ACSI FreeLife

Menu

Achter de schermen bij We zijn er Bijna!

De Max-kampeerkaravaan doet dit jaar Corsica en Sardinië aan voor de populaire kampeersoap We zijn er Bijna!  ACSI FreeLife kreeg van Claudine Everaert, al 13 jaar producent en regisseur van het tv-succes, alvast een kijkje achter de schermen.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
WeZijnErBijna

1. Decor voor de twaalfde editie van We zijn er Bijna! is Corsica en Sardinië. Hoe was de reis?

“Het was weer een geweldige reis en de kampeerders waren behoorlijk tevreden. Het zijn twee prachtige eilanden. Op Sardinië stonden ze op campings die letterlijk op het strand lagen. De eerste tien dagen op Corsica hadden we wat pech met het weer en veel regen. Maar met een hittegolf wil je daar ook niet zijn. De deelnemers werken in 33 dagen best een pittig programma af.”

2. Kun je alvast wat meer vertellen over de groep?

“Het was een bijzonder leuke groep mensen met ook heel uitgesproken types, afkomstig uit alle hoeken van het land. 19 koppels en Koos, een alleenstaande man die al 18 jaar bij ACSI assistent is van de reisleiders. Hij is technisch heel handig en had zijn camper volgeladen met gereedschapskisten. Gelukkig hebben we die nauwelijks nodig gehad. Voor het eerst waren er ook twee honden mee.”

3. De vele We zijn er Bijna!-fans smachten natuurlijk naar alle nieuwe kampeeravonturen. Kun je een tipje van de sluier oplichten?

“Ik vind het altijd lastig om een hoogtepunt noemen, dat kan een goed gesprek zijn of een interessante excursie. Het is allemaal heel ontspannen en gewoon. Het koken van een ei voor de caravan kan al een hele leuke scène opleveren. Qua natuur was de boottocht naar de Maddalena-eilanden in het noorden van Sardinië super mooi.”

WeZijnErBijna
Claudine, rechts, bij de opnames voor We zijn er Bijna!

4. Is de Max-kampeercaravaan door de jaren heen veranderd?

“Er waren dit keer voor het eerst meer campers dan caravans mee. Voor het campingleven maakt dat niet zoveel uit, voor het plaatje soms wel. Als tv-maker vind ik het bijvoorbeeld leuker om met een drone een caravan te filmen dan een camper. Vanuit de lucht zie je dan zo’n wit bolletje achter een auto, terwijl een camper meer op een bedrijfsauto lijkt. En het heeft wat logistieke gevolgen, bijvoorbeeld met eigen vervoer tijdens excursies. Maar dat lossen de deelnemers zelf op door te carpoolen.”

5. Hoe ziet de We zijn er Bijna!-kampeerder er anno 2023 uit?

“De deelnemers worden steeds jonger. Toen we 13 jaar geleden begonnen gingen er ook veel 80+’ers mee, nu zijn het vooral zestigers en zeventigers. Vaak hebben ze een eigen bedrijf gehad en zijn ze nu met pensioen, of ze werken ondanks hun pensioenleeftijd nog lekker door. Het is een andere generatie. Zo hadden de reisleiders tien jaar geleden eens bedacht dat de mannen op Vaderdag pasta zouden koken op de camping. Nou, mannen en koken, dat gaf een tumult! Dat is nu heel anders.”

6. Heeft die verjonging ook gevolgen voor het programma?

“Je ziet wat verschil in de uitjes en hoe ze in het leven staan. De deelnemers hebben meer van de wereld gezien en zijn wat avontuurlijk ingesteld. Voor ons als tv-makers maakt dat geen verschil en het programma verandert automatisch mee. Ons team is puur volgend, als een fly on the wall.”

7. Kampeer je zelf ook?

“De afgelopen 30 jaar heb ik zelf maar één keer gekampeerd, maar als kind heb ik met mijn ouders veel gekampeerd met een tent. Mijn ouders zijn ook jarenlang reisleider geweest voor ACSI Kampeerreizen in Spanje en Portugal. Het was altijd super leuk om hun verhalen te horen. Dat heeft ook wel meegespeeld bij het ontstaan van We zijn er Bijna!

Wezijnerbijna
De avonturen van de Max-kampeerkaravaan zijn al jaren razend populair.

8. Wat is voor jou de ideale vakantie?

“We gaan het liefst op fietsvakantie in Europa. We maken lange fietstochten en vinden het heerlijk om onderweg in B&B’s te verblijven.”

9. Kun je ons een kijkje achter de schermen van We zijn er bijna! geven?

“Mensen zijn vaak verbaasd als ze horen dat ons tv-team uit maar vier personen bestaat. Twee cameramannen, presentatrice Martine van Os en ik. We doen met z’n vieren alle opnames en de montage. Alles bij elkaar ben ik de helft van het jaar aan het werk voor de zes afleveringen van We zijn er Bijna!

10. De kampeersoap is al jaren razend populair. Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

“Het campingleven in al zijn gewoonheid en de prachtige bestemmingen spreken aan. Zelfs de herhalingen scoren een miljoen kijkers. Als het aan ons ligt, gaan we er nog heel lang mee door!”

Meegenieten van alle avonturen?

We zijn er Bijna! is vanaf dinsdag 15 augustus wekelijks te zien op NPO1 om 21.20 uur.

Wil je ook eens op reis met ACSI Kampeerreizen? Kijk dan op acsireizen.nl

Praat mee

Praat mee: Achter de schermen bij We zijn er Bijna!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht