ACSI FreeLife

Menu

Getest: 9 kooktoestellen voor op de camping

ACSI kookt logo introDe meeste kampeerders koken niet in hun kampeermiddel, maar in de voortent. Welke kooktoestellen presteren het beste? ACSI FreeLife test negen exemplaren met twee pitten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kooktoestellen getest

Kookluchtjes ontsnappen nooit helemaal uit je caravan of camper. Bovendien lopen de temperaturen op een zomerse dag vaak hoog op. Om die redenen koken veel kampeerders in de voortent. Op compacte en makkelijk verplaatsbare tweepitters wordt dan naar hartenlust gekokkereld. ACSI FreeLife onderwerpt negen kooktoestellen aan een uitgebreide test. De kandidaten hebben een gewicht tussen de 2,7 en 9 kilogram, een breedte tussen de 45 en 60 centimeter en een variatie in prijs van € 49 tot € 241.

Alle kooktoestellen zijn voor de test aangesloten op gasflessen van 11 kilogram met behulp van een gasslang en een 50 millibar gasdrukregelaar. Sommige fabrikanten leveren een gasslang bij het kooktoestel; als deze ontbreekt moet er nog ongeveer € 10 bij de prijs van het kooktoestel worden opgeteld. We lichten er alvast twee voor je uit.

1. HPV Tango

Frankana levert de HPV Tango met opbergtas en gasslang. De brander gaat makkelijk en snel aan met de piëzo-ontsteking. Het water kookt al na 6 minuten en 15 seconden wat een recordtijd blijkt te zijn. Met zijn 3.700 gram behoort de HPV in deze test tot de lichtgewichten. De pannendrager is afneembaar wat het schoonmaken vergemakkelijkt. De druipbak kun je er echter niet afhalen om deze in de vaatwasser te reinigen. Het windscherm is dicht en stabiel; je kunt het er afhalen als je grote pannen op het vuur wilt zetten. Niet fraai is de open onderkant met vrij liggende gasleidingen. De optionele met teflon beklede aluminium grillplaat kost € 43,80.

Conclusie: goede branders, piëzo-ontsteking, thermische beveiliging en opbergtas vormen tezamen een mooi geheel voor de prijs. De open onderkant is een minpuntje.
Prijs: € 216,50
Afmetingen: 520 x 304 x 90 mm

2. Gourmet Cooker van Outwell

Hoewel hij het geringste vermogen heeft, scoort de Gourmet Cooker van Outwell een acceptabele verwarmingstijd, wat laat zien dat de opgaven van de fabrikant misleidend kunnen zijn. Outwell levert geen gasslang, maar wel een windscherm. De open onderkant is lelijk, evenals de verbindingen van de gasleidingen, maar past wel bij deze prijsklasse. Opmerkelijk is dat het gas al begint te stromen als je de knop draait, dus zonder te drukken. Doordat Outwell ook geen beveiliging heeft, kan er zo lange tijd gas wegstromen. Het toestel heeft geen automatische ontsteking.

Conclusie: deze goedkope Outwell presteert naar behoren, maar heeft geen highlights.
Prijs: € 52,99
Afmetingen: 475 x 250 x 90 mm

De andere 7 kooktoestellen

Loop jij graag alle kooktoestellen na? Dan is dit je kans om een complete indruk te krijgen van de verschillende kooktoestellen. In ACSI FreeLife 5-2017 lees je namelijk ook het testrapport van de andere zeven toestellen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: 9 kooktoestellen voor op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht