ACSI FreeLife

Menu

Dit vonden de Actievelingen van de TestTour in Kroatië

ACSI FreeLife TestTour logoAls heuse kampeerinfluencers met hun eigen YouTube-kanaal willen Alie en Nellie alle facetten van het campingleven natuurlijk zelf meemaken. Zelf bezitten ze een minicaravan, voor de TestTour Kroatië gingen ze voor het eerst op pad met een buscamper. Hoe bevielen de Bürstner Copa C 500 en de regio Istrië het actieve duo uit Urk?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Aktief 9468

Istrië met de testcamper Bürstner Copa C 500

Alie werd van Istrië ‘heel blij”. “Wij waren hier nog nooit geweest, dus we waren wel heel benieuwd. Vooral de kust is prachtig. Wat ik leuk vind aan de hele regio, is de diversiteit. Of je nu een dagje naar het strand wil of het binnenland in, het is qua afstand allemaal heel goed te doen.” “Er zijn veel leuke dorpjes, met kleine straatjes en terrasje waar je ook heerlijk kunt eten”, vult Nellie aan. Met de compacte camper was het comfortabel toeren. “Hij rijdt heerlijk en is heel flexibel. Het is een kwestie van hefdak neer en gaan!”

Kajakken bij Kaap Kamenjak

Voor een avontuurlijke kajaktocht zakten Alie en Nellie af naar het ruige en ongerepte schiereiland Kaap Kamenjak, een watersportwalhalla in het zuiden van Istrië. Ze peddelden langs de grillige rotskust met helderblauwe baaien. Het duo legde hun kajak even aan bij een in de rotsen verborgen grot en ontdekte een betoverend natuurlijk binnenzwembad. Een fantastische, sportieve ochtend, vonden Alie en Nellie. “Zelf hebben we ook een kano, maar hier varen was echt super mooi.”

Parenzana-mountainbikeroute

Op mountainbikes legden de actievelingen twintig kilometer af over keiige paden waar vroeger een spoorlijn lag. Een klein deel van de Parenzana-route, die in totaal 123 kilometer lang is en loopt van Triëst in Italië naar Poreč in Istrië. De route, met onderweg veel viaducten en tunnels, is een aaneenschakeling van fraaie uitzichten over oude dorpjes, uitgestrekte bossen, wijn- en olijfgaarden. In de verte doemt de Adriatische Zee op.  “Thuis fietsen we ook veel, maar dit landschap zien we eigenlijk nooit”, zegt Alie. “Dit is wat je wilt hebben als je gaat mountainbiken.”

Wandelroute Zeven Watervallen

Op ongeveer een uurtje rijden van de kust trekken Alie en Nellie de wandelschoenen aan voor een zeventien kilometer lange voettocht langs zeven watervallen. Helaas klatert er door de droge, hete zomer geen water van de rotsen. Toch is de route langs steile rotswanden en oude steelkoolmijnen ook ‘droog’ de moeite waard. En een korte, maar pittige klim wordt beloond met een fantastisch uitzicht. “Jammer dat er geen watervallen waren, want daar hadden we ons erg op verheugd”, blikken Alie en Nellie terug. “Maar toch was het een erg mooie wandeling.”

Praat mee

Praat mee: Dit vonden de Actievelingen van de TestTour in Kroatië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht