ACSI FreeLife

Menu

5 stedentrips voor kampeerders

Wil je er gewoon even lekker tussenuit? Kies voor stedentrips; ga kamperen in een Europese stad!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Burgge

Bij een citytrip denk je misschien niet gelijk aan kamperen. En dat terwijl er veel Europese steden zijn waar je gewoon met een caravan of camper terecht kunt, het hele jaar door. ACSI FreeLife presenteert vijf steden binnen een straal van 500 kilometer vanaf Utrecht, mét stadscamping.

5 stedentrips

1

Hasselt (België)

Hasselt wordt ook wel ‘de stad van de Smaak’ genoemd. En niet voor niets. Proef bijvoorbeeld een brok Hasseltse speculaas en breng een bezoekje aan het Jenevermuseum. Kamperen doe je op Oostappen Vakantiepark Hengelhoef. Deze camping ligt precies tussen Hasselt en Nationaal Park Hoge Kempen in. De camping is het hele jaar geopend, al zijn er wel minder faciliteiten open buiten het seizoen. De faciliteiten, zoals het zwembad, de receptie en de supermarkt liggen bij een meer, waar je in de zomer kunt zwemmen (en in de winter misschien wel kunt schaatsen!).

2

Lille (Frankrijk)

Lille is meer dan de stad waar je in de file staat op weg naar Zuid-Frankrijk. Kleine straatjes, sfeervolle pleinen en een Bourgondische levensstijl. Lille is de moeite van het ontdekken waard. Het is een Franse stad, maar doet behoorlijk Belgisch aan. De stad ligt dan ook bijna op de grens met België en de dichtstbijzijnde camping ligt dan ook in Tournai, België. Camping de l’Orient is netjes en het hele jaar door geopend. Met de auto of camper ben je in een halfuur rijden in het centrum van Lille. Ook de trein brengt je in een halfuur naar de stad.

3

Bremen (Duitsland)

Bremen is niet echt een toeristische trekpleister. En dat maakt de stad nou eigenlijk juist zo leuk. Zo krijg je een echt inkijkje in het Duitse stadsleven. En vergis je niet, er zijn meer dan genoeg interessante bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de 13e eeuwse kathedraal, het historische stadsplein en het beeld van de Bremer stadsmuzikanten. Aan de rand van de stad, vlakbij de universiteit, ligt Hansecamping. Vanuit hier heb je een goede verbinding met het openbaar vervoer naar de stad Bremen.

4

Parijs (Frankrijk)

Parijs mag in deze lijst van Europese citytrips natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard bezoek je de Eiffeltoren, kijk je naar de Mona Lisa in het Louvre en wandel je onder de Arc de Triomphe door. Ook een aanrader als je voor 29 februari naar Parijs gaat: de expositie ‘Picasso en de hedendaagse kunst’ in het Grand Palais. Hier zie je werken van onder andere Pablo Picasso, David Hockney en Andy Warhol. Kamperen doe je aan de oever van de Seine, bij Camping Indigo Paris. Vanaf hier ben je snel in de stad. De pendelbus brengt je vanuit de camping naar het metrostation.

5

Brighton (Engeland)

Brighton, daar wil je toch heen in de zomer? Met een gin-tonic op het terras, flaneren over de pier en ’s avonds met zijn allen rond een kampvuurtje aan het strand. Maar Brighton is misschien nog wel aantrekkelijker in de winter, wanneer het massatoerisme haar heil ergens anders zoekt. Zeker als het sneeuwt en de Victoriaanse gebouwen voorzien zijn van een serene witte deken. Aan de rand van het centrum vind je Camping Sheepcote Valley. Via de boulevard wandel je in ongeveer een halfuur naar de stad. Ook rijden er geregeld bussen.

In ons magazine, ACSI FreeLife 1-2016, hebben we nog vijf extra stedentrips uitgelicht: Brugge, Koblenz, Londen, Hamburg en Straatsburg. Bovendien delen alle redacteuren van ACSI FreeLife hun geheimtips. Zo ontdek je iedere stad op een heel andere manier! Bestel het magazine online.

bestel magazine

Praat mee

 1. JB
  J. van Brussel

  Bij het artijek van Hasselt in België is een foto geplaatst van Hasselt in Overijssel, ook een heel mooie stad!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: 5 stedentrips voor kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht