ACSI FreeLife

Menu

Toeren door Istrië met de Bürstner Copa C 500

testtourDe kampeercarrière van Alie en Nellie gaat als een speer. Vier jaar geleden trokken ze er voor het eerst op uit met een tent, inmiddels heeft die plaatsgemaakt voor een minicaravan. In Kroatië maken de Actievelingen uit Urk kennis met de Bürstner Copa C 500. Kan de buscamper na twee weken TestTour hun minicaravan van de troon stoten?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Aktief 9654

Fotogeniek

Foto- en videogeniek is ‘ie zeker. Voor Alie en Nellie niet onbelangrijk, want de buscamper schittert als hoofdrolspeler in de filmpjes op hun eigen YouTube-kanaal over kamperen. Met de Kroatische regio Istrië als fraai decor. Paradepaardjes van de Bürstner Copa zijn natuurlijk het hefdak en de flexibele indeling met veel laadruimte.

Soepel en wendbaar

De compacte Bürstner Copa, met de Ford Transit als basis, rijdt heel fijn, concluderen de Actievelingen al snel. “Soepel en heel wendbaar”, vindt ‘hoofdchauffeur’ Alie. “Zelfs in de kleine dorpjes in Istrië met veel smalle straatjes. Bergop kost ook geen enkele moeite. Parkeren is ook geen zorg, want hij past op elke parkeerplek.” Onderweg naar en in Kroatië voelen Alie en Nellie zich veilig in de stoere kampeerbus. “Heel prettig is dat je hoog zit. Je hebt zo een goed overzicht en een veilig gevoel op de snelweg. Zelf hebben wij een handgeschakelde auto, maar een automaat is wel erg fijn!”

 

Zithoek

Tijdens een pitstop onderweg heb je meteen alles bij de hand. “Onderweg kun je snel even koffie zetten en uitrusten. Je draait de voorstoelen gewoon om en dan heb je binnen een knusse zithoek.” Het is ook fijn dat hij snel ingepakt is, vindt het testteam. “Er is veel opbergruimte in de kasten en in de lange lade onder de bank. Met rijden merk je niet dat je veel bagage mee hebt. Voor meer loopruimte kun je de achterste bank eruit halen en eventueel vervangen door een stoel.”

Koken

Aan boord heb je alles wat je nodig hebt, merken de testers. “Het keukentje is best luxe afgewerkt, maar wat aan de kleine kant”, zegt ‘keukenprinses’ Nellie. “Je kunt je servies en boodschappen wel makkelijk kwijt, onder meer in de grote lade. De koelkast werkt prima. We moesten hem zelfs wat lager zetten, ook bij hoge temperaturen is alles snel bevroren. Jammer is wel dat ‘ie een bovenklep heeft, anders zou je er nog iets bovenop kunnen zetten.”

Tentgevoel

In de Bürstner Copa C 500 kunnen vier personen slapen. Je klimt via de voorstoelen in het bed onder het hefdak en de zitbank is om te toveren tot slaapbank. Het bed onder het hefdak ligt heel lekker, vinden Nellie en Alie, maar voor twee personen iets te smal. “Je hebt wel echt een tentgevoel – gezellig en knus en met veel ventilatiemogelijkheden – wat je in een caravan mist. Het inklappen van het hefdak ging wat moeizaam, daar is best veel kracht voor nodig.”

 

Conclusie

Alie en Nellie roemen de Bürstner Copa vooral om zijn prettige rijeigenschappen en de eenvoudige belading. “Het is een kwestie van spullen vastzetten, hefdak naar beneden en gaannn…” Toch blijft hun minicaravan voorlopig favoriet. “Met een camper is het toch meer organiseren als je vanaf de camping even op pad wilt. Ook vinden we een toilet binnen, zoals we in de caravan hebben, wel erg fijn. Maar het was een fantastisch avontuur met deze buscamper en we sluiten voor de toekomst niets uit!”

Technische gegevens Bürstner Copa C 500

Motorvermogen: 137 kw/185 pk met automaat (Ford)

Lengte: 497 cm

Breedte: 199 cm

Hoogte: 209 cm

Aantal slaapplaatsen: 4

Rijklaar gewicht: 2.440 kg

Maximum gewicht: 3.190 kg

Vanafprijs: € 59.750

Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

 1. R

  Fijn dat zowel pluspunten als verbeterpunten worden gemeld. Niet alleen de aanschafkosten (en extra’s!) maar ook de jaarlijkse variabele kosten zijn vlgs mij belangrijk bij vergelijking met bv een caravan.

  Reageer
  0
  0
 2. SM
  Sjaak Meijer

  Jammer dat er niets gezegd wordt over de blindering van de ramen ‘s avonds. Ook is het veiliger bij aankomst de 230V aansluitkabel eerst aan de auto te koppelen en vervolgens aan de stroompaal. Bij vertrek andersom. Ook nooit iets los laten liggen tijdens het rijden.
  Met vriendelijke groeten.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Toeren door Istrië met de Bürstner Copa C 500

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht