ACSI FreeLife

Menu

Zeilen op de Adriatische Zee

Logo ACSI FreeLife TestTourVoor fietsfanaat Mark en volleybalster Eva is zeilen een nieuw fenomeen. De Actievelingen houden van ‘adrenalinesporten’ en of dit ook in die categorie valt, ontdekken ze op de Adriatische Zee.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Emilia-Romagna_zeilen

Waar kun je op een snikhete zomerdag nou beter zijn dan op zee? Bij zeilschool Centro Velico in Punta Marina Terme – op het strand vlak bij camping Adriano, waar de camper van Eva en Mark staat – wacht instructeur Enrico Montanari het duo op. Na een korte instructie waden ze door de branding naar een hagelwit kielbootje. Er staat vandaag best een straf briesje. Prima zeilweer!

TestTour Emilia-Romagna_zeilen

Al verrassend snel scheert de boot over de golven. Eva en Mark bedienen de fok, het voorste zeil. En al snel mogen ze ook het roer van Enrico overnemen. Laveren over de golven is echt weer iets heel anders dan over de weg, merken ze al snel. Het roer is erg gevoelig en voordat je het weet, vaar je ineens een heel andere koers. “Voor beginners doen ze het zeker niet slecht”, prijst Enrico de nieuwbakken zeilers.

Regatta’s

Enrico kan het weten, met zijn 24 jaar heeft hij er al een zeilcarrière van zo’n twintig jaar op zitten. Hij nam zelfs namens Italië deel aan regatta’s, internationale zeilwedstrijden. Misschien ook wel de droom van de jochies op zeilkamp die hun optimisten links en rechts van de instructieboot behendig door de golven manoeuvreren.

Na anderhalf uur zeilen stappen Eva en Mark weer het strand op. Zijn ze na hun zeildebuut ‘overstag’? “Het ziet er van afstand zo makkelijk uit, zo’n boot die wordt meegevoerd door de wind, maar je moet echt continu geconcentreerd zijn.” Hoe het was? “Devastante!”, is Enrico ze voor. Oftewel: gruwelijk goed!

7O2A0025 scaled e1700836214156

Watersport in Emilia-Romagna

Langs de kust van Emilia-Romagna vind je veel aanbieders van watersporten. Zeilschool Centro Velico heeft een uitgebreid aanbod van zeilcursussen, geschikt voor zowel beginners als ervaren zeilers. Je kunt er ook les nemen in een catamaran en in windsurfen. Een zeilles van anderhalf uur voor twee personen kost € 70.

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Lees alle artikelen over de Actievelingen op acsifreelife.nl. Of bekijk alle video’s van de testteams en activiteiten op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Zeilen op de Adriatische Zee

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht