ACSI FreeLife

Menu

Afdalen met de steilste zipline van Frankrijk

ACSI FreeLife TestTour logoTijdens een vakantie in het Juragebergte kun je niet om de Col de la Faucille heen. Boven op deze bergpas in het zuiden van de Jura ligt skioord Monts Jura, een pretpark voor durfallen en wandelaars met verrekijkers.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour Jura_Col de la Faucille_zipline_team Actieve Levensgenieters

Wielerliefhebbers kennen de ruim 1.300 meter hoge Col de la Faucille waarschijnlijk door de Tour de France. Deze puist van de Jura zat al meer dan veertig keer in het parcours van ’s werelds grootste wielerwedstrijd. De omgeving van deze col heeft echter zoveel te bieden dat je er ook in de zomer makkelijk een hele dag kunt vertoeven.

Roetsj naar beneden!

Zo heeft dit skioord een 1.365 meter lange rodelbaan en de steilste zipline van Frankrijk. Binnen een halve minuut roetsj je naar beneden om driehonderd meter lager weer de voeten aan de grond te zetten. Wandelaars kunnen vanaf de Col de la Faucille kiezen uit verschillende routes, waaronder Les deux Montrond. Boven heb je een ongekend weids schilderij-uitzicht over het meer van Genève en de Alpentoppen én kun je prachtig picknicken.

Meer TestTour Jura

Meer zien van de TestTour in het Juragebergte? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Afdalen met de steilste zipline van Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht