ACSI FreeLife

Menu

Eureka ‘The Grand’; hoge verwachtingen

Heel moedig van het Amerikaanse merk Eureka om een tent ‘The Grand’ te noemen, want dat schept hoge verwachtingen. Tijd om hem aan een test te onderwerpen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
EurekaTheGrand e1396614438830

Redacteur Natascha Mijnhart reisde er in de zomer mee naar Camping Erkemederstrand in Zeewolde en beoordeelt samen met haar gezin of het leefcomfort in de vijfpersoonstunneltent echt zo groots is.

Technisch katoen of ripstop-polyester

Bij de meeste Eureka-tenten kun je kiezen tussen een tentdoek van technisch katoen of een van het lichtere ripstop-polyester. Wij kiezen voor het eerste. Katoen ademt namelijk beter, en dat is in deze hitte broodnodig om ons tijdelijke stulpje minder klam te maken. Uiteraard is het pakket daardoor wel zwaarder, maar de 31,5 kilo schoon aan de haak is nog prima te tillen, zeker omdat alle in één tas past.

We hopen dat het opzetten snel is gepiept. Gelukkig stelt The Grand daarin niet teleur. Voor het opzetten van de vijfpersoonstunneltent zijn slechts vier lange stokken nodig. Elke stok schuif je makkelijk in elkaar. Stokken en sleuven hebben dezelfde kleur zodat je snel ziet welke bij elkaar horen. De binnentent zit al bevestigd in de buitentent. Die hoef je dus niet meer apart op te hangen, dat scheelt ook weer tijd en gepriegel.

Helemaal open

Zowel links als rechts kan de tent helemaal open. Boven de openingen bevinden zich kleine afdakjes. Die zorgen nu voor wat schaduw. En als het zou regenen, zouden ze voorkomen dat de regen naar binnen stroomt. Ook aan de voorkant kan het doek helemaal open en daar bevindt zich ook een praktisch afdakje. Ook binnenin zit de zeer ruime vijfpersoonstent goed in elkaar. Hij heeft drie slaapcabines: twee tweepersoons aan weerszijden en een eenpersoonsplekje in het midden.

Wil je weten hoe Natascha en haar gezin de Eureka The Grand verder hebben beoordeeld? Koop dan het februari/maart nummer van ACSI FreeLife in de boekhandel of  bestel hem hier.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Eureka 'The Grand'; hoge verwachtingen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht