ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Actieve Levensgenieters Jura 2023!

Logo ACSI FreeLife TestTourHoeveel nachten heb jij dit jaar al op de camping gestaan? Bert en Veronique uit Leopoldsburg houden het precies bij. In 2022 stond de teller op 107 overnachtingen en 22 campings. Dit jaar gaan ze daar overheen, met dank aan zeven ‘bonusovernachtingen’ in de Jura. De vrolijke Vlamingen vormen dit jaar namelijk testteam Actieve Levensgenieters tijdens de ACSI FreeLife TestTour naar de Franse Jura.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour 2023 Jura_testteam Actieve Levensgenieters_Bert Véronique op de boot

Lekker eten en bergwandelen

Lekker eten staat bij de caravankampeerders op één. Als kok – vroeger zelfs in een Michelin-restaurant – trakteert Bert zichzelf en zijn vrouw maar wat graag op culinaire hoogstandjes. Bert heeft altijd als kok in verschillende restaurants gewerkt en is nu kok bij een zorginstelling. Bovendien is Bert bekend als campingkok. Voor ACSI FreeLife speelde hij de hoofdrol in de achtdelige kookrubriek Haute Camping.

Véronique werkt in een dagcentrum als opvoedster en logistiek medewerker voor mensen met een lichte tot matige beperking. Het testteam is graag in de bergen, dus de twee zullen zich in de Jura als een vis in het water voelen. Naast dat ze regelmatig op de pedalen staan, gaan hun wandelschoenen en -stokken steevast mee naar de camping voor een pittige bergwandeling. De Actieve Levensgenieters kijken vooral uit naar “een flinke dosis adrenaline tijdens de activiteiten en de mogelijkheid om de streek beter te leren kennen.”

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“Ik (Bert) ben vroeger regelmatig met de camper van mijn ouders op vakantie geweest. Daarbij heb ik ook nog zeven jaar achter elkaar meegedaan aan een trektocht van een week door de Franse Alpen. Met alleen een rugzak en een simpel iglotentje. We overnachtten toen op de besneeuwde bergtoppen. Sinds we onze eigen caravan hebben, zijn we zelden nog thuis te vinden. We proberen er zoveel mogelijk op uit te trekken. En tot nu toe lukt dat best goed. We houden per jaar precies bij hoeveel nachten en op welke camping we hebben gestaan. In 2022 waren het er 107 en in 2023 gaan we daar zeker overheen”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie? Wat maakte deze vakantie zo mooi?

“De TestTour van 2021 in het Berner Oberland (waarin Bert en Véronique een van de hoofdrollen speelden als team Levensgenieters red.). Dit waren niet de allermooiste campings, maar wel een super leuke vakantie in een prachtige omgeving. We hebben er mooie herinneringen en vooral leuke vrienden voor het leven aan overgehouden.”

Met welk(e) kampeermiddel(len) hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?

“Berts ouders hadden een camper. Naast de caravan en stacaravan hebben we vorig jaar een rondreis gemaakt met een tent. Het grote voordeel is dat je een stuk makkelijker van A naar B kunt rijden dan met een caravan aan de trekhaak.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor de ACSI FreeLife TestTour?

“De TestTour van 2021 in het Berner Oberland was ons zo goed bevallen dat we ons nogmaals hebben aangemeld. We voelen ons ontzettend vereerd dat we opnieuw mee mogen met de TestTour 2023 naar de Jura.”

Wat is voor jullie belangrijk aan de Bürstner Premio 455 TS? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik van deze caravan?

“Dit zijn voor ons de vijf belangrijkste punten waar we op gaan letten:

  1. Gedrag achter de wagen (baanvastheid)
  2. Praktische indeling
  3. Kwaliteit/afwerking interieur
  4. Opbergruimte
  5. Verlichting/gezelligheid”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“Een heerlijk uitgebreid ontbijt, gevolgd door een actieve bezigheid zoals een wandeling of een fietstocht. Daarna zoeken we op de plaatselijke markt naar lokale specialiteiten en gaan we tijdens een uitstapje in een restaurant voor een lichte lunch. Terug op de camping genieten we van een uitgebreid avondmaal, dat wordt klaargemaakt door de privékok van Véronique ;-). Daarna lezen we nog wat en genieten we na van de dag.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“Kleine eenvoudige campings in verschillende Europese landen.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“Een flinke dosis adrenaline tijdens de activiteiten. De mogelijkheid om de streek beter te leren kennen. Voor de rest gaat het genieten worden vanaf dag één en gaan we een mooie tijd doorbrengen met het andere testteam.”

Ontdek de spectaculaire activiteiten van Bert en Véronique in de Jura

Nieuwsgierig naar de avonturen van Actieve Levensgenieters Bert en Véronique in het Juragebergte? De Vlamingen maken een avondwandeling met een kaasfondue van lokale kazen in een berghutje als afsluiter.  Op de Col de la Faucille roetsjen ze met een kabelbaan in een halve minuut naar beneden om 300 meter lager de voeten weer aan de grond te zetten. Als derde maken Bert en Véronique allebei hun via ferrata-debuut rondom Fort l’Ecluse van waar ze een spectaculair uitzicht hebben op het Rhônedal en het meer van Geneve.

Bekijk de video

Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour Jura? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Actieve Levensgenieters Jura 2023!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht