ACSI FreeLife

Menu

Deze fietsroutes mag je niet missen

Fietsen is voor veel kampeerders een favoriete manier om de vakantiebestemming te verkennen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife 3-2015 presenteert twaalf van de mooiste fietsroutes en leukste fietsevenementen. Wij verklappen er vast drie.

1

Het Pieterpad op de fiets

Hè? Het Pieterpad is toch een wandelroute? Dat klopt, maar de beroemdste voettocht van Nederland is ook prima per fiets af te leggen. Onderweg van Limburg naar Groningen kom je een breed scala aan vaderlandse landschappen tegen. Hoewel de wandelroute 492 kilometer telt, krijg je er op de fiets nog een kleine 100 bij.  Kies voor Camping de Kleine Wolf.

2

Fietsen over spoorlijnen

Door de Eifel loopt de nieuwe, 125 kilometer lange fietsroute over oude spoorlijnen van Aken in Duitsland via Monschau en St. Vith in België uiteindelijk naar Troisvierges in Luxemburg. Dit grensoverschrijdende tracé van de Vennbahn – spoorweg van de Hoge Venen – is een van de langste fietsroutes over spoortracés in Europa. Het loopt langs het Roermeer (Rursee) en langs het Duits-Belgische natuurpark de Hoge Venen. Kies voor Camping Perlenau.

3

Op de Sella Ronda

Op 21 juni 2015, de Sella Ronda Bike Day, is het beroemde traject rond de Sella in Zuid Tirol alleen voor fietsers toegankelijk. Al het gemotoriseerde vervoer is op die dag verbannen. Het volksfeest op wielen gaat elk jaar in een hogere versnelling. Dit jaar zullen opnieuw zo’n 20.000 fietsers van alle leeftijd op de legendarische cols in de Dolomieten te vinden zijn. De tiende uitvoering van de Sella Ronda Bike Day gaat over de vier Dolomietenpassen: de Grödnerpas, de Pordoipas, de Campolongopas en de Sellapas. Kies voor Camping Marmolada.

Dol op je stalen ros

Op een poll op ACSIFreeLife.nl geeft 97 % van de respondenten aan te fietsen tijdens een vakantie op de camping. En niets is dan fijner dan het rijden op je eigen fiets blijkt: de overgrote meerderheid neemt eigen fietsen mee op reis (96%). De andere procent huurt fietsen op de bestemming om de omgeving te verkennen. Slechts drie op de honderd kampeerders raken geen tweewieler aan tijdens hun vakantie.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Deze fietsroutes mag je niet missen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht