ACSI FreeLife

Menu

Zelfvoorzienend kamperen met een vouwwagen

Trek jij het liefst dagen achter elkaar rond zonder dat je een andere kampeerder tegenkomt? Dan kun je met de Nissan X Opus Concept met een gerust hart op pad, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je geen stroom hebt. Deze opblaasbare vouwwagen is voorzien van de draagbare en weerbestendige accu.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Vouwwagen_nissan-airopus-039-source

De ‘powerpack’ de Nissan Energy Roam heeft een capaciteit van zevenhonderd wattuur en een vermogen van een kilowatt in de opblaasbare vouwwagen Nissan x Opus Concept. De accu is in een compartiment aan de voorzijde geplaatst en levert stroom voor zowel 12 volt als 230 volt via een omvormer.

Een week zonder stroom

Zelfs zonder een stroomaansluiting in de buurt kun je, ondersteund door zonnepanelen, ongeveer een week vooruit. Op netstroom is de Nissan Energy Roam ongeveer binnen het uur volledig opgeladen. Via zonne-energie duurt het twee tot vier uur.

Vouwwagen uit het Verenigd Koninkrijk

De Nissan x Opus Concept is gebaseerd op de Air Opus. Dit model is in Duitsland verkrijgbaar vanaf € 21.650. De Air Opus is met een geïntegreerde 12-volt-compressor in ongeveer negentig seconden opgeblazen. De vouwwagen is gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. In de binnenruimte vind je een zit- en eethoek voor maximaal zes personen en een keuken met 230-volt magnetron, tweepits gasfornuis en koelkast.

4G wifi-hotspot

Ook als kampeerder ben je in de Opus goed verbonden. Naast een 230-volt stopcontact, beschikt de vouwwagen over usb-poorten, ledverlichting in de luifel en een 4G wifi-hotspot voor maximaal tien apparaten. De Nissan Energy Roam wordt later dit jaar gelanceerd. De prijzen hiervan zijn nog niet bekend.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: Zelfvoorzienend kamperen met een vouwwagen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht