ACSI FreeLife

Menu

Veelzijdige tent: Freestander Arcus

De Deense fabrikant Ventura heeft een nieuw paradepaardje in haar assortiment: de Freestander Arcus. De boogtent kan gebruikt worden als voortent voor de camper of caravan én als vrijstaande kampeertent.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
freestanderarcus

De Freestander Arcus is als voortent te plaatsen voor alle kampeermiddelen met een hoogte tussen de 225 en 285 cm. Daarnaast kan de Arcus door het afritssysteem een vrijstaande boogtent worden. Zo kan je met de camper een dagje weg en tegelijkertijd de tent op de camping laten staan.

Geschikt als voortent

De achterzijde van de tent is van licht grijs doek en is op een derde en op de helft voorzien van deurbinders. Je bent zo vrij in de keus waar en hoe je de opening naar de caravan of camper maakt. De tunnel van 75 cm diep is aan de kant van de camper/caravan voorzien van elastiek met aan de bovenzijde peesband, een tunnel met stang en drie spanbanden waarmee de tent om de caravan of camper sluit.

Aan de kant van de tent heeft de tunnel een rits waarmee je de tunnel helemaal kan verwijderen. Zo wordt de Freestander Arcus een vrijstaande kampeertent.

Freestander Arcus; vrijstaande kampeertent

De voorwand van de Freestander Arcus is voorzien van drie ramen met blindering, voor de ramen te ritsen. Wanneer de blindering niet wordt gebruikt rol je deze op en maakt deze vast met de lussen. De ramen in de zijwanden en het grote raam in het front zijn voorzien van ventilatiegaas. Aan de buitenzijde kan je het raamfolie van de ramen losritsen en oprollen zodat de Arcus kan worden geventileerd en insecten buiten worden gehouden.

De beide zijwanden van de Arcus kunnen geopend worden en als zonneluifel gebruikt worden door middel van de bijgeleverde 2 extra staanders. Zo creëer je zowel een overdekt terras als een schaduwplek. De zijwanden zijn ook oprolbaar waardoor een brede opening ontstaat. Het front heeft zo drie mogelijkheden om een deur te creëren; aan de voorkant en in de beide zijden.

Specificaties

Het dak en de wanden van de Freestander Arcus zijn voor 100% van polyester en met het standaard meegeleverde lichtgewicht aluminium frame komt het gewicht van de Freestander Arcus totaal op 33 kg. De tent heeft een bodemmaat van 350 x 250 cm. In de boogtent is ook de mogelijkheid om een slaapruimte te creëren door middel van een binnentent.

De Freestander Arcus heeft een adviesprijs van € 995,- Inbegrepen is een standaardset om de zijpanelen omhoog te zetten en afspanmateriaal. Meer informatie? Kijk op Ventura-Camping.com. Hier vind je ook meteen adressen van camper- en caravandealers waar de boogtent verkrijgbaar is.

Praat mee

 1. a

  wij zijn op zoek naar een voortent voor onze camper merk Franka uit 1992
  kunt u ons daar aan helpen

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Veelzijdige tent: Freestander Arcus

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht