ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Cultuurliefhebbers Emilia-Romagna 2023!

Logo ACSI FreeLife TestTourDe indrukwekkende kampeer-carrière van Marja (64) en Vincent (68) Helmink beslaat inmiddels 45 jaar. En wat hun betreft is die nog lang niet ten einde. Maar eerst op naar Emilia-Romagna met de gloednieuwe combi van Mazda CX-60 en Eriba Touring 542. Buon viaggio!  

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Emilia-Romagna_Cultuurliefhebbers

Voor Marja en Vincent Helmink heeft kamperen bijna geen geheimen meer. Ze voelen zich helemaal “heppie de peppie” in het Gelderse Gaanderen, maar nu ze allebei met pensioen zijn, gloren er mogelijkheden om er vaker op uit te gaan. Tijdens de TestTour verblijven ze in Emilia-Romagna op drie campings en staan er culturele stadstrips naar Ferrara, Ravenna en Santarcangelo di Romagna op het programma. Hopelijk staan ze graag in de schijnwerpers, want met deze Eriba Touring 542 Harbour Blue trekken ze gegarandeerd veel bekijks op de camping!

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“Onze eerste kampeervakantie was in 1979, toen we met een puptentje en een paar stoelen achterin in de auto naar Zuid-Duitsland gingen. Nu trekken we er sinds een aantal jaren op uit met onze vierde kampeerbus, een Fiat-buscamper met vast bed en toilet. Vincent: “We hebben hem gekocht met een basisinrichting en ik heb er zelf de zaag in gezet en vanbinnen verbouwd. En ik mag nog steeds graag klussen, zodat ‘ie steeds meer wordt zoals we zelf willen.”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie? Wat maakte deze vakantie zo mooi?

“Bijna alle vakanties waren heel mooi, maar de mooiste herinneringen hebben we aan de VW-camper waarmee we met onze twee dochters rondreisden door Frankrijk en Italië. Vrijheid, blijheid en veel aandacht voor elkaar en de omgeving.”

Met welk(e) kampeermiddel(len) hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?

“Na onze eerste vakantie met het kleine tentje volgden een vierpersoons bungalowtent, een oude Peugeot J7-buscamper, een vouwwagen en een kleine caravan met grote voortent. We hebben ook nog een oude VW-bus gehad en een Ford-camper met hefdak.”

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de ACSI FreeLife TestTour?

“We zijn beide pas met (pre)pensioen en dat betekent meer tijd om op vakantie te gaan. We zijn in 2022 mee geweest met de ACSI Kampeerreis naar Schotland en hebben dat als zeer prettig ervaren. Nu zagen we de oproep voor de TestTour en dat past wel bij ons omdat we graag nieuwe mogelijkheden op het gebied van kampeermiddelen en auto’s onderzoeken.”

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan? Waar gaan jullie op letten tijdens de TestTour?

“Natuurlijk op de wegligging en het rijgedrag, maar dat lijkt ons met deze compacte, gestroomlijnde Eriba Touring geen probleem. Verder zijn we benieuwd naar het gebruiksgemak en het comfort aan boord.” Marja: “Bij de kennismaking met de trekauto, de Mazda CX-60 viel mijn mond bijna open van verbazing over zoveel luxe en mogelijkheden. En toen ik de Eriba voor het eerst zag, dacht ik Wow!”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“Niet te vroeg wakker worden, rustig ontbijten, bedenken wat we willen doen en dan meestal op de fiets de omgeving verkennen. We vinden het heel leuk om van alles te bekijken, maar we plannen eigenlijk niet te veel van tevoren. We gaan er gewoon op uit en laten ons graag verrassen. Daarna inkopen doen en iets lekkers maken op de camping.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“Europa en Canada. We houden van natuur, mooie dorpen en kleine steden, leuke huizen kijken (Marja is oud-makelaar, red.) en de gewoontes van andere landen zien en ervaren. En als we het ergens gezien hebben, pakken we na het ontbijt alles in en gaan we gewoon weer verder.”

TestTour Emilia-Romagna_Cultuurliefhebbers
Marja en Vincent met de Mazda CX-60 en de Eriba Touring.

Jullie gaan op pad als testteam voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe de caravan bevalt en hoe de auto rijdt. Verder laten we ons verrassen. Maar gezien onze uitgebreide vakantie-ervaringen weten we bijna zeker dat er weer mooie belevenissen bij zullen komen!”

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Bekijk alle video’s van de testteams en activiteiten op ons YouTube-kanaal. Of kijk mee naar de kennismakingsvideo van Marja en Vincent.

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Cultuurliefhebbers Emilia-Romagna 2023!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht