ACSI FreeLife

Menu

Getest: Redwood Outdoor Willow 420

‘Je moet een flinke staanplaats en voldoende opzetgeduld hebben, maar als hij eenmaal staat, brengt bijna niets de Willow 420 van Redwood Outdoor uit zijn evenwicht’, schrijft redacteur Natascha Mijnhart. Samen met haar gezin testte ze de Redwood Outdoor Willow op de camping.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Lichtgewicht is steeds meer de trend. Het is natuurlijk ook fijn om met slechts één zak op pad te hoeven. met name bij korte trips en voor trekkers zijn lichtgewicht tenten ideaal. Maar wat als je met je gezin tijdens je drie weken vakantie op één plek staat, en te maken hebt met zeer warm weer of flinke stortbuien en windvlagen? Dan wil je een stabiele tent waar je op kunt vertrouwen.

De Redwood Outdoor Willow 420

Je komt dan toch al snel uit bij een zwaardere tent van katoen of polykatoen met stevigere stokken. De tunneltent Willow van Redwood Outdoor is verkrijgbaar voor vijf of zes personen.

We leggen de buitentent plat neer op de grond en maken de achterste twee hoeken vast met een haring. Vervolgens beginnen we aan de stevige stokken van aluminium. Het in elkaar steken van de stokdelen gaat af en toe stroef, en de tenthamer moet er aan te pas komen om ze goed in elkaar te krijgen. Let er goed op dat je ze zo in elkaar schuift dat de stok een boogvorm krijgt, want anders krijg je hem niet door de sleuf heen. De tentstokken en de bijbehorende sleuven hebben dezelfde kleurmarkering, zodat je snel ziet welke waarin moet. Omdat de stokken relatief zwaar en lang zijn, is dit wel een klusje om met zijn tweeën te doen.

Meer in ACSI FreeLife magazine

Hoe zit het met het kuipzuil en de luifel? En hoe doorstaat de tent het heftige weer? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in het oktober/november nummer van ACSI FreeLife magazine. Daarnaast is de test voorzien van een Tentprofiel, een opzetschema in 8 stappen en plattegrond van de Redwood Outdoor Willow 420.

bestel magazine

Praat mee

 1. MB
  Monique van den Bergh

  Is het magazine okt/nov nummer ACSI FreeLife magazine 2014 nog bestelbaar?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Getest: Redwood Outdoor Willow 420

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation