ACSI FreeLife

Menu

Acht unieke musea in Europa

ACSI & cultuurEr zijn tal van musea in Europa waar je eindeloos kan ronddwalen door zalen vol met iconische schilderijen, sculpturen, historische stukken en futuristische installaties. Ik ben uren zoet als ik een bezoekje breng aan het Rijksmuseum, het Louvre of het Dalí-museum. Maar deze zijn bij veel mensen al bekend. Daarom ben ik op zoek gegaan naar musea die uniek zijn in hun soort en nog niet bekend zijn bij het grote publiek.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Guggenheim - Bilbao

Deutsches Currywurst Museum – Berlijn

Duitsers zijn verzot op worsten en dan met name op de alom bekende curryworst. Zo verzot, dat ze zelfs een museum hebben gewijd aan de curryworst! Het leuke is dat dit een interactief museum is, dus je kunt alles aanraken en testen. Ruik aan verschillende specerijen, probeer virtueel een worst te maken of relax even op de speciale ‘worstbank’. En als afsluiter kan je in de Snack Lounge terecht voor een hapje van deze speciale worst.

The Mini Bottle Gallery – Oslo

Christian Rignes begon met het sparen van kleine flesjes toen hij zeven jaar oud was en hij is nooit gestopt. In 2003 richtte hij dit unieke museum in Oslo op. The Mini Bottle Gallery waarborgt ’s werelds grootste collectie aan miniatuurflesjes. De museum beschikt over 53.000 flesjes, waarvan er 12.500 tentoongesteld zijn. Je kunt deze flesjes op maar liefst drie verdiepingen bewonderen en je vindt hier niet alleen mini-bar flesjes, maar ook van die kleine shampootjes. Zeer leuk om te bezoeken als het wat slechter weer is tijdens de kampeervakantie in Noorwegen. Let op: het museum is alleen open op zaterdag en zondag.

Kunsthaus Graz – Graz

Het meest unieke van dit museum is niet binnenin te vinden, maar aan de buitenkant. Kunsthaus Graz is namelijk een architectonisch schouwspel. De bevolking noemt het museum ook gekscherend ‘the Friendly Alien’, omdat het een zeer bijzondere vorm heeft. En als je buiten bent uitgekeken, loop dan vooral even binnen. Want in dit museum in Oostenrijk kan je een keur aan moderne en hedendaagse kunst bewonderen.

Kunsthaus Graz - Oostenrijk

Gelato museum Carpigiani – Bologna

Weer een museum over eten, en nu over ijsjes! Hier kom je tijdens een interactieve tour alles te weten over de Italiaanse ‘gelato’. Aanschouw de evolutie van het ijsje, leer alles over de productie van ijs en ontdek op wat voor manieren ijs wordt gegeten. En er mag ook zeker geproefd worden tijdens een tour!

Muzeum Miniatur – Praag

Dit museum herbergt de grootste collectie miniatuurkunst van Europa. Er zijn maar liefst 29 tentoonstellingen te bezoeken, dus je kunt je hier makkelijk een paar uur vermaken. Bij elk stuk zal je je weer verbazen met hoeveel geduld en precisie de kunstenaars te werk zijn gegaan. Ze vertellen zelfs dat de kunstenaars alleen kunnen schilderen tussen hartslagen door, om ervoor te zorgen dat hun hand stabiel blijft!

Museum of illusions – Ljubljana

Wees klaar voor een avontuur, want jouw gedachten zullen een loopje met je nemen tijdens een bezoek aan dit museum. Je beleeft hier een unieke ervaring waar je perceptie van de werkelijkheid continue op de proef wordt gesteld. Bekijk foto’s met optisch bedrog, ga naar de Vortex-tunnel, loop over een plafond en train je hersenen. Dit is een top museum om te bezoeken met kinderen!

Museum of Illusions

Guggenheim – Bilbao

Ok, deze is niet geheel onbekend, maar ik kon het niet laten om dit prachtige bouwwerk te benoemen. Dit Guggenheim museum in Spanje heeft namelijk een bijzonder design en is ontworpen door Frank Gehry. De structuur van dit gebouw bestaat uit titanium, glas en kalksteen en de vormen van het museum gaan vloeiend in elkaar over. Dit moet je in het echt zien! Bovendien wordt dit museum als een van de belangrijkste musea voor moderne kunst gezien. Kortom: het bezoeken waard.

MuZieum – Nijmegen

Wij leven in een wereld waarbij we continue onze zintuigen gebruiken. Maar stel nou dat een van deze zintuigen je in de steek laat, zoals je zicht. Hoe is dat dan? Hoe beleef je een vakantie of doe je boodschappen? In het MuZieum in Nijmegen ervaar je hoe je ziet en hoe je niet ziet. Hier test jij hoe goed je kan horen, ruiken en voelen, zonder je ogen te gebruiken. Je krijgt een ‘kijkje’ in het leven van iemand die blind is. Een zeer leuke en leerzame ervaring!

Hou je van musea en ga je graag in het najaar kamperen? Dan hebben wij een topaanbieding voor jou! Bestel onze CampingCard ACSI waarmee je met korting kunt kamperen in het laagseizoen en maak automatisch kans op een Time to momo-reisgids naar keuze. In deze gidsen staan onder andere de niet te missen musea in de stad of regio!

Praat mee

 1. VE
  Vera Eeldert

  Goedemorgen
  Wat een mooi museum is
  Dit
  Alleen jammer dat het dicht was en wij er niet terecht konden

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Acht unieke musea in Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht