ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Actievelingen Emilia-Romagna 2023!

Logo ACSI FreeLife TestTourItalië staat als vakantieland met stip op nummer één bij dit actieve duo uit Amersfoort. Eva (36) en Mark (37) ten Thije bedachten zich dan ook geen moment toen ze hoorden dat Emilia-Romagna decor is voor de TestTour. Op het eerste oog vormt het sportieve stel dé perfecte match met de Hymer Grand Canyon, de stoere buscamper die ze twee weken mogen uitproberen.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour_Actievelingen

Aangestoken door de enthousiaste verhalen van Eva’s ouders, die vorig jaar als Team Cultuurliefhebbers meegingen naar Kroatië, meldden Eva en Mark zich direct aan voor de nieuwe editie van de TestTour. Mark, in het dagelijks leven lean-coach bij een bouwbedrijf, stapt op vakantie graag op de racefiets, Eva, die haar eigen coaching praktijk runt, doet het iets rustiger aan op haar e-bike.

Tijdens de TestTour in Emilia-Romagna verblijven ze op drie campings en staan twee fietstochten op het programma. Ook maken de Actievelingen hun zeildebuut op de Adriatische Zee. Maar eerst maken we nader kennis met dit enthousiaste testduo.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“We gingen vroeger allebei met onze ouders kamperen met de caravan.” Eva: “Mijn twee zussen en ik in een tentje naast de caravan. En mijn vader die dan ‘s avonds uit het raampje riep dat we echt moesten stoppen met kletsen en lachen en nu echt stil moesten zijn.”

“Samen zijn we als jonge studenten de eerste keer met Eva’s ouders met een oude tent mee naar Zeeland geweest. Die bleek toch niet helemaal waterdicht. En de eerste avond vond Mark (die het toch al niet zo op insecten heeft) een naaktslak op zijn kussen. Daarna zijn we een paar keer met een bestelbusje en tentje naar Frankrijk geweest, de Tour de France achterna. Op de Mont Ventoux hebben we twee nachten gestaan. Een dag voor de profs fietste Mark zelf de Mont Ventoux op. En natuurlijk tot ’s avonds laat feest op de berg met andere Hollanders, want een Rabobank-renner won de etappe!”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie? Wat maakte deze vakantie zo mooi?

“Dat was toch wel de vakantie met Juicy Lucy, een oude, gepimpte buscamper die we hebben gehuurd in 2018. We waren van plan om naar Portugal te rijden, maar in Zuid Frankrijk kwamen we erachter dat dat toch wel ver is voor drie weken. Dus hebben we uiteindelijk een prachtige vakantie in Noord-Spanje gehad en via de Franse kust terug naar Nederland. We hebben toen ontdekt hoe leuk en vrij vakantie met een camper is.”

“We hebben zoveel gedaan en meegemaakt. Op de eerste dag ging halverwege Frankrijk de accu kapot en wisten we de volgende dag met handen en voeten een reparatie te regelen. Mooie herinneringen hebben we aan een Tour-etappe in de Pyreneeën, de prachtige natuur rond Huelva, de heerlijke pintxos in Zaragoza, het Guggenheim Museum in Bilbao, de prachtige kust bij Bayonne en champagne nuttigen nabij Reims. En als afsluiter nog op de fiets in Zuid-Limburg.”

Met welk(e) kampeermiddel(len) hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?

“In de coronaperiode konden we de oude caravan van Eva’s ouders overnemen en hebben we gekampeerd in Zeeland. Dat was ook de eerste vakantie dat we onze hond Cookie hebben meegenomen. Die vermaakte zich goed, want die lag de hele dag te slapen in de schaduw onder de caravan.”

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de ACSI FreeLife TestTour?

“Vorig jaar zijn Eva’s ouders mee geweest met de TestTour in Kroatië. Zij waren heel enthousiast. Wij wilden het avontuur heel graag meemaken als actieve camperaars en dan ook nog eens in ons favoriete vakantieland Italië.”

Wat is voor jullie belangrijk aan een camper? Waar gaan jullie op letten tijdens de TestTour?

“Vooral of de camper praktisch is. Kun je normale dingen als eten, slapen en rijden eenvoudig doen? Helemaal als je zoals wij 1.98 en 1.94 meter lang bent. We zijn ook benieuwd hoe het bed onder het hefdak slaapt en of je in zo’n camper prettig kunt douchen. Daarnaast zullen we letten op slimmigheden die verwerkt zijn in de camper en hoe Hymer ervoor heeft gezorgd dat we zo optimaal mogelijk van de beperkte ruimte gebruik kunnen maken.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“We staan op als we wakker worden, het liefst niet van de wekker. Dan ontbijten we samen, drinken een bakje koffie en splitsen ons op. Eva gaat dan een wandeling maken en Mark stapt op de fiets. Daarna eten we op de camping samen lekker een broodje. In de middag gaan we naar het dichtstbijzijnde toeristische plaatsje. Als het begint schemeren zitten we op een terrasje en genieten we van alle lekkernijen waar Italië bekend om staat. Heerlijk in het avondzonnetje een Italiaans ijsje eten.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“Italië staat met stip om nummer 1, al hebben we ook heerlijke vakanties in Frankrijk en Spanje gehad. We hebben al eens bij Lago Maggiore, het Gardameer (meerdere keren) en in Toscane gekampeerd. In Italië genieten we enorm van de gastvrijheid en het gastronomische aanbod. Een espresso voor een euro met een cannoli erbij. Het fantastische ijs. Heerlijke drankjes met een bakje chips of olijven op het terras. Pizza, vis, burrata en pasta… Als we eraan denken, loopt het water ons al in de mond!”

TestTour Actievelingen-_Hymer Grand Canyon
Eva en Mark testen de Hymer Grand Canyon Cross Over.

Jullie gaan op pad als testteam voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“Het belooft veel goeds. We doorkruizen met de fiets een prachtig natuurgebied en gaan suppen of zeilen op zee. Bijzonder is ook wielrennen over de trainingswegen van Marco Pantani, een van de bekendste Italiaanse wielrenners. Daarnaast krijgen we ook nog de mogelijkheid om steden te bekijken en dineren we een aantal keer op sfeervolle terrassen. Een vol programma, waarin we verwachten veel te gaan meemaken!”

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Maak nader kennis met Mark en Eva en bekijk hier de video. Bekijk alle video’s van de testteams en activiteiten op ons YouTube-kanaal.

 

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Actievelingen Emilia-Romagna 2023!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht