ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Gezinskampeerders Jura 2023!

Logo ACSI FreeLife TestTourKamperen is voor de familie De Vries uit Ermelo synoniem aan een vouwwagen. Hun 25 jaar oude Jamet is tijdens vakanties hun vaste, mobiele onderkomen. Tijdens de ACSI FreeLife TestTour naar de Jura is alles anders en maken Gerbrand, Linda, Tessa, Bente en Sam voor het eerst kennis met het caravankamperen als testteam Gezinskampeerders.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour 2023 Jura_testteam Gezinskampeerders_met vijven in het zonnetje

Caravandebuut

Het onderweg zijn met een caravan kun je wel aan Gerbrand overlaten. Als vrachtwagenchauffeur is Gerbrand in het bezit van alle rijbewijzen en rijdt hij heel Nederland door om bouwmaterialen zoals graafmachines af te leveren. Dan kijk je niet meer op of om voor een bochtje achteruit met een auto-caravancombinatie. Linda staat drie-en-een-halve dag per week voor de klas als docent Nederlands op een middelbare school om de hoek. Tot twee jaar geleden had Linda nog een heel andere baan als jurist in het bouwrecht.

Eerste keer in de Jura

De Gezinskampeerders uit Ermelo hopen tijdens de TestTour ’te onderzoeken of een caravan de kampeerervaring beter of slechter maakt’. Daarnaast kijkt de familie er naar uit om in de Jura nieuwe plekken en activiteiten te gaan ontdekken. Linda: “We zijn nog nooit in de Jura geweest. Ik weet er niet veel meer van dan dat het een bergachtig gebied is op de grens met Zwitserland. Op vakantie proberen we bijna iedere dag wel iets actiefs te doen zoals wandelen en fietsen.” Gerbrand helemaal, die verheugt zich een week voor vertrek richting de Jura al op de plaatselijke mountainbikepaadjes.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Linda vertelt: “Gerbrand heeft in zijn kindertijd gekampeerd met zijn ouders en twee zussen, vrij primitief met een tentje, klein gaspitje en de koelelementen in de vriezer van camping. Ik ging vroeger met mijn ouders, twee broers en een zus wel naar campings, maar dan naar een kant-en-klare tent. Op de middelbare school ben ik met een vriendin en haar familie op kanotocht geweest in Polen. Onze kampeerspullen namen we mee in de kano en dan voeren we elke dag weer verder.

Met ons eigen gezin kamperen we sinds 2020 met een vouwwagen. In 2020 zijn we naar Brabant geweest. Er was toen een hittegolf en nog veel coronamaatregelen, zoals reserveren voor het zwembad. Het kamperen beviel ons allemaal erg goed. In 2021 hebben we gekampeerd in Zeeland op camping Scheldeoord en op de terugweg een paar nachten op een boerencamping in Brabant. In 2022 zijn we voor het eerst naar het buitenland geweest. We verbleven in de Vendée in Frankrijk. Tussendoor hebben we een keer met Hemelvaart gekampeerd in Drenthe. Dit was niet zo’n succes, het was toen heel koud en nat weer.”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie? Wat maakte deze vakantie zo mooi?

“We twijfelen tussen de eerste kampeervakantie in Brabant en de vakantie van afgelopen zomer. Brabant was superleuk, omdat het onze eerste kampeerervaring was. Het was heerlijk weer, we stonden op een leuke camping met veel activiteiten en de kinderen waren dolenthousiast over het kamperen. We sloten de vakantie toen af met een weekendje Efteling met hotel, waarbij we de vouwwagen op het parkeerterrein van het hotel stalden. Vorig jaar was fantastisch, omdat we voor het eerst naar het buitenland gingen met de kinderen. Dit was een unieke ervaring voor ze en het leven op het strand beviel ze heel erg goed.”

Met welk(e) kampeermiddel(len) hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?

“Als gezin alleen met de vouwwagen, een Jamet Louisiana. In onze kinder- en tienertijd met een tentje.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor de ACSI FreeLife TestTour?

“Onze vouwwagen is een oudje en aan vervanging toe. We zijn dus benieuwd hoe het is om met een caravan op pad te gaan, zodat we kunnen vergelijken. Ook lijkt het ons leuk om een reis te ondernemen die we niet zelf hebben uitgekozen. Een beetje uit onze comfortzone zeg maar, om zo activiteiten en plaatsen te zien waar we zelf waarschijnlijk niet zo snel op zouden komen.”

Wat is voor jullie belangrijk aan de LMC Tandero 480 D? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik van deze caravan?

“We gaan letten op het comfort en het gebruiksgemak van de caravan. Met de vouwwagen is kamperen wat meer een uitdaging, zonder koelkast, toilet et cetera. We zijn benieuwd hoe we het extra comfort ervaren en of dat onze kampeerbeleving verrijkt of juist niet. Het opzetten en inrichten van de vouwwagen kost best wat tijd. We denken dat een caravan in dat opzicht makkelijker is en zullen dus kijken of dat echt zo is.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“Onze ideale dag heeft twee mogelijkheden: een relaxte dag op de camping met zwemmen, lezen, mountainbiken, spelletjes spelen en uitrusten of juist een dag waarop we op ontdekking gaan en dingen ondernemen of bezoeken. We wisselen dit dan ook af tijdens onze vakanties. In elk geval begint de dag met z’n vijven aan een ontbijtje met verse broodjes en eindigt hij met een spelletje voor de tent.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“We gaan het liefst naar plekken waar we nog niet eerder zijn geweest en nu we het buitenland hebben ervaren, willen we meer zien. Frankrijk vinden we leuk, maar ook de Scandinavische landen, Duitsland, Kroatië en Oostenrijk lijken ons leuk. Engeland willen we ook bezoeken, omdat daar familie woont. In ieder geval zoeken we plekken met zwemmogelijkheden!”

Ontdek de spectaculaire activiteiten van familie De Vries in de Jura

Nieuwsgierig naar de avonturen van familie De Vries in het Juragebergte? Dan verklappen we alvast wat je kunt verwachten. Zo maakten Linda en Gerbrand samen met hun drie kinderen een kanotocht over de rivier de Loue. Daarnaast bezocht de familie de prehistorische dierentuin Dino Zoo en gingen Linda, Gerbrand, Tessa, Bente en Sam op ontdekking in Pays de Gex.

Bekijk de video

Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour Jura? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal of lees alle artikelen over de Gezinskampeerders op onze site.

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Gezinskampeerders Jura 2023!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht