ACSI FreeLife

Menu

11 camping-lifehacks, creatieve oplossingen voor kampeerders

Je kan nog zoveel luxe hebben aan bord van je kampeermiddel, met creatieve oplossing kan je het jezelf een heel stuk gemakkelijker maken op de camping. ACSI FreeLife licht er 11 camping-lifehacks uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
camping lifehacks

1. Niet struikelen

De scheerlijnen van je tent zijn vaak slecht zichtbaar. Snijd gewoon een stuk van een zwemnoodle af, snijd hem in de lengte open en vouw het stuk om het onderste deel van de lijn. Om de scheerlijnen te markeren, kan je ook reepjes stof of een felgekleurde plastic zak gebruiken. Knip hier repen van en knoop er een paar op verschillende hoogtes aan de scheerlijn.

2. Waterstop

Je wilt op de camping de afwas doen, maar in de wasbak ontbreekt de afvoerstop? Je kan hem gewoon vervangen door een met water gevuld diepvrieszakje! Als je klaar bent met afwassen, laat je het zakje leeglopen en bewaar je hierin je afwassponsje.

camping lifehacks

3. Het blijft stil

Als je het bestek voor vertrek met elastiek samenbindt, heb je geen last van klepperend bestek in je la. Leg alle vorken dezelfde kant op en doe het elastiek eromheen, doe hetzelfde met alle andere bestekonderdelen.

4. Wasdag

Je kan de was met veel moeite met de hand doen. Maar je kan ook een schone lege emmer pakken, de vuile was erin doen, warm water en waspoeder toevoegen en een paar keer stevig met een ontstopper pompen. Vervolgens herhaal je alles nog een keer met schoon water. Als je een emmer met deksel hebt, kan je die gebruiken als spatscherm. Maak een gat in het deksel en steek de ontstopper erdoorheen.

5. Orde in de doucheruimte

Een hangende schoenenorganizer kan je prima ophangen in de doucheruimte van je caravan. Je kan er je haarborstel, zonnebrandcrème en douchegel een vaste plek geven – ook tijdens de autorit. Zo’n organizer kan je ook in de voortent of aan een boom ophangen, bijvoorbeeld voor je kookspullen.

6. Wc-poetser

De wc-potten van mobiele toiletten zijn veel kleiner dan je porseleinen troon thuis. Om die reden is een gewone wc-borstel veel te groot. In plaats van een dure speciale borstel uit de winkel met kampeerartikelen kan je ook kiezen voor een goedkope afwasborstel. Die borstels hebben vaak een ophangoogje, zodat je ze na gebruik naast het toilet aan een plakhaakje kan ophangen om te drogen.

7. Haringtrekker

Soms is het lastig om tentharingen weer uit de grond te trekken. Een lepel is je helper in nood. Je kan de haring door middel van de hefboomwerking uit de grond trekken. Als je een verfroller bij de hand hebt, kan je ook die gebruiken. Trek de rol van de greep, stop de houder onder de tentharing en trek hem dan met een stevige ruk uit de grond. Het lukt uiteraard ook met een andere tentharing.

camping lifehacks

8. Op ieder potje past een deksel

Schroefduimen kan je gebruiken om je pannendeksels veilig onder te brengen – ook tijdens het rijden. Bevestig twee schroefduimen onder het deksel en nog een aan de bovenkant. Zo kan je op elke kastdeur twee pannendeksels bevestigen.

9. Handig

Soms is het een behoorlijk lastig karwei om de voortent aan de caravanrail te bevestigen, vooral als je zelf wat kleiner bent of je camper erg hoog is. Rijg in een ring aan het eind van de voortent een koord en bevestig aan de andere kant van het koord een stang/greep naar keuze (bijvoorbeeld van een vlieger).

Op die manier kan je de voortent eenvoudig vanaf de grond in de rail schuiven. In plaats van een koord of draad kan je ook de krukstang van een luifel nemen. Als het uiteinde van je voortent geen ring heeft, maak er dan een met een zeilring die je in een gespecialiseerde campingwinkel vindt.

10. Bestekmandje light

Een flesdrager van karton is prima geschikt als mandje voor bestek, servetten en andere keukenspullen. Na de vakantie kan je hem ruimtebesparend opvouwen. Karton is licht, maar niet watervast. Als je de flesdrager ook de volgende vakantie weer wil gebruiken, spuit er dan eerst overal blanke lak op.

Camping lifehacks

11. Voorkom aantasting door muizen

Als je de ventilatiegaten in de bodem van je caravan afdekt met aluminiumgaas, hebben muizen op zoek naar onderdak nagenoeg geen kans. Controleer regelmatig of de afdekkingen nog stevig vastzitten en onbeschadigd zijn.

Camping & outdoor tips en tricks

Meer van dit soort creatieve kampeeroplossingen vind je in het boek Camping & Outdoor Tips en Tricks. Want of je nu met de tent, caravan of camper gaat kamperen, improviseren is erg belangrijk. Dit boekje dat te koop is voor € 15,95 staat vol met praktische tips en tricks. Een musthave voor iedere kampeerder!

Camping & outdoor, tips & tricks

Deel jouw lifehack voor op de camping

Staat jouw creatieve kampeeroplossing er niet tussen? Dan zijn wij razend benieuwd naar jouw lifehack. Deel jouw reactie onder aan dit bericht en je vind jouw creatieve vondst binnenkort terug in ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

 1. JG
  J.P. Geelhoed

  Caravanspiegels op de auto bevestigd aan de autospiegels klappen soms terug bij passerende autos. Eenvoudig op te lossen door tussen de autospiegel en de carrosserie een passend blokje te bevestigen dmv plakband of touwtje, de spiegels kunnen dan geen kant op.

  Reageer
  0
  0
 2. F
  F.Visser

  Voor het reinigen van mijn vuilwatertank gebruik ik altijd een afwastablet, oplossen in wat heet water en hij wordt heel mooi schoon.

  Reageer
  2
  0

Praat mee: 11 camping-lifehacks, creatieve oplossingen voor kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht