ACSI FreeLife

Menu

Familiefun met de Bardani Mambo Beach

De Mambo Beach van Bardani biedt genoeg ruimte voor een gezin van vier personen om in te leven en slapen. Wat vinden wij van deze royaal bemeten tunneltent?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DSCF3307

Een tent biedt een andere kampeerervaring dan een caravan of camper. Het back-to-basic-karakter heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op veel kampeerders en bovendien is het relatief goedkoop. Bardani biedt met de Mambo Beach een tunneltent aan die in alle behoeftes van een vierkoppig gezin wil voorzien.

Flinke tent

Het is een flinke tent waarin een volwassene rechtop kan staan, met twee slaapcabines, die open te ritsen zijn tot één grote cabine. Zo kunnen de kinderen een eigen slaapkamer hebben. Wij onderwierpen hem aan een test tijdens het stralende pinksterweekend. Hier lees je in het kort wat wij van de Bardani Mambo Beach vonden. Het hele artikel lees je uiteraard weer in het magazine: ACSI FreeLife 4-2015.

De tent opzetten

Voor een tent van dit formaat verloopt het opzetten verrassend eenvoudig. Het is aan te raden om dit met twee mensen te doen. Maar door het doordachte ontwerp van de Mambo Beach is het klusje in principe ook in je eentje te klaren.

Je schuift de aluminium tentstokken in elkaar zodat er een boogvorm ontstaat. Driemaal een rood gemarkeerde boog en één blauwe – die is korter en vormt de achterste, lagere boog. De kleur op de stokken sluit aan bij een subtiele kleurindicatie op het tentdoek – kan niet missen.

Sterke boogconstructie

Wanneer de vier bogen in het tentdoek zijn geschoven en de pinnen in de stokken zijn gemonteerd, zet je de achterkant van de tent met haringen vast. Aan de voorkant van de tent, boven de ingang, vind je een clipsluiting met een lange, extra sterke scheerlijn. Trek aan deze scheerlijn en de tent komt omhoog.

De indeling van de Bardani Mambo Beach

Achtereenvolgens heb je een voortent, een leefruimte op het grondzeil en een slaapvertrek. Het slaapvertrek hangt in de buitentent. Aan de onderkant, in de hoeken, vind je op het grondzeil rubberen oogjes, waarin je de haakjes van de slaapvertrekken monteert. Maar nadat de luchtbedden of slaapmatten zijn geplaatst, blijft de slaapruimte uit zichzelf wel op z’n plek.

De twee slaapvertrekken zijn, door het losritsen van de wand in het midden, samen te voegen tot één vertrek. De Bardani Mambo Beach is geen knusse tent, maar wel een heel ruime die een gezin van vier alle mogelijkheden biedt voor een fijne kampeervakantie. Ook bij slecht weer is er nog voldoende leefruimte om gezellig de vakantie voort te zetten. Ideaal voor wie lekker back to basic vakantie wil vieren, maar zeker niet kiest voor primitief.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Familiefun met de Bardani Mambo Beach

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht