ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Vango Airbeam Genesis 500

De Vango Genesis had het zwaar te verduren tijdens de test die redacteur Natascha Mijnhart uitvoerde. De regen viel namelijk met bakken uit de lucht. Hoe doorstond hij deze natte beproeving?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
vangogenesis

Het antwoord op die vraag vind je in het april/mei nummer van ACSI FreeLife magazine.

Het Schotse Vango

Vango maakt al sinds 1966 kampeerartikelen. Het merk is afkomstig uit Schotland. Een land waar ze wel gewend zijn aan wisselende en extreme weersomstandigheden, waardoor je snel moet kunnen verkassen met je kampeeruitrusting. Dat merken we al direct aan het gewicht en de omvang van de tent.

De laatste jaren zijn we gewend geraakt aan pakketten tussen de dertig en zeventig kilo. We zijn dan ook blij verrast met deze tas die , met dank aan het lichte doek uit polyester, slechts zestien kilo weegt. De Genesis is niet alleen kofferbak-, maar ook portemonneevriendelijk: met een richtprijs van € 719,95 is hij honderden euro’s goedkoper dan de gemiddelde tent uit polyester.

Getest

Natascha en haar gezin zijn in augustus naar de Ardennen afgereisd om de tent aan een test te onderwerpen, maar hoewel het hartje zomer is, is het weer flink omgeslagen. Ze moeten de tent in de regen opzetten.

“We hebben geen stokken nodig, maar moeten de tent oppompen. We leggen het doek strak neer op de natte grond. De vier hoeken zetten we vast met stevige haringen. De binnentent zit er al in, dus daar hoeven we ons gelukkig niet druk over te maken. Aan één kant van de tent zitten onderaan drie ventielen. Vango levert standaard een pomp bij de tent, met zowel een inflate- als deflate-ingang. Het bevestigen daarvan op de ventielen gaat soepel, en het oppompen kost weinig kracht. Binnen een paar minuten staat de Genesis. En dat is heel fijn, vooral met dit hondenweer.”

Meer in ACSI FreeLife magazine

Hoe werkt het door Vango gepatenteerde Tension Band System (TBS II)? Hoeveel slaapruimte is er? Hoe is de ventilatie? Deze en meer punten worden behandeld in het uitgebreide testartikel. Bestel het april/mei nummer van ACSI FreeLife hier.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Vango Airbeam Genesis 500

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht