ACSI FreeLife

Menu

5 alternatieven voor privé-sanitair

Wie tot 1 juli op een Nederlandse camping kampeert, moet in verband met de coronamaatregelen eigen sanitair hebben. Maar wat zijn de mogelijkheden als je kampeermiddel niet is uitgerust met deze luxe en je geen kampeerplek hebt met privé-sanitair? ACSI FreeLife zet 5 creatieve privé-sanitair alternatieven op een rijtje.

Auteur
Sander Cox
Datum
7
7
ReactiesPraat mee
Privé-sanitair dixie
  1. All-in-sanitairpakket

RCN Vakantieparken – dat 17 campings in Nederland en Frankrijk onder beheer heeft – zoekt het in een all-in-sanitairpakket. RCN heeft daarvoor de samenwerking gezocht met kampeerwinkel Teun en toiletfabrikant Thetford. Met de Porta Potti haalt de kampeerder een praktisch en duurzaam draagbaar toilet in huis dat niet hoeft te worden aangesloten op een afvoer- of watersysteem. De kampeerder is daardoor flexibel en zelfvoorzienend. Daarnaast zorgt dit voor minder drukte bij de sanitairgebouwen als die straks weer open gaan.

  1. Mobiele toilettent

De Nederlandse bedrijven Reda Tenten en Umefa hebben begin mei de handen ineengeslagen met de ontwikkeling van een toilettent. De Compact-versie voor de trekkende kampeerder is snel op te zetten en is voorzien van het hoogwaardige tentdoek van TenCate uit Nijverdal.

Reda Toilettent Compact

De toilettent van Reda Tenten en Umefa is naar eigen wens uit te breiden met onder andere een chemisch toilet en douche.

De tent wordt geleverd met een stalen 22 millimeter  frame. Dit frame wordt net als de tent volledig gemaakt in Nederland. De toilettent is 210 centimeter hoog en zowel 90 centimeter breed als diep en verkrijgbaar in de kleuren antraciet, grijs en donkergrijs. Het mobiele onderkomen kan geleverd  worden met chemisch toilet, douche, en toiletaccessoires in de vorm van een toiletrolhouder en -vloeistof.

  1. Dixieland

Mobiele toiletten, beter bekend als Dixies, zijn op verschillende campings een makkelijke uitkomst om te voldoen aan de coronaregels. Zo is camping de Lievelinge in het Gelderse Vuren is samen met onder andere camping De Zilveren Maan in De Westereen een van de campings met dixie-toiletten. ‘Gelukkig kun je altijd nog naar Dixieland op de Lievelinge. Straks iedereen zijn eigen toiletvoorziening en anderhalf uur privé douchen in je eigen cabine. Hoopvol in afwachting van jullie komst!’, schrijft de camping bij de foto op hun Instagram.

  1. Last-minute privé-sanitair bouwen

Toiletgebouw gesloten? Dan bouwen we toch gewoon privé-sanitairruimtes, dachten ze bij camping Norgerberg in het Drentse Norg. De bouw van nog meer eigen sanitairruimtes stond op de planning voor aankomende winter. Door de coronacrisis zijn de bouwvakkers een halfjaar eerder aan de slag gegaan. Kan de camping dit voorseizoen tenminste toch nog wat gasten kwijt.

  1. Solardouche

Voor de snelle douchers is de oplossing vaak zo voorhanden. Je blaast een peuterzwembadje op, hangt een douchekraan aan een standaard en klaar is kees. Gaat een koude douche voor jou te ver? Dan kan je daar zelf eenvoudig voor zorgen met speciale solardouchezakken. Je vult de zak ’s ochtends met water,  hangt ‘m op aan je zelfgebouwde douchecabine en na een zonnige dag kan je aan het einde van de middag aangenaam douchen.

privé-sanitair solar doucheDe zelfgemaakte solardouche die voorzien is van 3 douche
zakken én verlichting

Zorg er wel voor dat je het water ergens in opvangt om te voorkomen dat het douchewater op het kampeerveld belandt. Dat laatste is namelijk tegen de regels. Zou toch wel erg zonde zijn als je daarna je eigen douchecreatie weer moet afbreken. Daarom is het net als met de toilettent van Reda verstandig om een kampeerplek te reserveren met waterafvoer.

Deel jouw privé-sanitair alternatief

Ben jij nog een creatieve sanitair oplossing tegengekomen die het vermelden waard is? Laat het ons dan hieronder weten!

Hoofdfoto boven aan het bericht: Camping de Lievelinge

Praat mee

  1. A

    Douchen met solarzak voor warm water en staan in een honden zwembadje van de action windscherm er om heen, gaat prima, plassen in de emmer en grote boodschap in een zak.

    Reageer
    1
    0
  2. E
    Elisabeth

    We hebben een porta portie en een wc tent gekocht. Toen we de tent achter de caravan hadden staan kwam de beheerder ons zeggen dat dit verboden is omdat dit overlast voor de andere kampeerders zou geven. We mochten met afbreken wachten tot de volgende ochtend. We hebben de tent toen zonder stokken aan de scheerlijnen opgehangen in de voortent. Je begrijpt dat we dit eigenlijk heel raar vinden omdat de overige kampeerders in hetzelfde schuitje zitten en vragen ons af of dit zomaar verboden kan worden op deze manier. Wassen doen we in de caravan .

    Reageer
    0
    0
  3. EA
    Els en Peter van Andel

    Wij hebben een camper en hebben voor het gemak een multi anker (zuignappen voor luifel of douche)set gekocht plus douchekop klem. We halen de douche door het badkamerraampje naar buiten en klemmen deze in de houder en douchen buiten in zwembroek/ bikini. Bij mooi weer heerlijk. Wel biologische producten gebruiken of in een plastic krat gaan staan om het water op te vangen.

    Reageer
    1
    0
  4. EA
    Els en Peter van Andel

    Wij hebben een camper en hebben voor het gemak een multi anker zuignappen voor luifel of douche)set gekocht plus douchekop klem. We halen de douche door het badkamerraampje naar buiten en klemmen deze in de houder en douchen buiten in zwembroek/ bikini. Bij mooi weer heerlijk. Wel biologische producten gebruiken of in een plastic krat gaan staan om het water ip te vangen.

    Reageer
    0
    0
  5. J

    Wij gebruiken Zwitsal natte washandjes en indien mogelijk douchen. Dat kan ook met onze solardouchezak zijn.
    Verder gebruiken we een plasemmer, die we legen bij de chemistoiletfacilities, en een toiletemmer waar we een zak in hangen die we dichtgeknoopt bij het vuilnis deponeren.

    Reageer
    1
    0
  6. T

    Wij hebben alleen een eenvoudig chemisch toillet. In nood gebruiken we die ook voor de grote boodschap. We doen dan een plastic zak in de toillet.

    Reageer
    2
    0
    1. a

      Hebben wij ook gedaan toen we terug kwamen van de overwintering in Spanje. Lockdown Spanje en Portugal.
      Gas en water en geen stroom. Alles is goed gegaan.
      Drie dagen reizen.

      Reageer
      0
      0

Praat mee: 5 alternatieven voor privé-sanitair

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht