ACSI FreeLife

Menu

De grootste caravan ter wereld wordt verkocht

Kan jouw kampeerleven wel een flinke upgrade gebruiken? Misschien is deze Amerikaanse Midnight Rider dan wel iets voor jou. Deze ruim 21 meter lange joekel is de grootste caravan ter wereld, en staat nu te koop. Het veertig(!)persoons vlaggenschip wordt op gang getrokken door een 441 pk sterke motor van vrachtwagenmerk Peterbilt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Midnight Rider_grootste caravan ter wereld

De caravan is in september 2004 gebruik genomen, die toen voor 2,5 miljoen dollar werd getaxeerd. Ruim achttien jaar later vinden de huidige, Amerikaanse eigenaren het blijkbaar tijd voor een kleiner model. Op zaterdag 28 januari gaat het rum vier meter hoge, zwarte gevaarte onder de hamer in het Amerikaanse Arizona.

Midnight Rider is al ruim 18 jaar de grootste en zwaarste aanhanger ter wereld

Na de ingebruikname in 2004 werd de Midnight Rider door het Guinness Book of World Records meteen uitgeroepen tot ‘grootste en zwaarste aanhanger ter wereld‘. Een record dat nog altijd in de boeken staat.

Actieradius van 3.300 kilometer

De eigenaren gaan er vanuit dat de Midnight Rider inmiddels het viervoudige waard is. De bouw van deze caravan door vijf mannen heeft in totaal zeven jaar geduurd. Tijd om te tanken? Houd er rekening mee dat je dan wel even met de slang in de hand staat. In de tank past 1.135 liter benzine, goed voor een bereik tot zo’n 3.300 kilometer.

Gewicht grootste caravan ter wereld

En dan het gewicht. De 21 meter lange caravan met 22 wielen komt uit op een gewicht van net geen 23.000 kilogram. Het interieur is gebaseerd op de oude Pullman-treinen en het rijtuig van de Amerikaanse oud-president Ulysses S. Grant.  Het interieur van de Midnight Rider telt onder anderen een enorme bar, meerdere tv-schermen en drie lounges. Vergeet vooral niet bovenstaande video van Guinness World Records te bekijken zodat je een idee krijgt hoe de grootste caravan ter wereld er vanbinnen uitziet.

Praat mee

Praat mee: De grootste caravan ter wereld wordt verkocht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht