ACSI FreeLife

Menu

Haute camping aflevering 8: paella (+ video)

Voor de rubriek Haute Camping bereidt chef-kok Bert De Wolf de lekkerste Europese campinggerechten. Voor deze achtste en laatste aflevering van dit seizoen gaat Bert op de Spaanse toer en maakt hij een grote pan met paella klaar.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_paella

“Paella is een typisch Spaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia aan de oostkust”, vertelt Bert. Maar wat hoort er nu allemaal in het beroemde gele-rijst-gerecht? Daarover bestaan volgens Bert nogal verschillende meningen. “Sommigen vinden dat paella steeds met vis bereid moet worden. Anderen vinden dat er kip of konijn in hoort en weer anderen zijn van mening dat er geen erwten in thuishoren.”

Zó veel verschillende paella’s mogelijk!

“Er zijn zoveel verschillende paella’s mogelijk dat iedereen wel zijn of haar favoriete combinatie kan kiezen. Het is een gerecht dat je moet bereiden naar eigen smaak en de mogelijkheid om aan de ingrediënten te komen. Aan de kuststreek is het makkelijker om aan verse vis en verse schaal- en schelpdieren te komen.”

Ideaal campingrecept

Paella is bij uitstek een campingrecept. “Het is van oorsprong een eenpansgerecht, wat de bereiding eenvoudiger maakt. Bovendien hebben veel kampeerders tegenwoordig een paellapan in hun kookuitrusting zitten. Bij Cadac kun je zo’n paellapan als extra aanschaffen bij aankoop van de Safari Chef 30 Compact. De deksel van deze Safari Chef kun je omgekeerd ook weer als pan gebruiken.”

De sleutel voor een succesvolle bereiding van paella zit ’m volgens Bert in de scampi’s of de gamba’s die overkookt kunnen worden. “Dan zijn deze namelijk taai. Pas ook op met de hoeveelheid bouillon die je aan de rijst toevoegt. Als je te weinig bouillon gebruikt, kan het gerecht aanbakken. Als je te veel bouillon toevoegt, dan wordt het te vochtig, waardoor de consistentie niet correct is en het geheel plakkerig wordt.”

Haute camping met de Cadac Safari Chef 30 Compact

Met de Safari Chef 30 Compact (€ 144,95) van Cadac ben je standaard verzekerd van vier kookoppervlakken: een pandrager, pan en een bak- en grillplaat. Kortom een ideaal toestel om onder meer paella mee klaar te maken.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute camping aflevering 8: paella (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht