ACSI FreeLife

Menu

Tenttest: Coleman Lakeside deluxe

Redacteur Natascha Mijnhart gaat op pad met de Lakeside 6 Deluxe van Coleman. Hoe is de tent bevallen tijdens een kampeertrip in het voorjaar?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
TotaalZijkant

“Krak, boem!” Oeps, de draagtas van de Lakeside 6 Deluxe bezwijkt onder het gewicht van de Lakeside. Bij het optillen is een van de hengsels van de schouders van manlief afgegleden, waardoor het hele gewicht plots op één hengsel rustte. En dat trekt de lichte, polyester tas niet: hij is over de hele lengte opengescheurd. Een onverwacht begin van onze kampeertrip. We zijn benieuwd naar de inhoud van de tas.

Stok door korte sleuf

Het Amerikaanse Coleman maakt tenten voor allerlei soorten tentliefhebbers, van avontuurlijke tot gezinskampeerders. De prijzen zijn  vriendelijk. Dat komt niet alleen door het polyester materiaal, maar ook doordat de tenten in grote hoeveelheden worden geproduceerd en wereldwijd worden verspreid.

Ze zijn daardoor niet alleen ideaal voor mensen met een kleine beurs, maar ook voor degenen die tussendoor een vliegvakantie willen boeken. Zij hoeven zich niet schuldig te voelen omdat ze geen enorm bedrag hebben neergeteld voor hun werkloze tent.

Lakeside 6 Deluxe; lekker ruim

Wij (man, vrouw en twee kleuters) zijn nu dus op pad met een Lakeside. Die is er ook voor vier personen, maar wij hebben bewust gekozen voor de zespersoonsvariant, omdat we dan meer beweeg- en opbergruimte hebben. Wanneer we de buitentent plat op de grond neerleggen, zien we direct dat we daarover zeker niet te klagen gaan hebben: de tent heeft een enorm oppervlak.

De opzetinstructies zijn helder, en voor extra duidelijkheid is op de stokken een kleurmarkering aangebracht, zodat je ze niet kunt verwisselen. Het in elkaar klikken van de stokken is nog best lastig. Ik merk een aantal keer dat ik de stokken ondersteboven in elkaar heb geschoven, waardoor een knik in het frame zit, in plaats van een mooie boog.

Wel erg handig: er zitten korte stoksleuven aan de tent, zodat je de stok niet door een lange strook stof hoeft te duwen.

Hoe de tent bevalt tijdens een kampeertrip lees je in de uitgebreide tenttest van Natascha in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Tenttest: Coleman Lakeside deluxe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht