ACSI FreeLife

Menu

Deze 4 plekken in Pays de Gex mag je niet missen

Logo ACSI FreeLife TestTourTussen het Juragebergte en het meer van Genève bevindt zich de Valserine-vallei, ook wel bekend als Pays de Gex. Dit onbekende berggebied leent zich prima voor gezinskampeerders zoals familie De Vries uit Ermelo die vanaf camping Le Valserine de regio verkennen. Deze vier plekken en activiteiten mag je niet overslaan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour Jura_testteam Actieve Levensgenieters_uitkijken met verrekijker vanaf de Col de la Faucille

1. De oase van Pays de Gex

Bergen en bos genoeg in Pays de Gex. Juist daarom is het meer van Cessy op een kwartiertje rijden van hoofdstad Gex een populaire wandelplek bij de Gessoisen, zoals mensen uit de Gex-regio worden genoemd. De uitzichten mogen er ook zijn. Aan de ene kant kijk je uit op de bergen van de Jura en aan de andere kant liggen de nog hogere Alpenpieken. De wandelroute rond het kleine meer is nog geen kilometer lang, een ideale afstand met kleine kinderen. Helemaal als je bedenkt dat er picknicktafels aanwezig zijn. Bovendien gooien de vissers hier graag hun hengel uit. Met een beetje geduld en geluk sla je een karper, snoek of forel aan de haak.

TestTour Jura_testteam Actieve Levensgenieters_meer van Cessy_© N. GascardHet meer van Cessy

2. De bergen in met ezel Ali

Voor de adrenaline-activiteiten als rodelen en ziplinen moet je op de Col de la Faucille zijn. Toch kun je hier ook terecht voor iets rustgevends: ezelwandelen. Samen met pakezel ‘Ali’ en een gids volg je wandelroutes als de Petit en Grand Montrond. Onderweg stuit je op de meest spectaculaire uitzichten van de regio zoals het meer van Genève en de besneeuwde Alpentoppen. Bovendien wordt er een picknick verzorgd. Weer eens wat anders dan paardrijden!

TestTour Jura_testteam Actieve Levensgenieters_ezelwandelen_©Stéphanie THOMASEzel Ali

3. Kasteel met Alpenhypnose

Als je met mooi weer op het terras zit van Château de Ferney-Voltaire weet je niet waar je moet kijken. Vanaf het kasteelterras word je gehypnotiseerd door een levensechte screensaver van besneeuwde Alpentoppen. En dan zou je het kasteel bijna vergeten. Dit achttiende-eeuwse château, dat nog net in Frankrijk ligt, is in 2018 compleet gerenoveerd en was ooit het onderkomen van de beroemde Franse filosoof Voltaire. Wie het kasteel echt goed wil leren kennen, kan kiezen voor een zelfgeleide rondleiding of een begeleide tour. In de schoolvakanties staan er voor kinderen van 6 tot 12 jaar speciale activiteiten en workshops op het programma.

TestTour Jura_testteam Actieve Levensgenieters_kasteel Voltaire_© Didier PlowyChâteau de Ferney-Voltaire

4. Zomerse wandeling met sledehonden

Wanneer het landschap van het Juragebergte in de winter wordt bedekt door een dikke laag sneeuw, kun je bij Qimmiq Adventure in Mijoux prachtige hondensledetochten maken. Maar ook in de zomer moeten de overmoeibare sledehonden hun energie kwijt. In deze periode van het jaar kun je hier terecht voor cani-rando. Tijdens de TestTour maakte de familie De Vries voor het eerst kennis met deze activiteit waarbij je gaat wandelen met een sledehond terwijl je door middel van een harnas en riem met elkaar bent verbonden. Het is een leuke en actieve manier om de natuur de ontdekken.

Bekijk de video

Benieuwd naar de bewegende beelden van het cani-rando? Bekijk dan de video die je hierboven kunt aanklikken. Meer zien van de TestTour in het Juragebergte? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Deze 4 plekken in Pays de Gex mag je niet missen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht