan en kan gaan en staan wanneer je wilt.

  Reageer
  0
  0
 125. DT
  Dick en Thea Timmer

  Wij hebben al heel veel van de wereld, binnen en buiten Europa, gezien.
  Sinds 7 jaar gaan wij meerdere malen per jaar met de caravan op pad in binnen- en buitenland. Genieten van de vrijheid die we hebben met de caravan. Kennis maken met andere campinggasten, ervaringen uitwisselen. Bevalt de camping niet of zit het weer tegen dan kun je heerlijk verder reizen. Hebben meestal wel een einddoel bepaalt maar het gebeurt wel eens dat we onderweg blijven staan omdat een camping en de omgeving veel te bieden hebben. Dit alles is niet mogelijk als je een vakantiereis hebt geboekt bij een reisorganisatie. Dus lang leve de camping-vrijheid waar wij nog heel veel jaren van hopen te genieten. Is maar goed dat we niet allemaal op dezelfde wijze vakantie vieren. Iedereen in z’n waarde laten.

  Reageer
  0
  0
 126. L
  LINDA&JACQUES

  ONZE FARVOIETE MANIER ON WEG TE GAAN IS MET DE CARARVAN OP VAKANTIE IN HET BUITENLAND+VOORJAAR AAN ZEE .
  HELE LEUKE VOOR DE KLEINKINDEREN ZIJ KUNNEN VAN ALS DOEN OP DE CAMPING.

  Reageer
  0
  0
 127. E
  E.Schoonhoven

  Kamperen is een mooie betaalbare en gezellige vakantie op de camping ontmoet je altijd weer andere gezellige mensen. Lekker buiten in de natuur leven dus gezond genieten ik zou geen andere vakantie wensen. dus blijven wij Kamperen.in onze caravan.

  Reageer
  0
  0
 128. Ct
  C van tilburg

  hallo,
  ach ja van de telegraaf kan je zoiets verwachten een geluk de krant lezen is in deze moderne tijd ook niet meer in trek.
  Laat ons maar kamperen, s’morgens wakker worden konijntjes, eekhoorntjes,en herten zien dartelen in de zon ,contacten zijn zo gelegd zonder de telegraaf.
  wij blijven lekker gezellig kamperen met de caravan.

  met vrolijke kampeer groet, Cees

  Reageer
  0
  0
 129. JS
  Jaap Snel

  Vrijheid blijheid kan alleen op de camping. Wij vinden het heerlijk als we weer met de caravan er op uit kunnen. niets boeken, gewoon gaan. Daar waar het mooi is blijven en anders weer verder. Leuke contacten op doen en de omgeving verkennen is iets wat wij heel belangrijk vinden en op de camping, waar ook in europa is dat voor ons het ultiieme genieten.

  Reageer
  0
  0
 130. AW
  Antoon van der Wouw

  Wij 70 plussers gaan er graag met de camper op uit. Genieten van de vrijheid slapen in je eigen bed. Naartoe gaan waar je maar wil en er blijven zolang je wil zonder van tevoren te boeken. Contact leggen met andere kampeerders. Kun eten op de tijd die je zelf schikt, niet gebonden zijn aan een plaats vooral als die soms tegen valt. Ook voor een paar dagen naar een camping dichter bij huis, en dan lekker uit rusten en naar toe kunnen gaan waar je wilt.
  Wij genieten zo aan alle kanten.

  Reageer
  0
  0
 131. F

  Wij gaan al kamperen vanaf 1971 eerst met een tent toen met een vouwwagen 1 jaar dan met een caravan.Ben nu 76 jaar staan nu in Tsjechië op een camping met veel plezier.Zijn in veel landen geweest,doe mijn maar een camping.Heb ook wel ervaringen met Hotels Pensions maar de caravan blijft favoriet veel meer gezelligheid.Dus vakantie is en blijft voor ons de caravan.

  Reageer
  0
  0
 132. VH
  Vermeyen Hendrik

  Kamperen is tof! Een droom voor jonge gezinnen met kinderen.
  Maar voor die jonge gezinnen is de kampeeruitrusting (grote auto plus caravan) onbetaalbaar geworden!
  Jammer.

  Reageer
  0
  0
 133. BB
  B+R Brumm

  komkommertijd bij de telegraaf??

  gewoon weer 3 weken OOSTENRIJK!!

  Reageer
  0
  0
 134. FH
  F Hopster

  In een paar woorden.
  Op de camping in of buiten de caravan voel ik mij vrij en thuis, in een hotel moet ik mij aanpassen en ben ik gast.
  Kamperen is mijn vakantie, als ik na een paar dagen denk, ik heb het hier gehad, draai ik de pootjes op en ga. en is het weer niet zo goed ga ik ergens anders heen.
  De gemoedelijkheid en vrijheid is mij op de camping het meeste waard.
  En elke keer een andere reis en soms weer op een bekende locatie voor 1 of meerdere dagen net zoals het mij uitkomt.

  Reageer
  0
  0
 135. HC
  Hub Creemers

  Kamperen (met de caravan) is geweldig.
  Wij plannen niets en zien wel waar we uitkomen. Liefst op een niet al te grote camping, Babbeltje hier, praatje daar, samen een wijntje of lekker met z’n tweeën met een boek (van papier).
  We zijn 65-plussers en reizen dus vaak in het voorseizoen met de grijze golf mee.
  De meeste campingeigenaren hebben het dan nog niet te druk om je wat tips voor de omgeving mee te geven, waar wij graag gebruik van maken.
  Kamperen, ja natuurlijk!!!!!

  Reageer
  0
  0
 136. Fv
  Freek vermeeren

  Kamperen is het fijnste wat er is en ook goedkoper. En ook veel leuker om te doen.

  Reageer
  0
  0
 137. JO
  Joseph Oomens

  Wij gaan nu bijna ieder weekend kamperen. Het is de absolute vrijheid.

  Reageer
  0
  0
 138. HT
  Hennie & Tinie

  Wij echtpaar van de 65 plus klasse zijn 6 maanden per jaar actief met het luxe kamperen druk d.w.z. in ons “vijfsterren verblijf op wielen” Fendt Diamant.
  Wij staan 3 maanden op de Veluwe en vervolgens toeren wij door Europa vaak
  in het zuiden van Frankrijk, Spanje, en Portugal.
  De vrijheid en het midden in de natuur zijn ongedwongen met de mede camping-
  genoten van diverse pluimage contact maken spreekt ons bijzonder aan.

  Met behulp van o.a. de nieuwe campingsite van de ACSI is een keuze maken nog
  eenvoudiger geworden, hulde hiervoor aan de makers.

  Daarom voor ons geen andere vakantie overwegingen dan boven vermelde.

  Van een paar tevreden mensen.

  Reageer
  0
  0
 139. M

  Met onze camper door Europa is voor ons de ideale manier van vakantie vieren
  In de winter gaan wij vaak iets verder naar een resort maar geef ons maar de camping
  De vakantie begint als je in de camper stapt en je kan gaan en staan waar je wilt
  Er moet geen vliegtuig gehaald worden vaak wachtrijen en oncourante vliegtijden
  Neen kamperen is voor ons de manier van vakantie vieren

  Reageer
  0
  0
 140. C
  Christie

  Kamperen is genieten. Een met de natuur. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Niet gebonden aan een plek. Als alleen gaande heb je de mogelijkheid om een praatje te maken. Heb je er geen zin hoeft dat ook niet.

  Reageer
  0
  0
 141. J

  Kamperen is nieuwe plekken ontdekken, heerlijk buiten zijn in de natuur, aardige en onaardige mensen ontmoeten en daar mee om leren gaan, kamperen is doen waar je zin in hebt, in alle vrijheid bepalen wat je die dag gaat doen, of juist niets, kamperen is tot rust komen en genieten. Als je kampeert bepaal je zelf je vakantie.

  Reageer
  0
  0
 142. EH
  Eliza Heilema

  Ik kampeer al mijn hele leven.Er is niet leuker en vrijer om te gaan en staan waar je wilt.Ben sinds het overlijden van mijn vrouw, vorig jaar lid geworden van een caravanclub van alleenstaanden.Gaan regelmatig met een grote groep een weekend erop uit, enorm gezellig. En we doen dan ook veel. Wandelen, fietsen,musea enz.Er is niet fijner om te doen,je spreekt met veel mensen en deelt ook veel.Voor mij is kamperen perfekt.

  Reageer
  0
  0
 143. m
  mjjbroeren

  Deze mensen weten niets van kamperen, denken ook nog met een WC ROL te MOETEN LOPEN.
  zoals zo vaak te zien op de TV groet een tevreden kampeerder.

  Reageer
  0
  0
 144. JH
  Jos Herbots

  Wat is kamperen? Of je nu met een tent, caravan of camper weg ben ,doet er niet toe. Belangrijk is dat je even uit de sleur van het dagelijks leven bent. Het gezellig samen zijn op een camping. Het bezoek aan een dorp of stad. Het Intens samen zijn met je echtgenoot of vrienden, het genieten van al dat mooie wat er in de omgeving of de omringende landen ons te bieden heeft. Het leven op een eenvoudige en gelukkige manier tussen al die andere met dat ene zelfde doel , kamperen.

  Dit alles begint in het voorjaar. Het samen doornemen van de plaatsen die we willen bezoeken. Dan via Acsi kijken, welke Camperplaats of camping die hiermee kan aansluiten, en geloof me, over het algemeen genoeg informatie om goed geïllustreerd te vertrekken.
  Groetjes vanuit Vlaanderen, en dank aan Acsi.

  Reageer
  0
  0
 145. RS
  Ria Schreuder

  Na ruim 30 jaar op pad te zijn met de caravan blijft dat voor mij nog steeds de leukste vakantie.
  Net een rondreis door Amerika gemaakt, prachtig en genoten, maar de caravan staat voor de deur en ik verheug mij enorm op nog wat weken in Nederland op pad te TN. Fietsen mee,vrijheid en dus genieten. Hopelijk nog vele jaren.

  Reageer
  0
  0
 146. P

  Zoals al vaker de afgelopen jaren zal er bij de ABNAMRO wel weer eigen belang spelen met een verborgen agenda. Het begrip vrijheid en klantvriendelijkheid op een camping komt in hun denken niet meer voor.
  Kamperen geeft ons het gevoel van ultieme vrijheid en saamhorigheid en zolang wij het physiek kunnen zullen wij het met plezier blijven doen.

  Reageer
  0
  0
 147. SB
  Sietse Beenen

  Kamperen is IN sinds vakantie vieren gemeen goed werd. En dat zal zo blijven, omdat er nauwelijks een alternatief denkbaar is voor liefhebbers van het buitenleven,die niet willen vast zitten aan reserveringen en liever zelf een reisplan maken dan ‘alles kant en klaar’ te kopen wat anderen voor je verzinnen.
  Na 20 jaren tent en 36 jaren caravan hopen we – inmiddels wel met een (te) luxe caravan- nog lang door te gaan met kamperen.

  Reageer
  0
  0
 148. NL
  Nico Limmen

  Kamperen heeft de toekomst!

  Reageer
  0
  0
 149. PT
  Paul van Tintelen

  Dit geldt zeker niet voor mij, ik ben nog steeds een zeer fervent kampeerder. Heerlijk met het eigen honk gaan en staan waar je wil. Tegenwoordig wel steeds meer op de kleine terreinen maar ik probeer zoveel mogelijk de weekenden te genieten van mijn bewegingsvrijheid met de caravan op de diverse camping. De contacten met mede kampeerders zijn vaak heerlijk en makkelijk, een gezellige babbel, altijd goedendag en elkaar helpen wanneer dit nodig is Ook de zomervakantie trekken we er weer heerlijk drie weken op uit, om volop te genieten van de geboden vrijheid op de camping. Waarbij natuurlijk het eigen honk van zeer groot belang is, zeer zeker vele malen beter als een hotel!!

  Reageer
  0
  0
 150. YP
  Yvonne Pierik

  Ik hou van kamperen omdat je bij de afwasbak zo’n leuke ontmoetingen kunt hebben. Daar komt de wereld zo’n beetje samen.
  Daar staat dan een groepje Europa op slippers en in korte broek met een teiltje en het afwasspul van de Liddl. Gekocht in Delfzijl of Middelburg, Dresden of Arras. En daar worden vriendschappen gesloten, campings aanbevolen, hoosbuien overdreven, en de menukaart van de eettent besproken

  Kamperen maakt je wereld kleiner, je horizon wordt breder en schuift verder weg en je hart wat warmer!

  Kamperen vraagt ook eigenschappen aan je die door de moderne technieken wat van je weggesleten zijn. Zoals improviseren (als tijdens een storm een scheerlijntje knapt), organiseren (als je teveel ingekocht hebt en merkt dat het ijskastje vol is), onthaasten (wachten tot de bui over is) , observeren (torren, mensen, vlinders en panorama’s ) nederigheid (wachten bij de douches) en nog veel meer.

  Kinderen moet je leren kamperen. Dan weten ze zich later beter te redden in vreemde situaties, hun taalvaardigheid wordt aangescherpt en ze maken kennis met een andere wereld dan de wereld en familie thuis.

  Kamperen MOET!

  Reageer
  0
  0
 151. f
  fa.beekhuuzen

  Zijn al weer 7 weken onderweg in spanue. Om mij heen niets anders dan nederlanders. En dito buitenlanders. het is een manier van leven. Gaat nooit weg.
  Wat een vrijheid.

  Reageer
  0
  0
 152. E
  E.Hoogendorp

  Er opuit trekken met caravan, we doen niet anders, heerlijk vrij zijn en gaan en staan waar je wilt.Kamperen is een en al plezier. De campings worden steeds beter en schoner.Waar halen de mensen die het zogenaamd kunnen weten de onzin vandaan
  dat het kamperen uit de gratie raakt

  Reageer
  0
  0
 153. JA
  Jan Andriese

  Waar is dit op gebaseerd? Wellicht op het aantal geboekte vakanties. Dat zegt me niets. Kamperen is vrijheid, boeken past volgens veel kampeerders niet binnen dit vrijheidsgevoel. Zelf hebben we tot vijf jaar geleden minimaal drie maal per jaar een tent kampeervakantie gehouden, maar in 36 jaar nog nooit gereserveerd. Nu trekken we met een camper rond, komen veel op campings, maar reserveren wederom nooit. Dat doen tegenwoordig vele mede camperaars. Het lijkt me sterk dat dit in het onderzoek meegenomen is.

  Reageer
  0
  0
  1. j

   Kamperen = vrijheid
   kamperen = sociaal
   dat zijn 2 elementen die van kamperen de tofste vakantie maken

   Reageer
   0
   0
 154. N

  Gezamenlijk met mijn vrouw (beide 42 jr) genieten wij al 12 jaar van het kamperen met de caravan. 2 jaar met die van mijn ouders en vervolgens hebben we onze eigen caravan gekocht! Destijds een nieuwe Beyerland Vitesse 440 LB-LX. Wat een vrijheid als je met zoiets op stap bent! Regen in België? Geen probleem, gaan we naar Oostenrijk. Te heet in Frankrijk, gaan we naar Hongarije! We rijden beide en genieten van elke kilometer en camping waar we komen. Soms 5 sterren en soms een kaal grasveldje met niks erbij. Heb een 100km sticker achterop zodat vrachtwagens geen last van ons hoeven te hebben. Hoop dat we nog vele jaren van deze vorm van vrijheid mogen genieten!

  Reageer
  0
  0
 155. H

  Er is niets mooier dan kamperen! We doen dit al meer dan 50 jaar en hopen het nog heel lang te kunnen doen. Maximale vrijheid en rust en toch het eigen bed in caravan of ook met de tent wat wij nog steeds doen. Ook al zijn we 70. Kamperen is TOP!!!!

  Reageer
  0
  0
 156. GB
  G Bijenhof

  Verheug me nu al op het feit dat ik nu ik gestopt ben met werken met de caravan door Europa kan trekken zonder de wetenschap dat ik weer aan het werk moet. de vakantie duurt nu minstens vier weken.!!!!

  Reageer
  0
  0
 157. ag
  aj gerlich

  Helemaal niet eens met deze stelling volges mij is kamperen juist heel populair

  Reageer
  0
  0
 158. pb
  paul bierman

  Onze caravan staat waar wij willen, hoelang wij willen, in de natuur, langs kusten, of bij steden.Waar we op dat moment zin in hebben.
  Wij kijken op de buienradar en naar de meerdaagse weersvoorspellingen en passen onze verblijfsplaats en verblijfsduur aan. Zo flexibel is kamperen.
  We kiezen wel steeds meer voor WIFI campings, omdat informatie over weer en toeristische en culturele informatie altijd beschikbaar is en niet meegesleept hoeft te worden, en de telefoonkosten vermeden worden met internet en skype bij de hand. Het meenemen van je spullen is gemakkelijk en ordelijk. Installeren en opbreken kost weinig tijd, en met een goede caravanmover is het ook niet meer zwaar of moeilijk manouvreren. Stakingen van vliegmaatschappijen,grond personeel en openbaar vervoer hindert ons niet, en wij genieten van Europa zonder grenzen zonder oponthoud, met een munt in alle landen.
  En ook: eigen bed, dekbed en hoofdkussen steeds bij je!

  Reageer
  0
  0
 159. E

  We zijn niet alleen bezig geweest met de voorbereidingen, we zijn alweer met de caravan op pad geweest.
  Zijn nu in afwachting van de zomervakantie waarbij de caravan weer intensief gebruikt gaat worden.

  Reageer
  0
  0
 160. MB
  Martin Bol

  Het is de Telegraaf maar. Niets van aantrekken.
  Gokken altijd dat ze het wel een keer bij het rechte eind hebben.

  Reageer
  0
  0
 161. HF
  Hillie Fintelman

  Onze favoriete manier om vakantie te vieren.
  Het uitzetten van een reis,trekken door Europa en toch slapen in je eigen bed.
  Wat wil een mens nog meer, wij in ieder geval niet.
  Is voor ons de ideale manier om in je eigen tempo met de caravan rond te trekken.
  En iedere keer weer verrast te worden wat wij tegen komen.

  Reageer
  0
  0
 162. AM
  André de Meijer

  Ik ben nu bezig e.e.a. voor te bereiden, we vertrekken 29 mei richting Duitsland, en daarna zien we wel verder, Griekenland of zo afhankelijk van het weer. Het is voor mij een groot gevoel van vrijheid en het is financieel ook nog eens aantrekkelijk. we blijven voorlopig 5 weken weg

  Reageer
  0
  0
 163. MC

  Wij kamperen ongeveer 26 weken per jaar, dat zegt toch genoeg.
  Nee lekker in een hotel waar iedereen in het zelfde bed slaapt, als het daar allen bij blijft.
  Nee, wij pakken wel de caravan.
  M.Cok

  Reageer
  0
  0
 164. T

  Ben nu 68 en kampeer al vanaf mijn 12 jaar, volgens mij is het nog steeds druk en gezellig.
  Gaan de laatste 10 jaar meestal 4 tot 5 x per jaar voor enkele weken met de camper op pad door heel Europa en merken niets van een eventuele afname.
  Iedereen veel kampeerplezier en groetjes

  Thijs

  Reageer
  0
  0
  1. KB
   Klaas Baas

   Ik kampeer al vanaf m’n 10e (ben nu 63) en zou niet anders willen. Vroeger met een tentje en nu met een toercaravan. De vrijheid die je hebt om te blijven als het bevalt en te vertrekken als dat niet zo is heb je toch nergens anders. We hebben nooit gereserveerd en dat bevalt ons tenminste het beste. Dat onderzoek heeft zeker niet op een camping plaatsgevonden en elders lees je juist dat kamperen weer aantrekt.

   Reageer
   0
   0
 165. TS
  Tiny Scheermeijer

  Wij gaan nog steeds met veel plezier kamperen. We zijn zo vrij als een vogel in de lucht om onze bestemming op het allerlaatste moment te bepalen, wat uiteraard samenhangt met de weersverwachting!

  Reageer
  0
  0
 166. T
  Tersteeg

  Kamperen super , eigen huis bed enzv,in de natuur je plekje .Met de closetrol onder de arm wat sommigen zo leuk vinden om te melden.Dat is echt niet meer van toepassing
  In het voorjaar een huisje in park gehuurd , dat is pas onfris brrrr.Nee de campings
  ook de boeren campings , zijn heerlijk .Je voelt je vrij , en bevalt het niet , zoek je een
  andere. Nog even en dan gaan wij weer,kijk er naar uit .

  Reageer
  0
  0
 167. RD
  Rob Dirven

  Er zijn in het verleden wel meer perioden geweest waarin sprake was van een daling van het aantal kampeervakanties. Daarna trad er altijd weer herstel in.
  Kamperen zal volgens mij een geliefde vorm van vakantie vieren blijven: de vrijheid, dicht bij de natuur, meestal relatief voordelig, je kunt gaan en staan wanneer en waar je maar wilt, en ga zo maar door. Je bent bijvoorbeeld niet gebonden aan vaste ontbijttijden, en je kunt als je wilt de hele dag vertoeven in of bij je ‘eigen huisje’.
  En kijk eens naar de enorme vlucht die het kamperen met de camper doormaakt.
  Binnenkort gaan we er weer een paar dagen tussenuit met ons kleine caravanneke, de ‘Hobby van Robbie’, de bestemming is nog een verrassing . . .

  Reageer
  0
  0
 168. fb
  fem van den berg

  Als we het bericht in de telegraaf goed doorlezen moet ik zeggen de krant heeft wel een punt, zij het eenzijdig.
  Immers als je een kampeervakantie boekt bij een organisatie zeg ANWB kan het onnodig duur worden.
  Dus boeken de mensen nagenoeg niet of rechtstreek bij de camping zelf.
  Deze gegevens zijn niet in het onderzoek meegenomen.
  En merk ik als fanatiek kampeerder en lid van een kampeerclub op , dat de kampeervakanties in het binnenland ook minder worden dit ook weer door hoge kosten.
  Dit heeft grondslag in de toeristen belasting en de camping kosten die ieder jaar soms schrikbarend stijgen.
  Veel mensen wijken daarom uit naar een bv boeren camping of buitenland.
  Ik reis met mijn camper door binnen en buitenland.
  Zo kwam ik vorige week terug uit Luxemburg waar ik met camper en aanhanger twee personen en hondje voor NEGEN euro per dag kon staan.
  Was dit het geval in Nederland dan ging ik hier natuurlijk ieder weekendde naar toe.
  Dus ABN AMRO investeer in goedkope campings in Nederland dan zal de enquête van NBTC Marketing er heel anders gaan uitzien.
  Met vriendelijke groet Frans

  Reageer
  0
  0
 169. CA
  Christine Aegidi

  Kamperen is een van de meest geweldige ervaringen die je maar kunt indenken.
  Je hebt in alles vrije keuze, het soort kampeermiddel, welk land, welke camping, welke plek. Wil je in de natuur, bij een boer, of juist lux, of aan de kust kamperen…
  De beslissing is aan jezelf. Als het niet bevalt, trek je gewoon verder.
  Op mijn rondreizen kom ik vaak op de mooiste plekjes en doe leuke ervaringen op.

  Dat wens ik iedereen!

  Reageer
  0
  0
 170. JC

  Kamperen is van alle generaties , dus ook bij die bank zijn werknemers die kamperen.
  Een bank moet zich bezig houden net goed bankieren en niet met andere zaken.

  Reageer
  0
  0
 171. A

  Ik merk er anders niks van op de autoroute (alleen maar drukker) , moeten al in dec campings reserveren voor de zomer die dan nog moet komen. Gaan in middels 8 jr. met caravan, alle campings aan de kust in zuid Frankrijk staan helemaal vol! Vreemd onderzoek. Vraag me af welke groep ondervraagd is.

  Reageer
  0
  0
 172. JD
  Jan Duijverman

  De kids gaan al jaren niet meer meer, maar wij gaan elk jaar nog heerlijk met de caravan op stap. Minimaal 2x.
  En bij ons in de straat zie je steeds meer jonge gezinnen gaan camperen.
  Dus uit? Absoluut niet.
  Telegraaf he, nog nooit iets betrouwbaars daarin gelezen.
  ” is een soort Amsterdamse Story”

  Reageer
  0
  0
 173. JD
  Jacqueline van Dijck

  Wij zijn nu al voor de 2e keer dit jaar aan het kamperen. Wij vinden het de fijnste manier om vakantie te vieren en te genieten van de rust en de vrijheid. Wij gaan niet naar de grote campings, maar kiezen juist voor de mini-campings waar voldoende faciliteiten zijn voor jong en oud.

  Onze grote vakantie plannen we wel op een camping met wat meer faciliteiten, zoals zwembad, maar zeker geen disco.
  Wij kamperen al 34 jaar en zelfs onze kinderen vinden kamperen nog steeds leuk, ook zonder disco hebben zij zich goed vermaakt. Het even onthaasten doe je juist op een camping en contact maken is makkelijker. En als je op jezelf wilt zijn kan dat ook. Alles mag op een camping.

  Reageer
  0
  0
 174. ms
  mevr. ten tije-snijders

  Dat de oude manier van kamperen verdwijnt, wordt ons door de campingeigenaren opgedrongen. De “chalets”, tenten van o.a. Vacancesoleil, boomhutten, Tipi’s en wat nog meer, leveren hen veel meer op omdat ze er in verhouding veel meer voor kunnen vragen. Ook worde die dingen op de mooiste plekken van de campings gezet. Wij reizen momenteel door Frankrijk en we hebben al diverse campings meegemaakt waar de caravanner op een uiterste achterafhoek mag kamperen. Op le Dague in Perigueux hebben ze zelfs het lef om paaltjes van 20-25 cm hoogte her en der kris-kras op het gedeelte voor caravan/camper gezet, wat het manouvreren onmogelijk maakt. We hebben meegemaakt dat campers om die reden direct rechts omkeerd maakten. Verder noemen ze die nog campings, maar zijn het nu vakantieparken geworden op industrieële wijze gerund. Heeft dus niets meer met kamperen te maken.
  Toch blijven wij het oude kamperen het geweldigste vermaak vinden vanwege o.a. de vrijheid, verblijven in de natuur en … slapen in je eigen bed en als je goed oplet, ook voor een kleinere portemonaie nog goed te doen. Ik hoop dat u iets aan mijn bijdrage hebt. m. vr. gr. Mevr. ten Tije.

  Reageer
  0
  0
 175. L

  Kamperen blijft altijd genieten van vrijheid of je nu in Italien ,Oostenrijk of Duitsland bent of hier bij ons in het zuid Limburgse . Gezelligheid kent geen grenzen. Laat andere maar kletsen

  Reageer
  0
  0
 176. WS
  Wil Smid

  Onbegrijpelijk dat er beweert wordt dat kamperen uit is!Het is de enigste manier om betaalbaar 1 of 2 maanden in een andere omgeving te zijn, vooral met veel vrijheid en buitenlucht, vooral voor senioren in het laagseizoen !
  Een dag van tevoren kun je nog een zonnige plek opzoeken zonder reserveringskosten!

  Reageer
  0
  0
 177. J

  Voor ons is er geen betere vakantie dan heerlijk met onze caravan door Frankrijk toeren. Wij gaan in het voor- en naseizoen,reserveren nergens,er is dan overal plek. Wij slapen op ons eigen bed, ook geen last van bedwantsen,waar veel hotels last van hebben.Ik respecteer ieder zijn keus van vakantie-vieren,maar word wel n beetje flauw van het snel afgeven op kamperen. Dus laat ook ons kampeerders voortaan in onze waarde alstublieft!

  Reageer
  0
  0
 178. RB
  Rob Berghuis

  Kamperen is juist iets van deze tijd, en zeker voor mensen met kinderen. En ik zou er niet aan moeten denken om in een hotel of apartement waar iedereen al in dat bed heeft gelegen, nee hoor doe mij maar mijn eigen bedje op de camping.

  Reageer
  0
  0
 179. I

  Kamperen is echt vakantie heerlijk in de buitenlucht.
  Wie vindt dat nou niet .
  Je eigen huis bij je een caravan of tent maakt niet uit .
  Kamperen is echt genieten

  Reageer
  0
  0
 180. TE
  Ton van Eenennaam

  Wij kamperen als gezin al 35 jaar eerst in een tent later vouwwagen en nu in de caravan, ben inmiddels 64 jaar en hoop het nog heel lang te kunnen doen. de telegraaf zou eens een goed onderzoek moeten doen wat dit is als zo vaak weer uit de grote duim.

  Reageer
  0
  0
 181. BZ
  Benno Zwerink

  Wat onderzoek!! Zeker niet op of bij een camping.
  De telegraaf heeft waarschijnlijk gebrek aan inspiratie dus proberen ze de massa’s kampeerders uit hun tent te lokken. (heel toepasselijke woordspeling bedenk ik mij nu).
  Nou wij ervaren het jaarlijks steeds meer dat ook het voor- en naseizoen drukker wordt, mede door de grijze golf die ook voordeliger wil genieten.
  Het hoogseizien moet je plaats reserveren en dat is niet omdat het zo rustig is.
  Vrijheid, blijheid, niets moet en alles mag, als je het maar netjes houdt.

  Reageer
  0
  0
 182. SV
  Sjeng Vendrig

  Het camperen zonder voorzieningen misschien wel. (Tentje-branderijen-enz) het zeg luxe camperen zeker nien

  Reageer
  0
  0
 183. H

  Volgens dat onderzoek lopen de mensen ook zeker nog met de toiletrol naar het toilet.! Maar laat ze dat maar veel publiceren komt er ook meer ruimte op de camping, heerlijk toch.

  Reageer
  0
  0
 184. H

  Ik geloof er niets van dat kampeervakanties uit de gratie raken. Wel kan ik mij voorstellen, dat steeds meer jonge mensen met gezinnen kiezen voor b.v. een kant en klare tent of stacaravan. Zij hebben geen puf om zoveel mee te moeten zeulen, tent opzetten enz. En een caravan er achter haken schiet ook niet op, te langzaam of geen rijbewijs BE. Deze geluiden hoor ik van 2-verdieners met gezin, om mij heen.
  Zelf caravannen we al >30 jaar, eerst met kinderen en nu samen en met veel plezier.

  Reageer
  0
  0
 185. vl
  veerle leyssen

  Ga maar eens bij een kampeerwinkel staan en kijk maar eens hoeveel tenten en kampeerspullen er langs de kassa gaan! Toch niets zo zalig als lekker in je luie stoel op een kampeerplekje en af en toe een stevige wandel- of fietstocht door het landschap maken. Met tent, caravan of camper : kamperen is vakantie!!!

  Reageer
  0
  0
 186. J

  Wij kamperen al sinds 1976 en we willen het voor geen goud missen

  Reageer
  0
  0
 187. JH
  J. van der Haagen

  Vakantie met de caravan: ideaal! Je kunt gaan en staan waar je wilt. Mocht de omgeving tegenvallen of is er slecht weer op komst dan rijd je naar een andere plek.
  Je bent nergens aan gebonden. Heerlijk! VRIJHEID!

  Reageer
  0
  0
 188. MH
  Martin Herman

  Wij, mijn vrouw en ik, kamperen al ruim 40 jaar. Eerst met de tent en later met de caravan en nog steeds met de caravan. Wij kunnen ons een andere vakantie niet voorstellen. Wij kamperen in het voor en najaar, en dan is het heerlijk rustig op de campings. Je hebt de vrijheid en hoeft niet te bespreken en komt vaak in contact met anderen uit diverse landen van Europa. Deze vorm van kamperen en vakantie vieren is mij liever dan opeen gepakt zitten op een hotelkamer.

  Reageer
  0
  0
 189. JS
  J.M. Strijards

  Hoe maak je onze Nederlandse economie nog verder kapot?
  Je kunt zo divers kamperen, van goedkoop tot super luxe.
  Het is maar net wat de consument kiest.
  Wij kamperen nog steeds met onze caravan en nog steeds met een heel tevreden gevoel. Nederland heeft helaas niet alleen van het grillige weer last maar ook van de bank die met je meedenkt.

  Reageer
  0
  0
 190. dm
  dineke van keulen-mölling

  Het aantal mensen dat in Nederland kampeert, zou minder kunnen zijn geworden omdat men hier bang is voor een verregende vakantie. Veel campings bieden tegenwoordig aangenaam comfort, waardoor de prijzen navenant omhoog gingen. Daarom is het gebruik van voordelige hotel- en huisjesvakanties wellicht gestegen. MIJN MAN EN IK VERBLEVEN VOOR VAKANTIES IN UITEENLOPENDE GASTVERBLIJVEN , MAAR KAMPEREN HEEFT NOG STEEDS ONZE VOORKEUR ! Voordelen: kinderen maken heel gemakkelijk contact met leeftijdsgenootjes, je beleeft EEN MAXIMUM AAN BUITENLUCHT en de daarbij horende vogelgeluiden (!), je leeft in je eigen spulletjes, je kunt ervoor kiezen om gesprekjes aan te knopen op het terrein en als je dat niet wilt, hoeft het niet. Heb je niet gereserveerd, dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en wanneer je wilt! Je kunt een plek uitkiezen die jou aanstaat en je dag indelen zoals je die op dat moment graag wilt. Dat geeft een ultiem vrijheidsgevoel en dat wil je toch in je vakantie volop beleven?!

  Reageer
  0
  0
 191. ED
  E. den Butter van Duijn

  Hoezo uit de gratie, er worden weer meer tenten en vouwwagens verkocht als vorig jaar.
  De Telegraaf, heeft zoals gewoonlijk een zeer grote duim, waar uit gezogen wordt voor een smeuïg verhaaltje.
  Ik zou zeggen kijk om je heen op het platte land, daar zijn steeds mee kleine campings men zoekt steeds meer naar rust.
  Wij zijn trekkers met een caravan, de vrijheid die wij hebben fantastisch.

  Reageer
  0
  0
 192. P

  Kamperen is de prettigste manier op vakantie te vieren.
  Wij willen echt niet zonder.
  Piet

  Reageer
  0
  0
 193. W
  W.Wortel

  Hoezo uit de gratie je moet tegenwoordig echt bijtijds reserveren anders zijn de campingterreinen vol geboekt, en wel om de volgende redenen het plezier van het direct uit je tent of caravan direct in vrije natuur te stappen de ruimte om je heen probeer dat eens van uit je hotelkamer. het echte gevoel van weer buiten te zijn daarbij heb je alle benodigdheden direct om je heen op je eigen plek. ook met kinderen wordt rekening gehouden door ruimte en speeltoestellen.
  oh eh vergeet het sociale aspect niet met de mensen om je heen de gezelligheid bv in de avond uren.
  Hoezo uit de gratie ik kampeer inmiddels al 50 jaar en zou niet anders willen,
  zo jammer voor diegene die dit moeten missen.

  Reageer
  0
  0
 194. GE
  Gré Eisenberger

  Ieder zijn eigen mening natuurlijk maar voor ons is kamperen het einde vrijheid blijheid.Gaan en staan waar je wil lekker in de natuur en bevalt de camping niet dan trekken we gewoon verder.
  Is voor ons natuurlijk heel gemakkelijk omdat we buiten hoogseizoen met vakantie gaan (senioren).
  Maar we hebben in het verleden met de kinderen ook altijd gekampeerd en dit vonden ze het einde en als de kinderen het naar de zin hebben dan hebben de ouders ook een goede vakantie.We zochten altijd een camping waar ook wat voor de jeugd te doen was natuurlijk je zag ze de hele dag niet.

  Reageer
  0
  0
 195. EK
  Elly Koster

  Kamperen is voor ons een ultieme manier om ons helemaal vrij te voelen tijdens een vakantie. Met onze camper kunnen we gaan en staan waar we willen. Samen met mijn man kampeer ik al jaren. Willen we op een plek blijven staan, prima. Willen we meer van een land zien, dan trekken we weer verder. Rondreizen is avontuur. We weten vaak niet eens waar we de volgende nacht doorbrengen.
  Ook dit jaar staat er weer een kampeervakantie in de planning en zoals de meeste jaren naar Scandinavië. Daar komen wij steeds meer kampeerders tegen, maar zoals R.C. van Aalst in de reactie hierboven zegt, zullen er inderdaad ook afvallers zijn, mensen die kamperen uiteindelijk misschien toch niet helemaal ‘je van het’ vinden. Wat onszelf betreft: als het even kan, blijven wij gewoon kamperen. Die vrijheid willen wij niet missen.

  Reageer
  0
  0
 196. G

  Voor gezelligheid en plezier moet men juist gaan kamperen. ten eerste je hebt veel eerder contact met je buren,als je dat wilt. en je kan heel gemakkelijk samen iets ondernemen,bijv.tennissen volleyballen of jue de boulen

  Reageer
  0
  0
 197. T

  Wij hebben 13 jaar gezworven met ons zeiljacht maar die hebben we verkocht. Wij gaan nu ieder jaar 2 of 3 keer met onze camper kamperen in Frankrijk, Italië en Spanje. Wij zouden dat niet meer kunnen missen.

  Reageer
  0
  0
 198. EB
  Erik Borghouts

  Kamperen zou “uit” zijn volgens ABN Amro en de Telegraaf.
  Wie neemt deze organisaties serieus, toch zeker als ze zich bemoeien met zaken waar ze geen verstand van hebben. Lekker laten kletsen, die “krant op een bankje”.
  Kamperen is geweldig. Na 45 jaar kunnen wij er geen genoeg van krijgen.

  Reageer
  0
  0
 199. W

  Er komt nog een tijd dat de personeelsleden van ABN/AMRO uitkijken naar een vakantie met caravan of camper vanwege dat ze geen vaste baan meer hebben bij de Bank.

  Reageer
  0
  0
 200. G

  anderen ook vinden: voor mij is kamperen nog steeds het echte vakantie vieren. Ik heb gedurende mijn werkzame leven meer dan genoeg hotels gezien om er nu genoeg van te hebben.

  Reageer
  0
  0
 201. GG
  Gerard Geerligs

  Hoezo kamperen uit de gratie!????
  Wij kamperen al sinds 1974 en zelfs vroeger al met mijn ouders ( ongeveer 1957)
  en nog steeds vinden we het geweldig leuk om met de caravan naar diverse landen te gaan!
  Laat anderen maar in een hotel gaan zitten, wij zitten ’s avonds liever buiten voor de caravan te genieten van de rust met een heerlijk glas wijn!

  Reageer
  0
  0
 202. HD
  Hans Donker

  Volgens mij zien de bank en de Telegraaf het verkeert: kamperen is nog steeds de leukste vorm van vakantie vieren. In de natuur, op plaatsen waar je aanders nooit komt, nieuwe mensen, ga zo maar door. Volgens mij is de Telegraaf uit de tiid, ze kunnen zich beter concentreren op hun gebruikelijke borrelpraat. En de bank is duidelijk beter in het betalen van bonussen dan het beoordelen van kamperen.

  Reageer
  0
  0
 203. L

  Het rijden met caravan van plaats naar plaats is ook vakantie.
  Eigen tempo is ook vakantie.
  Eigen route is ook vakantie.
  Gr.

  Reageer
  0
  0
 204. C

  Dit onderzoek is waarschijnlijk gehouden onderaan de roltrap bij Schiphol. Wij kamperen al jaren en zien dan ook wel een verandering in het soort kamperen maar niet in het aantal kampeerders. Bovendien moet je voor veel campings wel reserveren als je een plaats in het hoogseizoen wilt, dus zo uit de gratie is het dan toch niet. Voor ons betekent kamperen vrijheid, niks moet alles mag en zoveel mogelijk alles buiten doen met mensen om je heen die elkaar helpen indien nodig.

  Reageer
  0
  0
 205. HK
  Henk Kruithof

  In mijn omgeving gaan juist steeds meer mensen kamperen.
  Je staat op de mooiste plekken , vaak in de natuur en hebt veel vrijheid.
  En het blijft betaalbaar.
  Misschien zijn de Telegraaf lezers van een andere planeet ?
  Een vriendelijke groet.

  Reageer
  0
  0
 206. VR
  Vercouter Renée

  Een uur geleden zat ik nog een artikel te lezen in de bijlage van onze krant “Het Nieuwsblad” (ik ben Belgische) over kamperen is weer hip en cool. Er stond zelfs in dat er meer tenten verkocht worden. Meer en meer mensen in mijn omgeving gaan kamperen, zelfs voor de eerste keer. Raar onderzoek hebben ze daar gedaan.

  Reageer
  0
  0
 207. H
  H.Scholten

  Wij kamperen al meer dan 30 jaar met een caravan. Fijn van de vrijheid genieten. Gestart met een tent daarna een vouwwagen en toen onze caravan. Wij trekken door europa voor ongeveer 10 weken per jaar. Wel in voor- en naseizoen. Voor ons betekend dit een goedkoop tarief op de campings. Heerlijke manier van vakantie vieren. Staat een camping ons niet meer aan dan zijn wij binnen een uur ingepakt en vertrekken. In deze periode altijd plaats dus wij bespreken nooit een plaats.
  Kamperen met caravan heerlijk.

  Reageer
  0
  0
 208. H

  Er is geen mooiere manier van vakantie houden dan kamperen, de vrijheid, natuur en het buiten zijn. Ik kan niet indenken dat ik in een hotel met balkonnetje 2 weken vakantie zou moeten houden, ik krijg het al benauwd bij het idee.
  Nee, geef mij maar de camping

  Reageer
  0
  0
 209. FS
  Fiddelaers- Stalmans

  Iemand die dat beweerd die heefd ze niet allemaal op een rij

  Reageer
  0
  0
 210. D

  Laat de bank zich alleen met bankzaken bemoeien en kranten moeten naar campings gaan voor beoordelen gr.

  Reageer
  0
  0
 211. G

  Kamperen is juist in.
  In mijn omgeving wil men graag, zeker als er kinderen zijn, op een redelijke goedkope manier in de buitenlucht vertoeven.
  Steeds meer campings zeker de goedkope, geven steeds meer aan dat ze vol zitten in het hoogseizoen en Hemelvaart.
  Maar ja, de Telegraaf weet altijd lezers te boeien.

  Reageer
  0
  0
 212. G

  Bij de Telegraaf is het zeker komkommer tijd , dus roepen ze maar wat om dan van heel kamperend Nederland een reactie te krijgen.
  Er zullen vast wel mensen zijn, die het kamperen moeten opgeven, omdat het financieel niet meer is op te brengen, maar als je op een leeftijd zit dat je niet aan het hoogseizoen bent gebonden, is de ACSI kortingspas toch een geweldige uitkomst.
  Hierdoor kan er nog steeds voor een betaalbare prijs gekampeerd worden.
  Ja, in Nederland wordt minder gekampeerd, want dan ben je op veel campings ondanks de ACSI kortingspas duur uit, daar komt bij, milieuheffing, toeristenbelasting, essentiekosten, administratiekosten, voorkeurskosten, stroom per Kw/h , dure WIFI.
  en zo zijn er nog wel een paar heffingen te bedenken, waardoor wij naar het buitenland gaan. Er zijn veel campings met ACSI korting, 12,14,16 of 18 euro en niks geen kosten er bij, daar moeten de Nederlandse camping eigenaren eens een voorbeeld aan nemen.

  Reageer
  0
  0
 213. RA
  R.C. van Aalst

  De Telegraaf is zo’n krant die graag in superlatieven schrijft en ‘dik aanzetten’ tot kunst tracht te verheffen. Daar wordt ik niet warm of koud van.
  Eigenlijk vind ik het goed nieuws en had het een aantal jaren eerder verwacht. Zoals alle zaken heeft alles een begin. Het blijkt succesvol en zet door. Het wordt een hype en wordt massaal. Dan gaat het over-the-top en onaangename dingen dringen zich op. Dit vraagt om innoverende acties en als die niet bevredigend genoeg zijn, de afvallers. De afvallers worden stemmingmakers en deze versnellen een neergang, totdat er een GEZOND EVENWICHT is ontstaan. Daar zijn we blijkbaar nu aan toe. Kampeerders zoeken ruimte en die krijgen ze nu en zijn geen zeurpieten, dus wordt het er alleen maar gezelliger op!
  Dit moet de GEZOND VERSTAND krant van Nederland toch aanspreken. En wat de ABN-AMRO betreft: die is al een keer geholpen…

  Reageer
  0
  0
 214. BP
  Bert en Carla van der Pol

  Wij maken op dit moment een kampeerreis door de Baltische Staten en St.Petersburg. Wat een ervaring!!!! Het contact met de medekampeerders, het uitwisselen van ervaringen . Maar het allerbelangrijkste………geen dichte kamerdeuren. Als je in een hotel of appartement bent sluit je de deuren en ben je op je zelf. Op een camping is er altijd wat te doen, heerlijk in de natuur. Nee, we zijn nog steeds verwoede kampeerders!

  Reageer
  0
  0
  1. GG
   Gerard Geerligs

   Dan zijn jullie met Geert van Staalduinen en Jannie Hendriks ( mijn zwager en schoonzus) op reis door de Baltische Staten!
   Fijne gezellige reis gewenst ! Doe ze de groeten maar!

   Reageer
   0
   0
 215. I

  Zeker weten van niet. Wij vinden het heerlijk om er met de caravan op uit te trekken.
  We boeken niets van tevoren en zien wel waar we uitkomen. Elke keer is het weer
  de vraag waar we terecht zullen komen en dat vinden wij juist leuk. Komen we ergens en het bevalt goed, dan blijven we soms wel een week ergens staan, maar bevalt het niet, dan reizen we gewoon verder. Dat is de vrijheid die je met kamperen hebt.

  Reageer
  0
  0
 216. H

  Met de caravan erop uittrekken is voor ons de meest ultieme vakantie. We zetten ons kampeermiddel ergens in Europa neer en maken van daaruit de meest prachtige tochten. Maar ook een verblijf op de camping heeft bij ons voorrang t.o.v. een verblijf in een hotel, pension o.i.d. We genieten erg van de vrijheid die het ons geeft. In ons eigen land staan we vaak op boerencampings, liefst in het voorseizoen. Prachtig! Met de kleinkinderen zoeken we campings met veel animatie. Dus hoe zo minder kamperen. Wij kunnen niet zonder.

  Reageer
  0
  0
 217. e

  weer iemand die iets onderzocht heeft maar niet goed heeft gekeken, want alle campings die wij aan doen zijn stampvol. we bezoeken twee keer per jaar meerdere campings in het buitenland en wat we zien is dat kamperen nog door een heleboel mensen van verschillende leeftijden wordt omarmt. gelukkig maar, want het geeft je een gevoel van vrijheid.
  Ik hoop oprecht dat dit soort verspilling van onderzoeken in het vervolg achterwege zal blijven.

  Reageer
  0
  0
 218. RS
  R Seijts

  Kamperen uit de gratie!!!!!! Hoe komen zij daar bij, caravan staat weer klaar voor vertrek en hopen nog vele jaren te kamperen.

  Reageer
  0
  0
 219. Bj
  Bert de jong

  Ben juist terug van campeerreis door Frankrijk en Spanje waarbij we op 10 goedgevulde campings stonden. Campings in Nederland vaak te duur voor het gebodene. Misschien dat het daardoor komt dat de senioren er in het voorjaar weg blijven.

  Reageer
  0
  0
 220. Gf
  Goossens francis

  Aan mij zal het niet liggen dat er minder camping vakantie’s zijn integendeel al 2 maal naar BLANES geweest dit jaar en de camping was goed gevuld Wij hebben onze nieuwe motorhome nu een jaar en heb reeds 14980km op de teller dus camperen we dus volop in Europa leve de vrijheid en alleen het beste van nemen.
  Veel camping genot
  Francis

  Reageer
  0
  0
 221. FH
  Frans Huijsing

  Wij kamperen al zo’n 37 jaar, van tent naar vouwwagen en ten slotte naar caravan, mag ook wel op onze leeftijd.
  Twee jaar terug naar Curaçao geweest fantastisch, maar toen we een paar maanden later met de caravan op pad gingen zei ik, “en nu gaan we met vakantie”.
  Het zelfde geldt voor dit jaar, drie weken Balie, maar ik kijk meer uit naar de volgende caravan vakantie, de ultieme vrijheid beleven.

  Reageer
  0
  0
 222. PD
  Padre Digital

  Wij kamperen nu zo’n pakweg 45 jaar. Zien wel een duidelijke verandering in het kamperen. Met name luxere caravans met moovers, TV, laptops, verwarming, airco etc. Doch voor ons geldt nog steeds dat de vrijheid, het (ongecompliceerde) buitenleven en de intimiteit van een caravan te verkiezen is boven een hotelvakantie.
  Zie het trouwens in onze omgeving eerder toe-als afnemen.

  Reageer
  0
  0
 223. v
  vermeulen

  Ik denk dat het verstandiger zou zijn om bij de campingbranche te informeren dan zich te baseren op ’n visie van de ABN. Als het goed is hebben zij verstand van bankieren en niet van de capingbranche.
  Vorig jaar half augustus heb ik getracht nog ‘ncaravan plaats te bemachtigen in Zeeland. Helaas, alles zat vol.
  Ga vanaf 1 juli eens rond kijken in Frankrijk, dan kom je er wel achter dat het beter is van te voren te reserveren. alles zit vol

  Reageer
  0
  0
 224. FH
  Frans Huijsing

  Met de grootste caravan dichtheid / meeste caravan bezitters van Europa alleen al, kun je dit regelrecht naar het land der fabelen verwijzen! Ongefundeerde onzin, welke waarschijnlijk gesponsord wordt door reisbureaus.

  Reageer
  0
  0
 225. fp
  familie Goeree-pomp

  Wij zijn van menig dat kamperen de ultieme manier van vrijheid is. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. In voor en na seizoen hoef je niks te bespreken.

  Reageer
  0
  0
 226. CJ
  Cobus Jansen

  De Telegraaf, nemen jullie die serieus.
  Ik niet, men oordeelt en schrijft ergens over zonder er kennis van te hebben.
  In mei en september komen wij op veel campings, er is dan altijd bezetting. Sommige zelfs goed gevuld. Onze kinderen beginnen nu ook weer interesse voor kamperen te tonen, nu ze eigen kinderen hebben.

  Reageer
  0
  0
 227. JH
  John van den Heuvel

  Zoals gebruikelijk is de Telegraaf weer met een sensatie bericht in de krant.
  Ik heb nog geen Telegraaf journalist op een camping ontmoet! Moeten ze maar op de campings in Nederland en in het buitenland gaan kijken hoe druk het op de campings is. Er zeker een trent waar te nemen van tent naar caravan of camper en het gebruik van diverse compleet ingerichte huur- huisjes/tenten/stacaravans is ook belangrijk toegenomen. Dit is heel goed te zien aan de toename ieder jaar op vele campings van huisjes en stacaravans!

  Reageer
  0
  0
 228. G

  NONSENS!!! Wederom telegraaf! Sensatie-krantje!
  Wij kamperen al ruim 35 jaar. Er is niets mooiers! Vorig jaar met mijn vrouw naar Turkije geweest. All Inclusive. Nooit meer. Geef ons maar de vrijheid. En valt de camping of omgeving tegen, pootjes opdraaien en op naar de volgende plek.

  Reageer
  0
  0
 229. TK
  Truus Kruitbosch

  Wij zijn net met familie een week naar Rhodos geweest, mooi, maar mijn man zei bij thuiskomst, geef mij maar lekker erop uit met de caravan!!
  Onze 4 kinderen gaan met hun gezin ook elke zomer kamperen.

  Reageer
  0
  0
 230. jl
  john linssen

  Uit de gratie is uit de duim gezogen, maar er zijn enkele factoren die zeer zeker een rol spelen.
  De crisis is er mede oorzaak van dat mensen niet kunnen investeren in een nieuw kampeermiddel en zolang er geen oplossing is voor de hoge werkloosheid zal dit nog wel enige tijd aanhouden.
  En dan de campings.
  Kampeerders worden steeds kritischer met het uitzoeken van een geschikte camping en terecht!
  Bij veel campings is de prijs kwaliteitverhouding een minpunt.
  Slecht onderhouden toiletten e.d. nodigen niet uit om naar een bepaalde camping te gaan, dus wordt zo,n camping gemeden!

  Reageer
  0
  0
 231. B

  Nee, kamperen is zeker niet uit of gaat niet uit de gratie. Er gaat niets boven de vrijheid van kamperen op momenten wanneer je weg wil. We veranderen van caravan, hebben een jaar niet gekampeerd, maar we kijken uit naar het kampeerseizoen!!! We hebben echt heimwee …

  Reageer
  0
  0
 232. L

  Wij staan op dit moment op een camping in Limburg. Het is een hele grote camping en er zij vele lege plaatsen, maar we weten ook, dat met Hemelvaart de camping weer heel goed bezet is. Wij merken nog niets van een teruggang. Ook als je Ik n de vakantieperiode over de A2 rijdt in Limburg, zie je een heleboel auto’s met caravan richting zuiden trekken. Dus waar het geluid vandaan komt, wij weten het niet.
  Wij blijven zolang mogelijk kamperen: het is voor ons te ultime manier van ontspannen.

  Reageer
  0
  0
 233. GB
  Ghysels Cyriel - Gerda Blaaubeen

  Kamperen is nooit weggeweest, de trent is wel naar mijn mening dat de mensen meer konfort wensen daarom meer caravans en campers. Gezinnen met kleine kinderen zien meer heil in caravans om dat ze niet veel willen rondtrekken. Oudere of gepensioneerde zien dan weer de camper als ideaal want daarmee kunnen ze van stad tot stad rijden, van plek tot plek. Een kamper kan je ook parkeren in de stad of aan de rand, een caravan konbinatie is zowat 11 tot zelfs meer dan 15 meter en daar vind je geen plaats voor enkel op een camping.
  We hebben zowat ons hele leven gekampeerd, eerst met tent dan met een trek caravan later weer met een stacaravan om dan terug met een trekcaravan rond te trekken.
  Nu zijn we op pensioen en hebben we een camper gekocht. We trekken hier mee door heel Europa.
  We onder vinden dat mensen die kamperen toch een apart volk zijn, kampertoeristen worden automatisch als het ware vrienden van elkaar, helpen elkaar en geven elkaar tips, nu meer dan vroeger.

  Reageer
  0
  0
 234. J

  wij kamperen al 21 jaar,eerst met een tent en vouwwagen en nu met de caravan,we willen niks anders,heerlijk in ons eigen mooie landje (y)

  Reageer
  0
  0
 235. H

  Gewoon weer zo’n opgeblazen verhaal van de Telegraaf. Wij kamperen al 40 jaar en zien absoluut geen verminderde belangstelling op de campings. Wel verschijnen er meer caravans en campers. Wij kamperen veel in voor en na seizoen en komen dan in heel Europa op uitstekend bezette campings waar vooral veel Nederlanders staan. Is dit wel meegenomen in het “onderzoek” ? Heeft ABN Amro wellicht meer belangen in andere vakantie mogelijkheden ? Dus we blijven gewoon kamperen !!

  Reageer
  0
  0
 236. Rp
  Rob peeters

  Sinds een paar jaar hebben we een camper en trekken erop uit, je ziet ze steeds vaker en je hoort bij de Nederlandse verenigingen van camperaars dat er steeds meer komen en het aantal terreinen voor campers groeit explosief dus hoe men er bij komt dat het minder wordt is mij een raadsel.

  Reageer
  0
  0
 237. R

  Kamperen raakt nooit uit, het blijft het ultime gevoel van vrijheid wat je in een hotel nimmer krijgt. Alleen al met het buiten zitten voor de caravan, camper of tent krijg meer contact met anderen.

  Reageer
  0
  0
 238. FM
  Fam Mastebroek

  Wij zijn al 50 jaar fervente kampeerders en zien alleen een verschuiving in hoe men kampeert en waar men kampeert. Zelf hebben we een vaste plaats op een camping in Nederland en een camper waar we heel Europa mee doortrekken. Er is wel een bepaalde groep vakantiegangers die vroeger bijv. in Frankrijk kampeerden, die nu om verschillende reden een hotelreis boeken naar goedkope bestemmingen als Turkije.

  Reageer
  0
  0
 239. J

  Wie gelooft, na al de ellende die door de banken over ons is uitgestort , nog een ‘onderzoek’ vanuit die sector!?
  Wij gaan in september naar zuid-Frankrijk met de caravan. Om te voorkomen dat de camping vol zou zijn moesten we, geheel tegen onze gewoonte in, al in januari boeken!
  Hoezo camperen uit de gratie?

  Reageer
  0
  0
 240. AP
  Alex van Putten

  Het is een onderzoek naar de campingsector in Nederland. Ik kan me voorstellen dat die steeds krapper wordt doordat vraag (rustig buitenleven) e aanbod (camping villages met zemparadijzen en kinderanimatie) steeds verder uit elkaar liggen en de campingprijzen in Nederland niet emer onderdoen voor die van een eenvoudige bed and breakfast. Als ik in Europa kijk, zie je bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland en Italië zo ontzettend veel meer campers dan een aantal jaar geleden. Wel merk ik zelf op dat wij met de camper veel wildcamperen en dus minder afhankelijk zijn van campings. Als we an eens op een camping komen, zien we daar veel minder tenten dan vroeger; voornamelijk campers en enkele caravans, zeker buiten het hoogseizoen. Ik denk dus dat het sectoronderzoek naar Nederlandse campings niet vergelijkbaar is met kamperen in het algemeen. Er wordt tegenwoordig gewoon anders gekampeerd dan vroeger.

  Reageer
  0
  0
 241. AW
  A. van Wieringen

  Het zal wel aan ons liggen, maar onze ervaring leert dat campings – door heel Europa – voor > 90% gevuld zijn met tenten en caravans en dat ook buiten het hoogseizoen veelvuldig van te voren moet worden gereserveerd om verzekerd te zijn van een plek in de gewenste periode.
  Onze ervaring is gebaseerd op een gemiddelde van 30 – 40 kampeerdagen p/jaar.

  Reageer
  0
  0
 242. s

  Kamperen is toch het mooiste wat er is. Vrijheid blijheid.

  Reageer
  0
  0
 243. VJ
  Van Reeth Jan

  …die mensen welke beweren dat het kamperen niet meer “in” is lijken mij wel een beetje wereldvreemd…!!!?

  Reageer
  0
  0
 244. T

  Weer zo’n populair “onderzoekje”. Kamperen is een containerbegrip. Varieert van spartaans in open lucht tot zeer luxueuze glampings en alles wat daar tussenzit. Dalende verkoop van bijvoorbeeld caravans hoeft niet te betekenen dat er minder animo voor kamperen is (later vervangen, alternatieven, verschuiving naar huisjes etc.)

  ergo: het soort kamperen kan best veranderen, maar de animo daalt m.i. niet.

  Reageer
  0
  0
 245. P
  Petertje

  Kamperen geeft je een vrijheid, die je in een hotel etc. niet hebt, je kunt doen en laten wat je wilt, gekleed gaan zoals je wilt, ook aan tafel, vaak heel leuke sociale contacten met mensen die je niet kent en niet weet wie en wat ze zijn.
  Zelf pas na 50e jaar gaan kamperen, voor die tijd altijd gezegd, dat ik dat nooit zou doen, ben nu72 jaar en hoop nog vele jaren met de caravan er op uit te mogen gaan, iedere keer weer ander avontuur. Leve de vrijheid, geen bemoeizucht van anderen.

  Reageer
  0
  0
 246. FG
  Fam de Groot

  Geen idee hoe men deze “informatie” verkregen heeft. Wij trekken er al jaren op uit met onze caravan en omdat we “trekkers” zijn en dus nooit langer dan een paar dagen op dezelfde plek blijven, komen we op veel campings, zowel reguliere als boerencampings en ons idee is juist dat het op diverse plaatsen steeds drukker wordt, ook in het voor- en naseizoen. Wanneer wij aan het fietsen of wandelen zijn en langs een camping komen, zijn we altijd geïnteresseerd in hoe en wat dus nemen we even een kijkje en steeds valt ons op hoe goed de meeste campings bezet zijn. Dus wat mij betreft is de “informatie” uit de duim gezogen.

  Reageer
  0
  0
 247. l
  loopkever

  Ik denk dat als men wat roept eerst even onderzoek moet doen zo verdwijnd de geloofwaardigheid want als je goec kijkt zie je tegendeel

  Reageer
  0
  0
 248. JZ
  Jaap Zijp

  Geen idee hoe men aan deze stelling komt, wij gaan nog steeds graag kamperen en als ik op de campings kijk waar wij koen of langs komen zijn er nog veel mensen die dit ook doen.

  Reageer
  0
  0
 249. s

  Wat een onzin wij willen niet anders onze tieners willen nergens anders heen dan naar een camping alleen al de snelle aansluiting met andere tieners is een pre .
  en dan blijft kamperen met een gezin in het hoogseizoen nog altijd de goedkoopste vakantie, wij gaan nu altijd 3 weken kunnen we niet met zn 4e voor vliegen.
  en het heerlijke vrije gevoel van kamperen dat heb je nergens anders we eten wanneer we trek hebben en hoeven ons niet aan tijden te houden ,het is gewoon geweldig.

  Reageer
  0
  0
 250. J

  We kamperen al ruim 34 jaren met de caravan, en hopen dit nog vele jaren te mogen doen. De campings in bv Italie zij nog nooit zo vol geweest als de afgelopen jaren.

  Reageer
  0
  0
 251. R

  Waar ik ook kom zijn de campings goed gevuld. Wij kamperen, begonnen met een vouwwagen en sinds meer dan 20 jaar met een caravan, heel lang en genieten nog steeds. Vooral in het laagseizoen want dat scheelt aanmerkelijk.
  Dus ik ben niet eens met de stelling dat kamperen minder wordt.

  Reageer
  0
  0
 252. hv
  h.van der velden

  Kamperen is SUPER,
  ooit begonnen met tent, toen vouwwagen later een caravan en nu met een Camper.
  Vorige week toevallig in een huisje van Roompot in Volendam geweest maar geef mij maar KAMPEREN.

  Reageer
  0
  0
 253. W

  Wij hebben na de vouwwagen nu een caravan gekocht. Ideaal. We zijn nog nooit zoveel weggeweest als nu. We hebben kamperen opnieuw ontdekt. Nederland heeft al een enorme aanbod van campings. Er valt zoveel nog te ontdekken.

  Reageer
  0
  0
 254. PK
  P.J. van der Kruys

  Het kan best zo zijn, dat kamperen in eigen land de laatste jaren iets is teruggelopen – met dank aan de crisis – maar om daaruit te concluderen dat kamperen uit de gratie is, is wel erg kort door de bocht. Wel is de manier van kamperen aan het veranderen. Naast de aloude basic kampeerder, zie je een toenemend aantal campers op de campings verschijnen en het aantal legale camperplaatsen dienovereenkomstig toenemen. Ook de verkopen van gebruikte caravans zitten weer in de lift. Daarnaast kiezen veel mensen tegenwoordig voor glamping in een kant en klare luxe tent, of voor chalet, bungalow, boomhutten, boswachtershutten en noem de variaties maar op. De campings waar men weet, hoe het de gasten naar de zin te maken hebben het drukker dan ooit. De campingeigenaren, die de kampeerder als betalende klant niet zien staan, en niet investeren in camping en kampeerder, hebben het nu juist zwaar. En terecht. De prijzen liegen er tegenwoordig niet meer om. Dan mag je daar ook iets voor terugverwachten.

  Reageer
  0
  0
 255. R

  ONZIN! Vraag mij echt af waar de Telegraaf dit op baseert? Kamperen wordt alleen maar populairder. Ik kampeer al 37 jaar en daar gaat niets aan veranderen, mij maak je echt niet blij in een all inclusive hotel.
  Kamperen wordt helaas nog steeds geassocieerd met de toiletrol onder de arm, geloof mij de toiletgebouwen op de campings tegenwoordig zijn vaak nog luxer dan in een 5 sterren hotel!

  Reageer
  0
  0
 256. M

  Geen idee waar ze het over hebben. Volgens mij gaan er juist steeds meer mensen kamperen. Steeds meer mensen willen terug naar de natuur dat lees je overal en met kamperen sla je twee vliegen in een klap. En je bent in de natuur (of in ieder geval in het groen) en het past beter bij deze financieel wat lastiger tijden voor velen. Ik ga dit jaar kamperen in Canada maar ik kijk nu al uit naar 2015 wanneer ik weer met de tent in Europa op pad kan.

  Reageer
  0
  0
 257. M

  Wij gaan dit jaar niet en balen hiervan. Hoezo uit de gratie?! Wij kijken uit naar 2015!

  Reageer
  0
  0
 258. S

  Iekker doen waar ik zin aan heb, in mijn eigen 4 bedden, mijn eigen keuken, met voldoede speelruimte, kortom modern, en telkens weer nieuw, kamperen super trendy.

  Reageer
  0
  0
 259. TB
  Treeske Blanke

  Kamperen uit de gratie? Het kán bijna niet waar zijn; wij verkopen de laatste jaren steeds meer vouwwagens en de bezoekers aan ons bedrijf zijn allemaal super enthousiast. Vanochtend vertelden klanten dat de camping waar ze al jaren naar toe gaan in Kroatië deze zomer helemaal volgeboekt was evenals de camping ernaast. En dat ze nu 2 km verderop geboekt hadden. Kamperen uit de gratie? NONSENS!

  Reageer
  0
  0
 260. R

  Volgens ons zijn er meer tenten en kampeerwagens te zien. De meeste mensen beginnen de moeilijke tijden te voelen. Deze is nog niet gedaan en er word bespaard op vakantie ‘s. Was met het lange weekend van een mei aan de Belgische kust en plaats zat. Het is ook te zien op autowegen naar het zuiden oa op de E25 en E42 is er minder trafiek van caravans.
  Roger

  Reageer
  0
  0
 261. PS
  Peter Smit

  Ik weet niet hoe men aan deze uitslagen komt. De campings die ik bezoek en dat zijn er veel, mede doordat wij niet op een camping blijven staan, zijn over het algemeen goed geveld met caravans. Veel mensen staan daar voor langere tijd vast. Het gebruik van tenten lijkt mij wel minder te worden. Zelf vinden wij het nog steeds een prettige manier om iets te zien van Europa en blijven dat zo lang mogelijk doen. Zelfstandig of met een georganiseerde reis.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Is kamperen uit de gratie?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation