ACSI FreeLife

Menu

In memoriam: Joop Stam

Sinds de allereerste editie van ACSI FreeLife in 2012 steekt onze technisch kampeerexpert Joop Stam lezers de helpende hand toe in de vertrouwde rubriek Vraag het aan Joop. Eind november 2023 bereikte de redactie het trieste nieuws dat Joop na een kort ziekbed op 83-jarige leeftijd is overleden.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop Stam_portret

Tot op het laatst beantwoordde onze kampeertechneut trouw zijn lezersvragen. Zijn ervaring en kennis dankt Joop aan zijn decennialange kampeerervaring, zijn baan als gasdeskundige bij Philips Lighting in Eindhoven én een HTS-opleiding Algemene Werktuigbouwkunde.

Kampeerachtergrond

“Autotechniek was maar een klein onderdeel van de opleiding, maar ik had er meteen veel lol in. Als ik het niet begreep, zocht ik het direct uit”, vertelde de kampeertechneut in een interview met ACSI FreeLife in 2017. Bovendien testte Joop voor de start van zijn vragenrubriek in 2012 jarenlang nieuwe auto-caravancombinaties en campers. Dit alles maakte Joop tot een wandelende kampeerencyclopedie die niet alleen maar vragen beantwoordde, maar de redactie in al die jaren ook van technische adviezen voorzag.

Uit onze jaarlijkse lezersonderzoeken komt steeds naar voren dat Vraag het aan Joop erg wordt gewaardeerd. De meest bekende rubriek van ACSI FreeLife is in al die jaren uitgegroeid tot een begrip. Daarom willen we doorgaan met het plaatsen van deze vertrouwde vraag-en-antwoord-rubriek. De redactie wenst Joops familie heel veel sterkte toe. Joop, bedankt voor alles.

Praat mee

 1. GT
  Gerrit Tjepkema

  Gecondoleerd en veel sterkte voor nu en in de toekomst.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: In memoriam: Joop Stam

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht